Birde şu @Blacknavy olayına değinelim.
İki merit kaynağımızda işini son derece iyi yapıyor bence. Onların değerini bilmek lazım. Haklarını teslim etmek lazım. Varsa eleştiri yapan çıkıp açık açık dile getirebilir. Ki zaten subjektif bir iştir merit dağıtmak. Merit kaynaklarına da dağıtım yaparken hakim gibi davranın denilmiyor. Her üyenin kendine has usülleri, bakış açısı var. Şahsen ben, biri düşüncelerini özenerek yazmışsa, emek verip uzun uzun kendini anlatmışsa merit veriyorum. Kısa postlara da verdiğim oluyor tabi. Aynı fikirde olmasam bile hatta zıt fikirlerde olsam bile birisi emek harcayarak bir yazı ortaya koymuşsa elimden geldiğince destek veriyorum.
Ben öyle düşünüp dağıtırım başkası daha teknik yazılara dağıtır bir başkası komik mesajlara dağıtır. İsteyen dağa atar isteyen taşa atar. Her neyse...
Sabah kalkıp konu dışına bakayım dedim. "Ne oluyor karşim ne bu tantana" dedim kendi kendime
@Blacknavy'nin başlığına güldüm.
Siyasi, dini konuların hiç birini okumadığım için ne olduğunun farkında değilim. Son mesajlara baktım bir tartışmada göremedim. Yani yine ne olduğunu anlamadım. Anlayabildiğim tek şey ahalinin siyasi, dini tartışmalarda ve oralarda yazan trollerden sıkıldığı. Bu durumdan sıkılan herkese önerim:
Canınızı sıkan hesapları ignore edin, gerekiyorsa rapor edin.Boş muhabbetler (siyaset, din) tartışmalarını sürekli sürdüren hesapları ignore ediyorum ben. Kafam çok rahat oluyor. Onlara yapma etme de diyemem. Bölümde "siyaset, din" bölümü yok, forumda farklı hesaptan fikir belirtmekte serbest, her düşünceyi dile getirmekte. Bu durumda yapabileceğim tek şey ignore butonunu kullanmak. Bariz bir trollük varsa da rapor edebilirim o kadar.
Mental sağlığımızı bozacak kadar, arkadaşlıklarımızı yıpratacak kadar neden kafaya takalım ki bu kadar...
Forumda asıl mücadele edilmesi gereken: Trust gücünü eline geçiren global çete. Ellerindeki gücü kullanarak kendilerinden olmayanlara baskı uygulayanlar onlar.
Edit: Söylediklerim kişisel değil, genel bir ifadedir.