Evo ja sam zadnje vrijeme primjetio da mi se broj followera svakim danom smanjivao iako sam dobivao nove followere. Posto sam svakom tko je mene poceo pratiti uzvratio follow , pogledao sam pod ljude koje ja pratim i vidio da me svaki 5 prestao pratiti (isao sam samo do pola followera oko 2000). Evo jucer sam prestao pratiti 430 ljudi koji su mene unfollowali. Znaci ako vidite da vas pocinje pratiti osoba koja ima 5000 pratitelja i on prati samo 1000 vjerojatno ce vas unfollow kada vi njega pocnete pratiti. Neznam koja im je to fora, uglavnom vidio sam na twitteru da ako radite flollow te nakon toga unfollow istu osobu da vam mogu blokirat profil.
Za neke Twitter kampanje se traži da imaš određen omjer followers / following.
Zna se desiti da određeni ljudi naprave unfollow kada ti napraviš follow.
To se inače zove follow/unfollow metoda. Po meni je to pokvareno.
Jer se očekuju da prihvatiš follow, a kad ga prihvatiš oni naprave unfollow nakon tjedan dva.
Za takve postoji ova aplikacija:
https://unfollowerstats.com/Tu se prati tko te follow-a i kada te prestanu slijediti javi ti, pa možeš napraviti unfollow.
Nakon toga te možda opet počnu pratiti kasnije pa ti ponovno dignu broj followera na tjedan dva.
Također unfollowerstats ti prati ostale statike na Twitteru.
Na primjer upozori te ukoliko netko tebe slijedi, a ti njega ne.
Meni se zna dogoditi da u brzini ne uzvratim follow, pa mi ova aplikacija također pomaže da riješim zaostatke.
Molim nekoga tko ima iskustva s ovom aplikacijom da potvrdi da li je sigurna za upotrebu.
Scamadviser kaže da je
sigurna 89%, ali bih volio potvrdu.
Btw. čini mi se da je omjer followers / following svojevrsni statusni simbol na Twitteru i ostalim društvenim mrežama.
Obično razne poznate osobe imaju velik omjer f/f i od njih se ne očekuje da ti uzvrate follow.
Očito su se neki domislili kako da ga napumpaju.