Author

Topic: Српски (Serbian) - page 173. (Read 3603380 times)

full member
Activity: 266
Merit: 109
Ultra Mega Giga Super Cool Flying Oposum!
October 02, 2017, 03:02:37 PM
iii dodao bih da nisu samo pare koje ulozis bitne, vec i vreme koje ces uloziti u ucenje i pracenje kriptovalute.
p.s. i budi uporan, ne odustaj (ovo kazem jer usput tako i sebe bodrim).

Zasto ljudi misle da je bolje da "prebacuju" minere sa vrednije valute, u vrediniju iz trenutka, kada je bolje da koristis nicehash, samo ukljucis miner, kliknes start... I boli te uvo... Prebacivanje podesavanja je zajebancija bez ikakve potrebe(jedino ako ne mislis na trading)... Kada sakupis odredjenu sumu posle jedan-dva meseca onda krenes da se bavis tradingom i tek onda igra pocinje Cheesy
full member
Activity: 235
Merit: 102
October 02, 2017, 02:56:07 PM
iii dodao bih da nisu samo pare koje ulozis bitne, vec i vreme koje ces uloziti u ucenje i pracenje kriptovalute.
p.s. i budi uporan, ne odustaj (ovo kazem jer usput tako i sebe bodrim).
full member
Activity: 210
Merit: 100
Bosnia...
October 02, 2017, 01:55:04 PM
Pozdrav svima!
Počeo tek pre par dana ,nadam se najboljoj mogućoj zaradi u što kraćem roku !  Cheesy

koliko para, toliko i muzike... za pocetak pravi rig sa 1-3 graficke... i startaj... i zarada ti ovisi o cijeni BTC i tezini kopanja na trzistu... ali ne ocekuj vise od 50EUR mjesecno, i to sumnjam  Grin Shocked Cool
full member
September 30, 2017, 02:45:24 PM
Da li neko koristi Xapo karticu, ili neku slicnu? Ulogujem se i vidim sledecu poruku:

Due to Visa Europe's new regulation, your Debit Card must be closed. Because you recently ordered your Debit Card and we understand the inconvenience of this situation, Xapo offers to refund you the card order fee. By claiming this refund, you release Xapo of any further claims, and accept that your card will be permanently closed on October 15, 2017. You have until October 15, 2017 to claim your refund

Ista je stvar i na Wirex-u. Ne znam kada su tacno uveli ovo ogranicenje, ali izgleda su resili da nas iseku Smiley

Imam Cryptopay I radi na telenor banc.  Kupujem malo na ebay I aliju I sljaka perfect no.

Koliko vremena ti je trebalo da povezes Cryptopay i Telenor banku? Da li ti je isplata sa sajta na racun instant ili moras da cekas odredjen period vremena ?
legendary
Activity: 1022
Merit: 1000
Blocklancer - Freelance on the Blockchain
September 30, 2017, 02:23:04 PM
Da li neko koristi Xapo karticu, ili neku slicnu? Ulogujem se i vidim sledecu poruku:

Due to Visa Europe's new regulation, your Debit Card must be closed. Because you recently ordered your Debit Card and we understand the inconvenience of this situation, Xapo offers to refund you the card order fee. By claiming this refund, you release Xapo of any further claims, and accept that your card will be permanently closed on October 15, 2017. You have until October 15, 2017 to claim your refund

Ista je stvar i na Wirex-u. Ne znam kada su tacno uveli ovo ogranicenje, ali izgleda su resili da nas iseku Smiley

Imam Cryptopay I radi na telenor banc.  Kupujem malo na ebay I aliju I sljaka perfect no.
member
Activity: 512
Merit: 10
September 30, 2017, 07:41:53 AM
Uvek nas plase sa necim novim. Nece se moci ovo nece se moci ono. Rudarenje ce se uvek moci inace nebi svi dalje toliko ulagali u rigove.
sr. member
Activity: 490
Merit: 389
Do not trust the government
September 29, 2017, 05:25:37 PM
To je porez za Hrvate, kod nas je malo drugačija situacija, evo sta ima Narodna Banka Srbije da kaze, bas to sto si ti rekao, prih i rashod, i jos neke stvarcice..

http://www.nbs.rs/internet/latinica/scripts/showContent.html?id=7605

Izvucite pouku sami

Lepo su nasi to obrazlozili i ogradili se.
U svakom slucaju tesko da mogu ista drugo i da urade jer ipak niko ne moze garantovati da ce
bitkoin uopste i opstati u narednih nekoliko godina, na primer kvantni kompjuter koji svakog treba moze da uskoci u igru...

Tesko da ce kvantni kompjuteri unistiti bitkoin, znalo se za njih jos jako davno. U trenutnim standardnim transakcijama se koristi javni kljuc koji bi u teoriji mogao razbiti sa kvantnim kompjuterom, ali se po preporucenom koriscenju Bitkoina, treba slati sa bitkoin adrese samo jednom, jer tako i javni kljuc ostane sakriven sve dok vec nije kasno poceti da se razbija. Ti kompjuteri bi trebalo da su dobri u razbijanju javnog kljuca ali ne i hasova, tako da nije sve gotovo samo ako razbiju javni kljuc, pogotovu sto javni kljucevi nisu obavezni za koriscenje u protokolu i mogu se uvek povecati bez hardforka.
newbie
Activity: 2
Merit: 0
September 29, 2017, 03:35:17 PM

full member
Activity: 602
September 29, 2017, 12:00:24 PM
Nista me nebi čudio! Sve što je sra**e Srbija uvede i kako kažu ko zna da li će uopšte ostati bitcoint....
sr. member
Activity: 378
Merit: 258
September 28, 2017, 11:57:21 PM
To je porez za Hrvate, kod nas je malo drugačija situacija, evo sta ima Narodna Banka Srbije da kaze, bas to sto si ti rekao, prih i rashod, i jos neke stvarcice..

Izvucite pouku sami

Lepo su nasi to obrazlozili i ogradili se.
U svakom slucaju tesko da mogu ista drugo i da urade jer ipak niko ne moze garantovati da ce
bitkoin uopste i opstati u narednih nekoliko godina, na primer kvantni kompjuter koji svakog treba moze da uskoci u igru...
full member
Activity: 588
Merit: 104
September 28, 2017, 08:56:30 AM
Uvek se mali plase, oni sto vrte milione mirno spavaju  Wink

Haha to je tacno... Al opet ne skodi biti na oprezu. Pitaj boga kada ce nekome(na vas gledam politicari) da prdne film, i da mu dodje iz Dupeta u Glavu, i da odredi neko novo glupo pravilo(zakon)
Peru i oni pare tako mislis da ce vulin sledeci put opet da kaze pare od tetke iz kanade, nece vec ce da kaze ulozio u btc😀Pa emmi uzeo pare ljudima za kartice, kopao 3 meseca pa trazili ljudima jos trecinu vise da im daju te karte...
Nebi bilo lose da pocnu da procaju u BTC. To bi znacilo da su poceli ozbiljnije baviti trendovima 21. veka.
sr. member
Activity: 476
Merit: 278
September 27, 2017, 03:28:39 PM

Haha to je tacno... Al opet ne skodi biti na oprezu. Pitaj boga kada ce nekome(na vas gledam politicari) da prdne film, i da mu dodje iz Dupeta u Glavu, i da odredi neko novo glupo pravilo(zakon)
Peru i oni pare tako mislis da ce vulin sledeci put opet da kaze pare od tetke iz kanade, nece vec ce da kaze ulozio u btc😀Pa emmi uzeo pare ljudima za kartice, kopao 3 meseca pa trazili ljudima jos trecinu vise da im daju te karte...
full member
September 27, 2017, 03:05:13 PM

member
Activity: 512
Merit: 10
September 27, 2017, 03:02:46 PM
sr. member
Activity: 476
Merit: 278
September 27, 2017, 02:58:59 PM
Upravo to, teraj dok moze nego samo genijalcima da ne padne na pamet da retroaktivno oporezuju kripto porez ;DLocal bitxoins ili nekome na bench forumu, postoji i opcija sto Hrvati rade a to je da se kupi zlato u Sloveniji za btc pa sverc preko grane.Video sam na njihovom forumu da to rade ali ne znam koja to zlatara prima btc
full member
Activity: 533
September 27, 2017, 02:21:29 PM
Prednost banaka je to što su one jedan uređen sistem. Novac sa kojim raspolažete neće tako lako nestati, dobro de nećemo se vraćati u 90-te Grin...možete doći do novca, koji vam je preko potreban, preko kredita i verovatno ima još par dobrih stvari u svemu tome.
E sad ono što je realnost je da iste te banke polako postaju prevaziđene usled nastanka kripto valute/a...možda se neko i neće složiti sa ovom konstatacijom...teško.
Primer: Prošle godine uzimam neki keš kredit, reko nema puno papirologije nije stambeni...ah de si pošao dečače Huh dođite u utorak, znate gužva je još su danas i penzije ne stižemo (taj dan je bio petak) Shocked U utorak tacno u 12:45 ja u banku...aaa došli ste, dobar dan izvolite sedite ili će te malo da prošetate imamo još dve stranke ispred Vas...ne sešću Angry 14:00 dolazim na red,sedam za sto,čekam 10 min da službenica završi papire od prethodnog posla...konačno krećemo...papiri, potpisi, overa ok, šta dalje, treba da se popune dve menice, ok ajde i to...moraćete da pripazite popunjava se čitko pisanim slovima, ako pogrešite moraćemo da kupite još jednu...ma uzeću 6 komada za svaki slučaj...neka evo donela sam Vam dve Shocked... štampanim slovima pišem više od 15 godina...vucem olovkom levo desno,kukica gore kukica dole,malo iskrivim jedno jedino slovo, al reko ma to je to...uh znate ovo neće valjati... Lips sealed pomislio sam da je skrivena kamera... na moju žalost nije...ode ona za moje pare kupi još jednu...popunim...ok ovo Vam je sve gotovo, još je samo ostalo to i to... ok šta treba...ništa vi sedite za sada tu, čeka se sat vremena, da se predmet ne znam više ni ja šta...prošetaću (da iskoristim što nisam prvi put)...ako ustanete doći će druga stranka, pa ćete morati da dolazite ponovo sutra Shocked...dobro sešću Angry u 15:25...e evo to smo sada završili,moraćemo samo da požurimo, moramo sada predmet da provučemo kroz sistem do 15:30, jer posle ne rade...ok ajd, žurimo... ... ... nešto neće da mi učita, mora da je neka greška u sistemu Cry a evo ga...potpišite još ovde. To je u redu,još ovde, ok, molim Vas da dođete sutra ili do kraja nedelje da odradimo osiguranje kredita, sada smo u gužvi pa...znam znam ne stižete...To je ukratko bilo tako.

A sad ono što mene nervira kod tih banaka, je to što izmišljaju svakakve namete (troškove), jer tranzicija je prošla, prodaja bankarskih proizvoda ide slabo, a od nečega moraju da se isplate plate. Takođe, u takvom bankarskom sisitemu kakav je i napravljen (svuda u svetu) mi i dolazimo u poziciju da uzimamo taj kredit. Pored toga kripto svet nam omogućuje da upotrebimo neke finansijkse alate (poluge i slično), što u realnom svetu uključuje i banku i berzu... uh da pa trgovina akcijama na berzi (ne kripto), tek je to tema...ja da ovlastim tamo nekoga, pa da se neviram za svoj novac, a još nema treće smene i čini mi se da vikendom ne rade...ma neka hvala, bolje dati muzici u kafani.

Sve transakcije se prate. I direktorica te banke mi je rekla da sve što je sumnjivo upada u oči. Velike sume novca, puno jednakih sitnih uplata, isplata sve se prati.

A sad ono što bi moglo da me najviše iznervira je to što sad uvode zakon ko je šta i gde u zadnjih pet godina (pričam o Srbiji, tu živim), aha ti si, to si ajd da platiš...pa stani nije problem što treba da se plati platićemo...ali na sajtu vam stoji da Bitcoin(Bitkoin) za vas ne postoji iako ste ga veoma svesni, a sad daj u nazad 5 godina da se naplati...nije u redu da se menjaju stvari kad njima i kako njima odgovara.

Ovo je neko moje mišljenje, znam nije to baš sve tako i ne treba gledati stvari iz jednog ugla, ali ne mogu da prežalim što me nije pustila da prošetam kad sam hteo da se izluftiram Wink

Diži ispod radara dok još možeš Wink

full member
September 27, 2017, 02:11:17 PM

Izvucite pouku sami

Znači manje-više Divlji zapad. Nema nikakve regulacije.

E sad kontam da bi ih malo zasvrbelo da ti počneš da mlatiš neke veće pare koje oni ne mogu da oporezuju, jer ih ti dižeš u kešu.

Nemoj da ih "dizes" nadji na lolcalbitcoins, ko prodaje iz Srbije i nadji se sa njim i odradite rucnu "transakciju" dok popijete pice, i problem "Bypasovan"
sr. member
Activity: 267
Merit: 250
September 27, 2017, 01:35:49 PM

Izvucite pouku sami

Znači manje-više Divlji zapad. Nema nikakve regulacije.

E sad kontam da bi ih malo zasvrbelo da ti počneš da mlatiš neke veće pare koje oni ne mogu da oporezuju, jer ih ti dižeš u kešu.
full member
September 27, 2017, 11:59:38 AM

Izvucite pouku sami
full member
Activity: 533
September 27, 2017, 10:25:27 AM

Godišnji porez na dohodak građana za 2016. godinu plaćaju fizička lica – rezidenti i nerezidenti koji su u 2016. godini ostvarili ukupan dohodak veći od 2.285.064,00 dinara.

Po toj logici... Kako sam skapirao.... Ti tek placas porez POSTO predjes granicu od spomenute?( 2.285.064,00 dinara. ) . Sto znaci da sve ispod toga sto si zaradio ne moras da placas porez?

Tako je.

Vidis meni su drugacije rekli kad sam isao u poresku upravu,morao sam da idem vise puta da bi nasao nekoga ko zna o cemu pricam.Ovo sve stoji sto si ti napisao ali problem nastaje jer nas zakon ne prepoznaje kripto valutu kao nesto sto ima vrednost samim tim i ne moze da se oporezuje.Hrvati su to lepo resili tako sto su izjednacili trgovinu kripto valutama sa akcijama na berzi i tako ih oporezuju dok kod nas toga nema.Kada sam na kraju dosao do lika u poreskoj koji nesto zna rekao mi je da kao krsim zakon iako isti ne postoji ;DIzgleda ce biti sve od slucaja do slucaja i kako koga nahvataju...
p.s. trebalo bi i da se za do 2 miliona samooporezujemo tako sto predamo prijavu u poresku ali to niko ne radi tako da nikom nista.Srbija Grin

Ma Srbija je čudo. Smiley
Kada oporezuju oni to mogu da prikače u neku od kategorija npr. pasivan prihod ili tako nešto. Da se ja sad ne bi pravio previše pametan, evo link gde je  lik sve to lepo objasnio.
https://bitcointalksearch.org/topic/porez-zakljuno-2141731
Možda ste već i pročitali, to je jedna od više tema na Bitcointalk-u
Jump to: