...Jeśli chodzi o obiektywne ustawienie stawek to ja zapraszam wszystkich na browara - oczywiście tylko online (coronavirus) - no i ciekaw jestem co tam wymyślicie..? Zaznaczając że właściciel chce wszystko, dając jak naj mniej...
Sam mam doświadczenie w negocjowaniu stawek za kampanie i powiem szczerze, że najlepiej negocjowało się z projektami, które płaciły w tokenach lub innej własnej kryptowalucie, bo oni godzili się praktycznie na wszystko. W jednym (Elyqd) wynegocjowałem nawet 15% supply dla samego bounty manedżera
To były moje początki i oczywiście projekt okazał się niewypałem, a cała praca na marne, no i przechodzimy teraz do negocjowanie z kimś kto płaci w BTC, lub poważnie podchodzi do projektu, no i wtedy zazwyczaj, jest tak, że chcą zapłacić jak najmniej, a dostać, jak najwięcej, bo to jest tylko reklama i zawsze kosztuje za dużo.
Oczywiście im wyższe stawki, tym lepsi posterzy, ale jeżeli klient, jest naprawdę skąpy i ciężko z nim negocjować, to trzeba brać pod uwagę aktualny stan kampanii bounty na forum i wyciągnąć, jakąś (min/max) średnią ilość postów na tydzień i stawki, żeby obie strony były zadowolone, wtedy jest duża szansa na dobrą kampanię. Jak kampanii jest aktualnie dużo, szczególnie podobnych do tej (na przykład kasyna), a zależy na dobrych posterach, to stawki muszą być wyższe, jeżeli kampanii jest mało, można spróbować z niższymi i też jest duża szansa na sukces.
Jeżeli zgodzisz się pod presją klienta na jakieś wysokie wymagania i głodowe stawki, to zgłosi się pewnie masa spamerów i jako menadżer będziesz miał dużo pracy, a nawet problemów, jak będą spamować za dużo i nie będziesz w stanie tego ogarnąć. "Jaka płaca, taka praca" i podczas negocjacji można użyć takich argumentów, jeżeli klient nie do końca zna realia Bitcointalk, bo nigdy nie był członkiem, a co więcej bounty hunterem. A jeżeli był, zna realia i nadal upiera się na jakieś głodowe stawki, to niech sam sobie poprowadzi taką kampanię, są jakieś granice.
A jeżeli chodzi o kasyna, to reklama na Bitcointalk na prawdę działa znakomicie i nie jedno odniosło sukces w szybkim tempie, właśnie dzięki tej reklamie.
...Elitarne stawki. 4$ za post dla hero/legendary.
... w kampanii Chipmixer przy obecnym kursie 0.00075 BTC/post można dostać $4.03...
Czyli kampania dla tokena GOLD, jest aktualnie najlepiej płacącą kampania, bo przy 50 postach miesięcznie płacą 300$, co daje 6$ za post
.