Biraz araştırıp yazın şu mesajlarınızı, rica ediyorum. Devlet salak değil. Ekosisteme yasak getirilemeyeceğini bilecek kadar tecrübeli binlerce ekonomist ve para piyasaları konusunda uzman danışmana sahip. Bitcoin yada altcoin alım/satım işlemleri yasaklanmaz, aksine teşvik edilir. Ne için? Tabi ki vergilendirmek için. Faiz ve bunun gibi getiriler nasıl oluyor da stopajlandırılıyorsa kripto paralar da bu şekilde vergilendirilebilir.
Açıkcası ben Cumhurbaşkanı'ndan bu konuda yakın zamanda bir hamle bekliyorum. Milli bir kripto para yapılandırılması en geç 2019 senesine kadar gerçekleştirilebilir. Sonra bankalara bir çağrı yapar 'milli kripto parayı muhafaza eden vatandaşa iyi bir faiz sunun" diye, bankaların da ağzı kulaklarına varır sonra...
Ne guzel ozet yapmissiniz!
Biz de bu acidan bakiyoruz; eninde sonunda bu isin regulasyonu olacak, tek endisemiz bu regulasyon bilindik yontemlerle olmasin, bu bambaska bir evre. Oyle eski usullerle yonetilecek bir yapi degil.
Yasal bosluklardan dolayi yuzlerce-binlerce insan gidip yurtdisi piyasalarda islem yapiyor. Devlet aklini calistirsa adam gibi yasal dayanak koysa ortaya neyse vergisini cikarsa, herkes kazanir.
Bu yapilanma artik engellenemez, oyleyse bir an once yasallasmali.