giderim nargile tanrıma ibadet icin dünyanın herhangi bir yerinde közümü atar fokur fokur suyumu kaynatırım. nane nane bundan sanane... bu adamın savaşıp savaşmaması, savaşta ölüp ölmemesi gerekliliğini bir başkasının kararlaştırması kadar sacma bir şey olamaz.
yapamazsın,
sadece kendi hak ettiğin ülkede ya da evde, yani kendi kazandığın mülkiyette yaparsın. Başkasını kişisel alanında yapamazsın ve kamusal alanda yapamazsın. kamusal alanda ve kendi mülkiyetinde evinde kadınları da taciz edemezsin.
not: burada sana yazmıyorum, ben diye suriyeliyi betimlemişsin, 20-30 yaşındaki at hırsızı kılıklı suriyeliyi kastediyorum burada.
surilerin popülist hizmetlerden faydalanması da surilerin problemi değil,
evet problemi
Onurlu insanlar hak etmediği şeyleri alırken, başka insanların milli bir serveti olan hizmetleri, istismar ederken bir duygu yaşarlar adı: 'utanç'. Gelişmemiş kültürlerde utanma duygusu da yoktur. Bu tip varlıklarda onur gibi değerler de yoktur. 20-30 yaşındaki at hırsızı gibi insan, onursuz bir köpek gibi davranıyorsa, bu onun bir problemidir.
Buradaki problem, milletin karısına kızının ırzına düşman olan, sokaklarda her türlü pisliği köpekliği yapan, 10-15 yaşındaki okula giden kızlara türlü türlü laf atarak cinsellik yaşamaya çalışan, yakalarsa gözünü kırpmadan tecavüz edecek tiplerin, gücü yettiği tenhada denk geldiği insanı gözünü kırpmadan kafasını gözünü yaracak, her türlü sokak hayvanına işkence edecek, sahillerde 5-10 kişi köpek sürüsü gibi insanların ırzına göz dikecek, huzurunu kaçıracak tiplerin, kafada idealleştirlip ütopik bir konuma yerleştirilip sonrada bunlara yorum yapmak.
Hiç kimse merak etmesin, çalışan evine ekmek götüren, ya da sokaklarda nargile içip ırz düşmanlığı yapmayan insan, ne millet olursa olsun kimse sikine takmaz, dert bile etmez. umrunda olmaz.
saat satıp evine ekmek götüren zencileri hatta onlar suriyelilerden öncedir var. kimse onlara bir şey demiyor aksine koruyor kolluyor.
ama bu şerefsizlikleri bizimkiler de yapıyor diye olayı normalleştirmek de saçmalık. türkiyede 3. sayfa haberlerinde böyle şeyler oluyor diye, yeni gelenlerin yapması da normalleştirlemez.
valla bana bir yanlış anlama var gibi geldi hocam. kendi hak ettiğin ülke, onur, gurur vs. gibi temalara girdiğimizde ülkenin nüfusu 3-5 milyona falan düşürülmeli herhalde, ki o da şüpheli. dolayısıyla kıstas alınabilecek hele de bir surinin savaşıp savaşmamasını bağlayacak konular bunlar olmamalı, daha doğrusu
hicbir şey olamaz. ben zaten savaşıp savaşmamaları üzerine yazdım.
ya da bunları yazarak tecavüzcüleri savunmuş gibi mi oldum bilemedim şimdi :))
milletin karısına kızına bir şey yapanı hukuk devleti olarak pasifize edemiyorsan, verdiğin hizmetlerin hicbirinin anlamı kalmaz. öncelik önem arz eden konularda başarısız olduktan sonra başka bir şeyin anlamı kalmıyor. bu konu türkiye icerisinde yaşayan herkes icin gecerli.
bu popülist hizmetler var oldukca birileri tarafından cayır cayır kullanılacak. sorun bu hizmetlerin gercekten devletin sorumluluğunda olup olmadığı konusu. ben bu adamlar gittiğinde yerlerine gelecek olan güler yüzlü, samimi, icten ve sıcak kanlı arkadaşlara her defasında güvenmeli miyim? yoksa kişiler ve olaylar üzerinden cıkan problemlerin sistemler üzerinden cözülmesi gerektiğini mi düşünmeliyim.
@trendcoin araç showuna benzer bir durum değildir birinde eli kolu bir belediye başkanının israfın önüne geçeceğine dair sözü vardır ve sen bir öncekinin nasıl israf ettiğini göstermedikçe nasıl insanları inandırabilirsin.
güvenli bölgeyi yapalım yapmasına da ben bir cumhurbaşkanının ülke vatandaşının yaşayamadığı kalitede bir güvenli bölge yapılmasına ciddi anlamda karşıyım.
ülkemiz kendi vatandaşına veremediği hizmetleri yurt dışından gelen şahsen birileirnin sömürgesinden çıkan ülke vatandaşına vermesi dışarıya iyi görünme çabası ne denli doğrurdur?
hocam bunların hicbiri devletin işi değil, devlet ve halk bu kafadan cıkmak zorunda, yoksa sürekli aynı şeyleri tartışır dururuz. onlar yer biz birbirimizle kavga ederiz :))) devletin popülist sosyal hizmet anlayışını maddi olarak karşılayan halkın kendisi, ve halk olarak orada olan 1000 fazla araca değil, aracların tamamına karşı cıkmalıyız ya da ben bu aracların tamamına karşıyım diyen bir anlayışı/partiyi bulmalıyız. var mı öyle bi oluşum, olsa ben yanlarım, yazık günah kac secim bağımsız sıfır oy alan adamlara atıyom. boş/hatalı atıp başka bir manipülasyonun önüne gecmek icin.