Pages:
Author

Topic: Turkiyede bitcoinin gelecegi - page 2. (Read 9772 times)

newbie
Activity: 42
Merit: 0
October 10, 2017, 11:48:59 AM
Devlet tarafından bir engelleme veya yasaklama gelmezse güzel bir gelecek bizleri bekliyor BTC' de. Bakalım ve ömrümüz yeterse görelim.

Biraz araştırıp yazın şu mesajlarınızı, rica ediyorum. Devlet salak değil. Ekosisteme yasak getirilemeyeceğini bilecek kadar tecrübeli binlerce ekonomist ve para piyasaları konusunda uzman danışmana sahip. Bitcoin yada altcoin alım/satım işlemleri yasaklanmaz, aksine teşvik edilir. Ne için? Tabi ki vergilendirmek için. Faiz ve bunun gibi getiriler nasıl oluyor da stopajlandırılıyorsa kripto paralar da bu şekilde vergilendirilebilir.

Açıkcası ben Cumhurbaşkanı'ndan bu konuda yakın zamanda bir hamle bekliyorum. Milli bir kripto para yapılandırılması en geç 2019 senesine kadar gerçekleştirilebilir. Sonra bankalara bir çağrı yapar 'milli kripto parayı muhafaza eden vatandaşa iyi bir faiz sunun" diye, bankaların da ağzı kulaklarına varır sonra...

Ne guzel ozet yapmissiniz!

Biz de bu acidan bakiyoruz; eninde sonunda bu isin regulasyonu olacak, tek endisemiz bu regulasyon bilindik yontemlerle olmasin, bu bambaska bir evre. Oyle eski usullerle yonetilecek bir yapi degil.

Yasal bosluklardan dolayi yuzlerce-binlerce insan gidip yurtdisi piyasalarda islem yapiyor. Devlet aklini calistirsa adam gibi yasal dayanak koysa ortaya neyse vergisini cikarsa, herkes kazanir.

Bu yapilanma artik engellenemez, oyleyse bir an once yasallasmali.
full member
Activity: 424
Merit: 103
October 10, 2017, 10:01:16 AM
Türkiye'de Bitcoin ve kripto paraların geleceği bana göre Yerli otomobil durumuyla birebir örtüşüyor.Modası geçene kadar beklenir herkes yol alır en son bizde kabul ederiz.
anu
legendary
Activity: 1218
Merit: 1001
RepuX - Enterprise Blockchain Protocol
October 10, 2017, 01:27:33 AM
Devlet tarafından bir engelleme veya yasaklama gelmezse güzel bir gelecek bizleri bekliyor BTC' de. Bakalım ve ömrümüz yeterse görelim.

Biraz araştırıp yazın şu mesajlarınızı, rica ediyorum. Devlet salak değil. Ekosisteme yasak getirilemeyeceğini bilecek kadar tecrübeli binlerce ekonomist ve para piyasaları konusunda uzman danışmana sahip. Bitcoin yada altcoin alım/satım işlemleri yasaklanmaz, aksine teşvik edilir. Ne için? Tabi ki vergilendirmek için. Faiz ve bunun gibi getiriler nasıl oluyor da stopajlandırılıyorsa kripto paralar da bu şekilde vergilendirilebilir.

Açıkcası ben Cumhurbaşkanı'ndan bu konuda yakın zamanda bir hamle bekliyorum. Milli bir kripto para yapılandırılması en geç 2019 senesine kadar gerçekleştirilebilir. Sonra bankalara bir çağrı yapar 'milli kripto parayı muhafaza eden vatandaşa iyi bir faiz sunun" diye, bankaların da ağzı kulaklarına varır sonra...
member
Activity: 207
Merit: 10
...Our goal is being human in the world...
October 10, 2017, 12:27:18 AM
newbie
Activity: 21
October 09, 2017, 04:33:09 PM
Crypto paralar ile ilgili şuan için herhangi bir düzenleme yapmış değil hükümet . Fakat son günlerde crypto paralar ve digital ödeme sistemleri block chainler ile ilgili ciddi bir araştırmaya girmiş durumdalar . Şu durumda tarih vermek yada belirlemek zor olsada , Türkiye'nin bu konulara kayıtsız kalması mümkün değil , ayrıca 190 milyar dolar olan bu piyasa hızla büyümekte ve Türkiye'deki yatırımcı sayısını göze alarak hükümetin yasal düzenleme yapabileceğini göz ardı etmeyeceği kesin gibi .
member
Activity: 252
Merit: 11
October 09, 2017, 05:49:27 AM
herşey olup bittikten sonra haberdar olmak genlerimizde var.
sr. member
Activity: 2142
Merit: 424
October 08, 2017, 04:29:43 PM
Gazetedeki haberlere göre bitcoin alacak kesimden zaten bir fayda gelmez.Bana göre ülkemizdeki gençlere  bitcoinden ziyade blockchain'i kavratmamız gerekir.Gelecek asıl orada.
newbie
Activity: 42
October 08, 2017, 04:08:17 PM
Turkiye de Bitcoin muhabbetleri soyle devam ediyor;

-Abi bitcoin alsak ya guzel para yapariz
-Ne bitcoini olm, adam vuruyorlar lan bitcoin yuzunden!

Bitcoin bu sarmalda gittigi surece hep tetikte olmak lazim!

Piyasadaki scamciler yuzunden gazetedeki baslik, bitcoini isaret ederek "bi bit-mediniz' !

Turkiyede bitcoinin yasal gelecegi bir kac dudaga bakiyor ama blockchainin gelecegi iyi gibi. Bu alana yogunlasmak lazim.
sr. member
Activity: 560
Merit: 256
October 08, 2017, 02:14:29 PM
Türkiye'de bir kesim bitcoin'in ve blockchain'in öneminin farkında zaten yavaş yavaş ülkemizde gerçekleştirilen bitcoin konulu konferans haberlerini  duyuyoruz.Yasaklanacağını ben de düşünmüyorum.
legendary
Activity: 2772
Merit: 1557
October 08, 2017, 11:47:03 AM
Bütün her şeyde olduğu gibi bitcoinde de birkaç yıl geriden gelicez. Vergi yükü veya benzeri bir şey gelmeden yaşadığımız belki de son aylar, tadını çıkartmak gerek Cheesy
Sokaklarda birçok kişi konuşmaya başlasa da yaygınlaşması ve insanların benimsemesi için uzun yıllar gerekli olacak
newbie
Activity: 47
October 08, 2017, 09:53:33 AM
Türkiye de zamanla dijital paralar için belirli yasalar altında vergilenme getirileceğini düşünenlerdenim, yasaklanacağını zannetmiyorum.

Blockchain teknolojisinin ne kadar önemli olduğunun muhtemelen çok geç farkına varırız. Ama bende yakın süreçte, özellikle hacim arttıkça, bir vergilendirme geleceğini düşünüyorum  Lips sealed
full member
Activity: 644
Merit: 103
CAT.EX Exchange
October 07, 2017, 02:13:23 PM
Türkiye de zamanla dijital paralar için belirli yasalar altında vergilenme getirileceğini düşünenlerdenim, yasaklanacağını zannetmiyorum.
full member
Activity: 266
Merit: 190
October 05, 2017, 11:48:16 AM
Gecen gun internette chat ortaminda bitcoini attim ortaya blockchainden falan muhabbet ettik chatte olan insanlarin yarisi ne diyonuz siz bosverin bu konulari cart curt yani kimsenin ne parasi ne hevesi var bu teknolojiye.
sr. member
Activity: 616
Merit: 259
October 04, 2017, 05:34:51 PM
Ya töbe diyin kimse el atmasın. Kulak arkasında yer kaşmadı vergilerden zaten. Uzak dursunlar bir müddet. Zaten bunlar ne anlar teknolojiden btcden kripto dünyasından.
newbie
Activity: 30
October 04, 2017, 05:21:58 PM
Bizim ülkede medya bu işe elini atmadığı sürece biraz zor gibi görünüyor.
sr. member
Activity: 364
Merit: 258
Joy Token - Smarter Games for Smarter Players
October 04, 2017, 04:43:12 PM
Gittigidiyor , sahibinden gibi siteler bi adım atsa bitcoine çok ilerler de . Nerde işte .
sr. member
Activity: 346
Merit: 250
October 04, 2017, 04:31:45 PM
Türkiye'de mevcut hükümet bitcoin konusunu henüz açmış değil ben pek olumlu sonuçlar çıkacağını düşünmüyorum ama hayırlısı görüp bakacaz
Türkiyede bu konu gündeme geldimi nedense helal mi günah mı sorusu yayılıyor bence türkiyede bitcoin yavaş gelişir
hero member
Activity: 826
Merit: 502
October 04, 2017, 09:58:38 AM
Türkiye de bilinç şekilde yaygınlaşması takriben bi 10 seneyi bulacak . İnsanlara birşeyler anlatmakdan yoruldum artık . Anlatıyorsun anlatıyorsun yine aynı . Baltalamak isteyecekler mecburen . En kötü ne yapar ne ederler vergilendirme çıkartırlar başımıza . Paşa paşa öderiz vergimizi yine devam ederiz bitcoin maceramıza .
full member
Activity: 238
Merit: 104
Alaattin
October 04, 2017, 05:16:56 AM
Ülkeler bir şey değiştirmiyor,sonuçta bitcoin evrensel bir para birimi.
sr. member
Activity: 812
Merit: 252
Free Crypto Faucet in Trustdice
October 02, 2017, 10:38:28 AM
Taklitçi bir ülke olduğumuz için bir çok Avrupa ülkesi bu konuda nasıl bir adım atarlarsa bizde de aynı yöntem izlenecektir.
Pages:
Jump to: