Ama solo 8k baking yapmaktansa %5-10 fee verip, hazır bir fırın servisine delegate etmek daha avantajlı.
İkinci konu dune hardforkta doğrudan private key istemedi. Herkesin tezos adresi eşdeği dune adresine dune ları tanımladı. Nasılki tezos adresine private keyle erişiyorsun , aynı key ile dune larına erişiyorsun. O adresteki coinlere senden başka kimsenin erişimi yok.
Risk almak istemeyenler önce adresteki tezosları başka yere taşıyıp, güvenli şekilde dune larına erişti.
Dune patlama konusu na gelince , ekip içinden bir kişinin elindeki dune ları dumpladığı ortaya çıktı, ciddi yara aldı, ama diğer ekip elemanları çalışmaya devam ediyor, dune ağı sorunsuz çalışıyor, baking servisleri aktif, fiyat 0.15 cent civarında seyrediyor. Yani şimdilik yoluna devam ediyor. Patlayabilir mi mümkün, ama henüz yolun sonuna gelmediler
Yani yakından takip ettiğim bir coin değil. Yanlış hatırlamıyorsam ya @Blacknavy ya da @PHI1618 üstad patladı dedi sorunlar olduğundan bahsetti ama ben incelemedim. Patladığı söylendiği için, en azından elinde olup takip etmeyen varsa bir baksın diye öyle yazayım dedim.