Evo za ekipu koja lovi velike APY-eve jedna zanimljiva stvar. Na navedeno sam naletio u
ovom tweetu.
Radi se o zanimljivom projektu
Ideamarket gdje bilo tko može od linka s weba napraviti token. Radi na Arbitrumu pa transakcije nisu skupe osim prve na kojoj se prebacuje ETH s L1 na L2. Tržište se ponaša prema "bonding curve" i počinje od cijene $0.10 što znači da cijena ne može ići ispod te početne. Ako kupite sve tokene koje ste stvorili, znači da ste vlasnik 100% tokena i nitko ne može manipulirati cijenom. S druge strane, možete prodati svih 100% tokena i dobiti DAI natrag (minus Ideamarket fee). Kako bi dobili korisnike, Ideamarket je alocirao 5 milijuna IMO tokena za ljude koji naprave URL listing i zaključaju tokene na 3 mjeseca uz APY od 500%.
Ovo su koraci koje je čovjek s linkanog tweeta napravio da bi dobio 500%+ APY:
1. Napravite listing nekog URL-a (ne mora biti neki popularan jer ćete ionako kupiti sve tokene) - ja sam recimo napravio ovaj listing:
https://ideamarket.io/i/620df6e61e2f84adfec1a7862. Kupite tokene svog listinga (nakon listinga pričekajte minutu-dvije da bi ga mogli pronaći u tražilici) za iznos koji želite stejkati (npr. $1000).
3. Prilikom kupnje uključite opciju zaključavanja tokena na 3 mjeseca
4. Nakon što prođu tri mjeseca, prodate tokene za početnih $1000 (minus Ideamarket fee) i na nuli ste. Zarada je što ćete dobiti IMO tokene jer ste u početku zaključali tokene na tri mjeseca.
Nedostaci su što na početku morate prebaciti DAI ili USDC na Arbitrum za što se plaća gas na Ethereum mreži. Drugi nedostatak je 2% fee koji Ideamarket naplaćuje prilikom kupovine listanih tokena. I treći nedostatak je što je projekt još uvijek relativno nov pa se uvijek može dogoditi nekakav hack.
DISCLAIMER: Nisam ništa svoje love uložio (osim plaćanja gas-a na Arbitrumu za kreiranje listinga u prvom koraku) tako da svatko tko želi neka sam još dodatno prouči projekt.