Eylül ayındayız, yaklaşık 3 haftadır ev sahibi taciz ediyor. 3 güne bir mesaj atıp "eve bakmaya gelecekler, müsait misin?" diye mesaj atıyor "yeaa sizi de rahatsız ediyorum ama
" şeklinde ekleme yapmayı ihmal etmiyordu. Sonunda dayanamayıp "evet rahatsız oluyoruz, ev bakıyorum" dedim
3 haftadır ev bakıyorum, sahibinden.com'a abone oldum. Birinin lokasyonu, birinin kirası, birinin dekorasyonu sıkıntı derken bıçak kemiğe dayandı.
Haftaya kuvvetle muhtemel taşınacağız. Artık bazı şeyleri göz ardı edeceğiz. Buradan ara sıra gelişmeleri yazayım diyorum hem belki taşınacak olanlara yardımı olur.
Eşyaları paketlemeye başlayalı çok oldu. Psikolojik olarak bulunduğum ortamdan kendimi soğutmaya çalışıyorum, gideceğim yerlerin artılarını düşünüyorum, böylece kendimi büyük hengameye hazırlıyorum.
Ev sahibi her canı istediğinde eve bakmaya müşteri getiremez. Yasal olarak bu izin mahkeme kararı ile alınır. Mahkeme belirli gün ve saat anlaşmasına varır . Ayda en fazla 2 gün olabilir (diye aklımda kalmış) . Bu belirlenen 2 gün içinde belirlenen saatlerde ev sahibi müşterileri getirip evi gösterebilir. Bunun haricinde hiçbir hakkı yoktur.
Üstad kontrata bir madde eklemiş, kiralarken dikkat etmemiştim "kiracı, ev satılığa çıkarsa evi göstermek zorundadır" diye
yani "evde yokum, tatildeyim" vs de diyebilirdim ya da sizin dediğiniz gibi "hükmü yoktur" deyip hakkımı hukuki yollarla koruma yoluna da başvurabilirdim elbette ama artık gına geldi+ başka durumlar da var, ulaşım sıkıntısı vs
bir de insanların ağaç gibi bir yere kök salmasından ziyade "tebdil-i mekanda ferahlık vardır" sözünden hareketle 3-5 senede bir yer değiştirmek daha doğru olur kanaatindeyim.
Velhasılı kelam kaporayı verdik, haftaya kaplumbapa gibi kabuğumuzu sırtımıza alıp yollara düşeceğiz gibi görünüyor şu anda