Author

Topic: Српски (Serbian) - page 181. (Read 3800752 times)

newbie
Activity: 55
Merit: 0
August 14, 2017, 11:50:06 PM
Idelano mesto za mene novoga koji zeli da pocne da se bavi ovim biznisom. Svi nesto hoce da mi prodaju te 280x i 270 kartice, da li mi vredi sad ulagati u kompjuter za kopanje sa njima?

Vredi. Samo moras racunati na godinu dana da povratis novac i da ti ostane komp free.
full member
Activity: 126
Merit: 100
August 14, 2017, 11:38:05 PM
Idelano mesto za mene novoga koji zeli da pocne da se bavi ovim biznisom. Svi nesto hoce da mi prodaju te 280x i 270 kartice, da li mi vredi sad ulagati u kompjuter za kopanje sa njima?
full member
Activity: 269
August 14, 2017, 04:24:46 AM
Pa uglavnom sto dalje, to gore po hardver za kopanje...ako se prisetimo da su 280x bile maltene, jedine i ultimativne za kopanje i izdrzljive, jer i dan danas kopaju...poredeci sa 380kama, koje su vec slabije, i manje magistrale imaju, i manje zilavije..stze se preko 470/480 ..koje su dosta osetljive, i problemi sa hladjenjem..i moraju se biosi modovati da bi kopale...sve do 570/580 koje su prakticno isto to smece ...sve do vege, gde iz AMD-a obecavaju kule i gradove, ali i termoelektrane po potrosnji...stice se utisak da globalno postoji tendencija da se sve teze dodje do majning hardvera, tojest dize mu se cena s obizrom da je u pitanju alat za pravljenje para...
full member
Activity: 168
Merit: 101
August 14, 2017, 02:41:55 AM
Ja sam hteo da udjem u mining cisto malo iz hobija ali graficke ko zlato da trazim Smiley

Nije samo zlato nego  I kad dodje tvoje red ono tri nova modela grafike vec izasla.

Nema nikakve veze šta je izašlo od novih kad se sa starima od pre pet šest godina i dalje kopa, i to sa veoma prihvatljivom isplativošću. Pa najveći rudnici su i dalje sa 380kama i 280kama. Ove 470ke se baš i nisu proslavile po pouzdanosti. Mnogi sa velikim rudnicima non stop imaju problrma sa njima, naročito gde su topliji uslovi.
legendary
Activity: 1022
Merit: 1000
Blocklancer - Freelance on the Blockchain
August 14, 2017, 02:34:44 AM
Ja sam hteo da udjem u mining cisto malo iz hobija ali graficke ko zlato da trazim Smiley

Nije samo zlato nego  I kad dodje tvoje red ono tri nova modela grafike vec izasla.
newbie
August 13, 2017, 11:47:27 AM
Wow. To je bas dobra cena. Moze li se znati gde se nalazite u SAD?
Mora da sam gledao onda samo najmanje proseke u SAD po drzavi.
Moja greska ako je tako Smiley

Mi smo kod Reno, Nevada. Industrijska struja.
http://www.electricitylocal.com/states/nevada/reno/
Mi imamo popust na kolicinu i cena struje nam je "flat-rate".

Zapravo nase mesto je "Gardnerville, NV".
Izabrali smo to mesto zbog:
- niske cene struje
- najsuvlji vazduh u US
- na 1600m je nadmorske visine pa je tokom godine umereno hladno.

Kod nas je tako jeftina radna snaga da ce nam se zezanje sa ovim miningom uvek isplatiti, a jos kad se uzme u obzir da mnogi imaju debeo popust na struju e onda su male sanse konkurencije sto se mininga tice u odnosu
na srbiju Smiley
Iako malo mi nerealno da je bas tolko jeftina struja kod vas, al ko zna, onda je stvarno zenemraljiv izdatak za to.

U pravu si u Srbiji jeste jeftina radna snaga. Zato se nama i isplati da sve sto ti uradimo povezemo te na KVM i na PDU. Sve ostalo radis sam remote. Jer je nama neprakticno da odavde zaposljavamo ljude da ti odrzavaju masinu. Da prate aplikaciju da li rudari i slicno?
KVM ti je uredjaj na koji se povezujes preko IP adrese.
http://basepic.com/public/#/images/658fdef8e3868576662d471af6d35444.png?share
Mi ti omogucimo pristup kroz KVM samo ka tvojoj masini.
To ti sluzi da ne moras nikoga da zoves ako ti se na primer teamviewer aplikacija zezne. Ti takodje kroz taj isti KVM mozes da udjes u BIOS.
On ti sluzi kao da je FIZICKI povezan monitor, tatatura i mis samo preko 'web'-a.

Takdodje dobijes pristup za PDU.
http://basepic.com/public/#/images/9ef619cf2427c5bd14c59b2dbbd0842a.png?share
Tu mozes svoj RIG da restartujes remote. Ugasis upalis i slicno.

Sve je namesteno tako da mozes samostalno sve da radis.

Takdoje treba imati na umu da su delovi u USA barem 50-60% povoljniji. Nema carine i slicno.
Imas website gde je mozes da dobijes poredjenje cene delova.
https://www.nowinstock.net

Tu nadjes najjeftinije i mi ti narucimo ili sam narucis te delove na nasu adresu.
Nas covek ti sklopi racunar i da ti pristup preko KVM-a i PDU-a i instaliramo ti windows prvi put.
Sve ostalo radis sam.

Ti prakticno imas mogucnost i Linux da instaliras (sam) ako zelis.
legendary
Activity: 2464
Merit: 1037
Oldschool!
August 13, 2017, 07:11:17 AM
full member
August 13, 2017, 03:49:05 AM
Mi placamo cenu struje 0.026$ po kwh. Tako da ne verujem da ce ikada biti tako povoljno u Srb. Otprilike to je 4 puta jeftinije nego u Srb

Kod nas je tako jeftina radna snaga da ce nam se zezanje sa ovim miningom uvek isplatiti, a jos kad se uzme u obzir da mnogi imaju debeo popust na struju e onda su male sanse konkurencije sto se mininga tice u odnosu
na srbiju Smiley
Iako malo mi nerealno da je bas tolko jeftina struja kod vas, al ko zna, onda je stvarno zenemraljiv izdatak za to.
full member
August 13, 2017, 03:46:24 AM
U americi tolika niska cena struje??? koja je to drzava?, i da li imate porast cene ako trosite vecu kolicinu?, kao sto je kod nas zelena, plava ili crvena tarifa na svakih otprilike 500kwh...
sr. member
Activity: 490
Merit: 389
Do not trust the government
August 12, 2017, 04:51:34 AM
Wow. To je bas dobra cena. Moze li se znati gde se nalazite u SAD?
Mora da sam gledao onda samo najmanje proseke u SAD po drzavi.
Moja greska ako je tako Smiley
newbie
August 11, 2017, 07:23:04 PM
Mi placamo cenu struje 0.026$ po kwh. Tako da ne verujem da ce ikada biti tako povoljno u Srb. Otprilike to je 4 puta jeftinije nego u Srb
sr. member
Activity: 490
Merit: 389
Do not trust the government
August 11, 2017, 02:58:23 PM
Ako hocete jeftin hosting u US.  Grin
http://www.cerad.net

Rig ce vas kostati onoliko koliko kosta u US. (znaci najpovoljnije moguce). Ni cent preko toga. Isto tako i sklapanje RIG-a je besplatno.
Dobijete policu, remote restart, KVM za svaki slucaj i podrsku na srpskom!! Smiley

Narucite opremu direktno na adresu datacentra u Nevadi (na primer sa Amazona).
Dobijete i pomoc prilikom narucivanja opreme.
Jednog dana ako zelite svoj RIG u Srbiji sve sto treba jeste da kazete gde da ga saljemo i placate USPS postarinu (najjeftinija posta).

Ako ste zainteresovani pisite privatnu poruku.

U onu cenu je uracunato mesecno ceo hosting sa strujom bez prikrivenih raznih troskova?
Kad bi jednog dana trazio da mi isporuce rig preko tog USPS u srbiju verovatno bi postarina bila skuplja od celog riga, a tek komplikacije sa carinom i tako to...

Nema nikakvih dodatnih troskova. Mi ti uz to nudimo da sam mozes da uradis daljinski REBOOT masine. Takodje i KVM pristup za slucaj da ti recimo pukne teamviewer aplikacija. Sto ces retko gde naci.
Takodje USPS-om u Srbiju nece postarina kostati toliko ali carina jeste problem. Ipak ovi delovi koje bi kupio u USA su povoljniji nego u Srbiji. Uvek mozes da prodas na EBAY ako zelis direktno odatle ili da kada neko od nasih ide moze da ti ponese tipa po koju graficku a ti ga sacekas na aerodromu. Smiley

Takodje imaj na umu da dolar trenutno SLABI u odnosu na dinar i to znacajno pa samim tim cena struje u Srbiji "poskupljuje" jer su valute vezane za dolar.

Ne brini se ti nista za cenu struje u Srbiji, bice idalje daleko jeftinija nego u SAD jos dugo dugo vremena Cheesy
newbie
August 11, 2017, 01:09:44 PM

Rig ce vas kostati onoliko koliko kosta u US. (znaci najpovoljnije moguce). Ni cent preko toga. Isto tako i sklapanje RIG-a je besplatno.
Dobijete policu, remote restart, KVM za svaki slucaj i podrsku na srpskom!! Smiley

Jednog dana ako zelite svoj RIG u Srbiji sve sto treba jeste da kazete gde da ga saljemo i placate USPS postarinu (najjeftinija posta).

U onu cenu je uracunato mesecno ceo hosting sa strujom bez prikrivenih raznih troskova?
Kad bi jednog dana trazio da mi isporuce rig preko tog USPS u srbiju verovatno bi postarina bila skuplja od celog riga, a tek komplikacije sa carinom i tako to...

Nema nikakvih dodatnih troskova. Mi ti uz to nudimo da sam mozes da uradis daljinski REBOOT masine. Takodje i KVM pristup za slucaj da ti recimo pukne teamviewer aplikacija. Sto ces retko gde naci.
Takodje USPS-om u Srbiju nece postarina kostati toliko ali carina jeste problem. Ipak ovi delovi koje bi kupio u USA su povoljniji nego u Srbiji. Uvek mozes da prodas na EBAY ako zelis direktno odatle ili da kada neko od nasih ide moze da ti ponese tipa po koju graficku a ti ga sacekas na aerodromu. Smiley

Takodje imaj na umu da dolar trenutno SLABI u odnosu na dinar i to znacajno pa samim tim cena struje u Srbiji "poskupljuje" jer su valute vezane za dolar.
newbie
Activity: 20
August 11, 2017, 01:01:23 AM
al zato ja u srbiji izdajem prostor za bednih 7 din po kw i ubih se da spustim temperature Cheesy
full member
August 10, 2017, 11:57:52 PM

newbie
August 09, 2017, 01:02:11 AM

sr. member
Activity: 378
Merit: 258
August 08, 2017, 01:51:38 PM
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10213415152715313&set=a.4914917792825.300160.1294598360&type=3&theater

evo malo sirim svest ljudima u vezi bitcoina i kripto valuta u Srbiji Cheesy  da izbacimo banke kao posrednika Cheesy
Tako i treba, banke su jedan od najvecih olosa modernog drustva, (a i od ranijih godina poznati kao olosh) i postali su alavi, i to ce im se obiti o glavu. Kriptosvet i treba da bude mainstreem, i da ga ljudi koriste masovno , cak i oni koji ne barataju kompjuterima...
Nove generacije dolaze, gde nece biti kompjuterski ne pismenih...a svi ce uvideti prednosti, placanja, trgovine itransakcija bez alavih posrednika.

Ne treba ici u krajnosti, i banke imaju svoju svrhu nisu to bas samo zli zelenasi koji hoce da nas opljackaju. Pomognu oni mnogima da se razviju i da dodju do krova nad glavom. Da ih nema sve bi bilo puno teze. Bitkoin nece dati kredit onima koji treba da krenu u zivot i da nadju krov nad glavom, a da stede pola zivota pa tek onda da se skrase bas i nije neko resenje. Tako da treba biti malo umereniji u osudama...
full member
August 07, 2017, 02:13:02 AM
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10213415152715313&set=a.4914917792825.300160.1294598360&type=3&theater

evo malo sirim svest ljudima u vezi bitcoina i kripto valuta u Srbiji Cheesy  da izbacimo banke kao posrednika Cheesy
Tako i treba, banke su jedan od najvecih olosa modernog drustva, (a i od ranijih godina poznati kao olosh) i postali su alavi, i to ce im se obiti o glavu. Kriptosvet i treba da bude mainstreem, i da ga ljudi koriste masovno , cak i oni koji ne barataju kompjuterima...
Nove generacije dolaze, gde nece biti kompjuterski ne pismenih...a svi ce uvideti prednosti, placanja, trgovine itransakcija bez alavih posrednika.
newbie
Activity: 20
August 05, 2017, 04:39:50 AM

newbie
Activity: 3
August 03, 2017, 04:47:40 PM
Istina, zalim sto nisam prebacio rig na SIGT onih par dana dok je bio slab difficulty bilo je dosta isplativo moglo se kopati po par hiljada sa jednom grafickom, sad od novijeg sam video da ima onaj wojak coin ali to je meme i neverujem da ce se prosiriti preterano al nikad se nezna. Hvala na podrsci i takodje puno srece
Jump to: