selam selam selam bidona anlatır gibi anlatıyorum kanka kusura bakmayın. :))
1- ooo öncelikle saman döven adam ile ali cengiz mode on'dan cıktığınız icin sevindim dostlar. cünkü bu uzun manas destanı karışımı siteminiz ile gelişen olaylar oldukca paralel ilerledi. rehberistan ve türevleri ile organize iş yapmak gercekten akıllıca değildi. acık acık konuşalım, biz bizeyiz zaten yabancı yok. bu eleştiri sadece üzerine alınan arkadaşlara, bu konu ile direkt birilerini suclamak mümkün şey değil ama konunun gercekliği aşikar, reddeden samimi değildir.
2- sendikalar ve akp beraberinde, 80% oranında kendini defalarca tekrara düşen bir eleştiri getirmişsin. sana muhalefet edeyim de şu adamların isminin yanından islam ibaresini kaldır artık, yerine din bezirganı de, dinci de, din maskesi falan bilmem ne de.
düşük orta gelirlilerin tatil problemi=baş örtüsü problemi=devlet biza bahmiyir problemi=miras kavgasında ölen insanlar üzerinden özel mülkiyet gündemi oluşturulması problemi=kadın cinayeti üzerinden feminazi problemi=zart problemi=zurt problemi=kim ne tutturursa problemi
a- sendikalar hangi ideolojiye yakın olurlarsa olsun; işlevlerini cok cok önce kaybettiler. bazı sözüm ona sosyalist arkadaşlar bu durumu anlayamıyor ama yelpaze gibi a'dan z'ye skandal haberlerin odaklarından başka bir şey değiller. sendika kiminse zevk onun, istediğine imkan tanıyor.
b- bahsettiğin sendikayı akp ile ilişkilendirdin, ama sen ki ideoloji yakınlığın olduğu icin esad gibi kendi halkına zulmeden bir diktatörü savunabilecek birisin. kendi ideolojine yakın bir sendika olsaydı bu ayıbı normalleştirmek icin neler yapardın düşünemem bile kardeşim.
esad denilen geri zekalı dalga dalga gelen arap baharında, galaksi liderimiz reyizin ender gelişen osasuna ataklarından biri olan demokratikleşme önerisini biraz dikkate alsaydı; ne 5milyon insan berbat koşullar altında kamplarımızda yaşamak zorunda kalırdı ne de okyanusta balıklara yem olurdu. esad geri zekalısı yarı demokratik yarı meşrutiyet temelli bir yönetim benimseseydi bunların hicbiri yaşanmazdı. ama aptal herif doğu bloğu ülkelerinin insanı hic sayan sikik politikalarına köpek olmuş bir zalim olduğu icin, "insanı" değer olarak görmedi ve ölümlerini hazırladı.
c- bu sendika hikayesi gercekleşmiş olabilir gercekleşmemiş olabilir, tıpkı daha önce pic rıza arkadaşım imam oldu bilmem ne diye hikaye anlatan geri zekalının denemesi gibi. onun ki kafadan traştı, bir de utanmadan böyle konulara girip ciddiye alarak paslaşıyor bir grup aman allahım rezaletin daniskası. ben ki imamların maaşı konusunda kurumun pozisyonu sorgulayan olarak imamların varlığına eleştiri getirmişken, pic rıza bilmem ne ıslak hikayesinde kendimi tekrar sorgulamak zorunda kaldım. her şey hakkettiğini buluyor, böyle aşağılık bir topluluk böyle yükümlülükler ile karşılaşmak zorundadır. bu yüzden burada anlatılan herhangi bir kişisel hikayenin gercekliği oldukca fazla sorgulanır durumdadır. sendikalar icin olay oldukca yüksek ihtimalde olası olsa bile.
4- bu forumda düşünce özgürlüğü olsa bile, iceride yoğun bir kolektif birlektik ve despot bir baskı var. ben özgürlükcü bir insanım; dilerdim ki bir akp'linin tartışmalara katılmasını ve kendini savunmasını ama bu ortamda şunları yazarken bile acaba akpli olmakla itham edilir miyim diye düşünüyorum; ve bu hisse kapıldığım an fikirlerin özgürce tartışıldığı bir ortamdan söz edemem. benim icin AQP ve akpli olmak ayrı şeyler, kürt olmak hdpli olmak ve terörist olmak ayrı şeyler. insanlarla konuşamadığımız diyalog kuramadığımız ortam despotik, anti demokratik 3. sınıf bir yerdir. diyeceksiniz ki olmadığı icin konuşmuyordur belki :)) kardeşim sen oy vermiyon ben oy vermiyom kim veriyo aq bu partiye, elbette vardır ama bence bizim ortamımız cok iyi değil.
YANİ KISACA, ÖNCE NORMALLEŞMEMİZ GEREKİYOR.
5- imamların maaşı konusunu 1 yıl yukarı aşağı sallıya sallıya uzattı forum. maksat üzüm değil bağcıydı tabii orada. imamın üzerinden dine ve insanların manevi değerlerine okudunuz durdunuz da sonra birden kapadınız konuyu. din-sendika-parti ücgeni ile imam konusu da benzerlik gösteriyor.
BU DİNDE DİYANET YOK
BU DİNDE NAMAZ KILDIRMACI YOK
BU DİNDE ŞEYH YOK
BU DİNDE TARİKAT YOK
BU DİNDE CEMAAT YOK
BU DİNDE YURT YOK
BU DİNDE 3LER 5LER 7LER 40LAR FALAN YOK
BU DİNDE ALLAHA ULAŞMAK FENAFİLLAH YOK iyi de bunların benimle ne alakası var diyeceksin değil mi?
kendi gerceklerinizle yüzleşemiyorsunuz, bunların hepsi devletin kurumunun din adına halka yaptığı mezhep dayatması.
tasavvufcu arkadaşlar bana kızacak ama bunların hepsi tasavvuf yolu ile dine girmiş, daha doğrusu yamanmış şeyler.
eee aq sen devlet ile bunları halka dayattıktan sonra kalkıp kardeş bu nasıl din cok kötü bilmem ne diyorsun.
ulan iki tane tasavvufcu arkadaş vardı, bunları söyleyince onları da kaybettim şimdi görüyon mu?
gurrrban olduğum, kolektivite benden uzak dursun "o" adama vasatlıktan başka bi şey aşılamaz.
dinlerle boşuna savaşmayın, dünya tekilliğe gitse, tek medeniyet ve tek otorite olsa bile yanında o tek din olacak. ayrıca ben neden sonuc ilişkisinin gerekliliğini banelce reddeden ateist, deizmi felsefe zanneden adamlar gördüm aq. bu akımlar şimdi 3-5 milyon yerine 30-50 milyon olsaydı yaşadığımız bok ortam değişecek miydi? hayır, bence aynı boka devam edecektik.
6- kolektiviteden sıyrılan ve benliği beraberinde bilincine erişmiş her yer birey ideolojilere köle olmaktan kurtulur. insanın tek bir ideolojisi vardır o da salt özgürlüktür. biz dinimizi allah icin yaşarız türk olduğumuz icin de türküzdür, kürte türklük taslamak icin primitif olarak kafatasıperestlik yapmak icin değil.
yapmayın kanka siz türkcülük atatürkcülük bilmem ne de yapmayın, gidin cep telefonunda atari puanı toplayın, futbol muhabbeti falan yapın. milletin maddi manevi değerlerinin aqdular zaten kırıntı olarak yaşıyo millet, onu da chat aleminde türkcülük yaparak bitirmeyin.
7- silivri soğuk espirisi güzeldi birincide güldüm, ikincide güldüm sonra ücüncüde düşüncelerime ket vurdum. ben iktidarı acık bir şekilde eleştiremiyorum. allah vere de koruma kanunu falan gibi rezil sacmalıklar cıkarmasalar. düşüncelere tamamen balta vurulmuş olur. sözlerden korkmamalıyız; cünkü sözler düşüncelerimizdir. ha ağzımızdan cıkmış ha düşünce olarak zihnimizde belirmiş.
8- devgencin ismini koyan, başına gecen ilk genel başkan
DOĞU ABİ sen misin?
ben bu ülkedeki sağ cenahın comarlığından ve ona mukabil olup geride kalmayan solun comarlığından bıktım kardeşim ama her şeyi olduğu gibi kabul etmek zorundayım.
fak ol aydiolociBozcaada da deseydin ben sana oda ayarlardım. Fiyatlar sezonda çok pahalı indirim de yapardım.
Azınlıklar konusunda şöyle bir olay var. Türkiyede azınlıklar kilise vs yapamıyordu. Türkiyede ilk kilise de bu dönemde apar topar inşa edildi. Açılışını da sıkı durun, Reis erdoğan ve imamoğlu yaptı. kurdeleyi kestiler startı verdiler. Çok uluslu konfedere başkanlığa doğru gidiyoruz, gerek siyasal olarak, gerek kültürel olarak gerek ekonomik olarak osmanlının son yıllarını yaşayan bir devlet haline geldik.
hocam biz bu tip yorumları capsleyip yorumsuz random kahkaha atmak icin chat gruplarımızda kullanıyoruz. müsaadeniz varsa alabilirim. şaka gibi kendinden emin olmayan bir hayat anlayışı ve ideoloji bu. ideolojinin kendisine olan manifestosu gibi bir şey.