Arkadaşlar olaya sırf "Suriyeli" gözüyle bakmamak lazım. Yani bahis mevzuu tirpleks villalar gerçi ama
Yau kim kaybetmiş de 1 milyonluk villa sitesini kuracaz. 150 milyar tl'den bahsediliyor. Yani o işi geçin, uluslararası finansman olmadan olmaz o iş...Kaldı ki yaptın diyelim daha ortada barış yok, iki gün sonra esad mesad bombalarsa nolacak?
Diğer yandan Kavimler göçü diye bir olay var. Tarih boyunca hemen her dönem insanlar bir şekilde ve türlü nedenlerle göç etmişler. Hepmizin yakınında çevresinde almancı, hollandacı diye tabir edilen insanlar var (biri de benim
). Bir zamanlar "hoşgeldiniz" diyerek karşılanan gurbetçilere 20 yıl geçmeden "raus" denildiğini unutmamak gerekir. İnsanlık zaman zaman haklı-haksız (genelde haksız) bir biçimde göç etmek durumunda kalmış.Uygur türklerinin haberlerini görüyorsunuzdur sosyal medyadan, "yok kabul edildi yok sınır dışı edildi, yapılan eziyetler"...
Myanmar, Irak, Venezuella vs vs nerde bir kaos ya da kötü koşul olsa oradan göç başlar...Adamlar binlerce kişilk gruplar halinde abd sınırlarına hücum etti. Meksikalılar'da olay artık sıradan bir durum halini aldı. Hoş amerika'da da 10 milyon evsizden bahsediliyor.
Biz bile oraya buraya seyahat ediyoruz, başka illerden ülkelerden insanlarla evleniyoruz, tahsil için farklı yerlere gidiyoruz.
Suriyeli meselesi de bölgedeki güç dengelerinin "arap baharı(!)" olaylarıyla tetiklenmesi sonucunda önümüze gelmiş bir durum. Bugün Tunus Libya Irak gibi ülkelerde istikrar olmadığı için halk, kendisini belirsizliklerden korumak istiyor, can ve mal güvenliğinden emin olmadığından daha iyi yaşam koşulları için göç etmek zorunda kalıyor. Zaten gidebilse çoğu Türkiye'de kalmaz. Hergün bir sürü kaçak göçmen yakalnıyor sınırlarda denizlerde, kimisi boğuluyor çoluk çocuk...Geçenlerde adana'da bir olay oldu, suriyelilerin yaşadığı bölgelerde istenmeyen görüntüler oluştu. Bir kadın kaptan italya'da yasadışı bir biçimde gemiyi italya'ya soktu diye gözaltına alındı.
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-48849402Kısacası bu tür toplumsal olaylara son derece hassas yaklaşılmalı siyasi-ekonomik-sosyolojik vs çözümler üretmeli. insanlık için daha güzel bi dünya için uğraş vermeli bunu da samimi ve karşılık beklemeden yapmalı. Birşeyi bozarken sonuçlarını iyi hesaba katmalı, akıllıca hamleler yapılmalı, 10-100-1000 adım sonrasını sonuçlarıyla görebilmeli. Bunun için de bilinçli vatandaş-bilinçli yöneticiler gerekir. Ne zaman ki insanlık insan olmaya karar verir, dünya daha güzel olur.
2. dünya savaşındaki büyük acılar batı medeniyetini uzun süre daha stabil olmaya itti, ortadoğu da bunu yaşıyor maalesef...İnşallah daha fazla acı yaşanmadan herkes huzura kavuşur.