Pages:
Author

Topic: Türkiye'de BTC ile Gayrimenkul satışı - page 8. (Read 604 times)

sr. member
Activity: 562
Merit: 251
ALCEDO
December 17, 2017, 03:53:51 AM
Bitcoin (BTC) ile ödeme yaygınlaşıyor. Gayrimenkul, menkul, araba vs. alınabilir. Yakında bayram harçlıklarını Bitcoin (BTC) ile isteyen veletler türerse şaşırmam. Şaka bir yana Dünyada ilk gayrimenkul satışı Eylül 2017' de USA Teksas’ta  Bitcoin ile tamamlanandı. Gayrimenkul fiyatı Bitcoin aracılığıyla satıcıya gönderildi. Satıcı daha sonra elde ettiği Bitcoinlerini ABD doları cinsinden dönüştürmüş, yazık etmiş. Türkiye'de de bazı inşaatlar web sitelerine Bitcoin (BTC) ile ödeme kabul ettiklerini belirtiyorlar. Bitcoin (BTC) hacmi büyüdükçe daha fazla sektör ve firma Bitcoin (BTC) ile ödeme kabul edecek.
legendary
Activity: 1218
Merit: 1291
December 17, 2017, 03:33:25 AM
Yürek ister, ben asla bu şekilde Bitcoin ödeyerek bir şey satın almam. Bitcoin yarın öbürgün 100 bin dolar olacak işte o zaman eve 5 kat fazla fiyat ödemiş olacağım, bu içime oturur abi bide psikoloğa mı para vericez gerek yok Smiley
full member
Activity: 126
Merit: 100
December 17, 2017, 01:55:13 AM
Bana haber pek inandırıcı gelmedi ayrıca ben ev satın alacak olsam bizim ülkemizde şu an için Bitcoin ile ev alım-satımı yapmazdım, risk.
member
Activity: 378
Merit: 11
December 17, 2017, 01:54:39 AM
Adı sanı duyulmamış firmalarla bu alışverişleri yapmak sıkıntılı olabilir ancak daha kurumsal firmalarla karşılıklı iyi niyet çerçevesinde Bitcoin ile alım satım yapılabilir ve her iki taraf da bundan fayda sağlayabilir.
newbie
Activity: 29
Merit: 0
December 16, 2017, 10:49:42 PM
Bitcoin zaten bu tarz büyük alımlarda kullanılabilir.
sr. member
Activity: 686
Merit: 257
December 16, 2017, 07:06:18 PM
Bütün bu haberler Bitcoin alımını teşvik ediyor. Ayrıca Bitcoinle alışverişe olanak sağladığını açıklayan firmalar içinde Bitcoini reklam aracı olarak kullanıyorlar. Her iki taraf içinde güzel reklam.
member
Activity: 365
Merit: 10
December 16, 2017, 05:58:52 PM
Sembolik seyler. Daha yaygınlaşması için epey zaman gerek.
full member
Activity: 772
Merit: 135
BiTCOiN
December 16, 2017, 05:47:11 PM
Bitcoin karşılığı gayrimenkul satışı yaptığını söyleyen dolandırıcılar türeyebilir diye düşünüyorum. Bitcoini gönderip karşılığını alamazsanız kanunen hakkınızı aramak sıkıntı olabilir. Bitcoinle gayrimenkul alırken fırsatçılara dikkat edelim lütfen.
aynen katılıyorum.Hatta btc iile araba satana bile dikkat etmeli helede adam change araba kakalarsa şaşmam yani.
hero member
Activity: 968
Merit: 624
Still a manic miner
December 16, 2017, 01:41:29 PM
Bitcoin karşılığı gayrimenkul satışı yaptığını söyleyen dolandırıcılar türeyebilir diye düşünüyorum. Bitcoini gönderip karşılığını alamazsanız kanunen hakkınızı aramak sıkıntı olabilir. Bitcoinle gayrimenkul alırken fırsatçılara dikkat edelim lütfen.
member
Activity: 392
Merit: 10
December 16, 2017, 05:15:31 PM
bu tür bitcoin ile satış haberlerini 2018 yılı içerisinde çok daha sık duyacaz .Hizmet alanında sıklıkla bitcoin ile ödeme şekli artık sıklaşırsa bankalara geçmiş olsun diyebiliriz.
full member
Activity: 280
Merit: 103
December 16, 2017, 01:18:09 PM
Tüm dünyayı kasıp kavuran ve rekorları alt üst eden Bitcoin ile alışveriş her geçen yaygınlaşıyor. Türkiye'de de bazı gayrimenkul firmaları Bitcoin kabul etmeye başladı.Son dönemde sıkça gündeme gelen Bitcoin'le ilgili tartışmalar sürse de bu sanal ödeme türüyle satış yapan Türk işletme sayısı artıyor. Ülkemizde gayrimenkulden E-ticarete, perdeden kitaba kadar pek çok alanda bitcoin'le alışveriş yapılabiliyor. Bitcoin'i ödeme aracı olarak kabul eden işletme sayısı her geçen yıl artıyor. Türkiye'de şu anda 40-50 arasında işletme sanal para birimiyle ödeme alıyor.

5 BİTCOİN'E BİR DAİRE

Milliyet'in haberine göre satışlarda bitcoin de kabul ettiklerini belirten gayrimenkul satış yetkilisi, "Henüz satış yapmadık ama ilgilenenler var. Bir tüketici yurtdışından Japonya'dan, biri de yurtiçinden ilgileniyor. Dairenin büyüklüğüne bağlı olarak bitcoin bedeli belirliyoruz. 360 bin TL'lik bir daire 5.30 bitcoin fiyata sahip. Daire fiyatları 15.30 bitcoin'e kadar gidiyor" dedi

henüz bu sanal para üzerinden satış yapmamış. Demirbaş, Kitap alanında bunu ilk kendilerinin uyguladığını ve bir risk görmediklerini kaydetti.

İŞLEMLER 5-6 DAKİKA SÜRÜYOR

Bitcoin'le satış yapmanın bir riski olmadığını dile getiren gayrimenkul firmasının satış yetklisi "Biz Avustralya'daki bir müşterimize daire sattık. Avustralya dolarını alabilmek için üç gün bekledik. Bu bekleyişi nasıl hızlandırırız derken böyle bir formül aklımıza geldi. Bitcoin'le satış yapmaya karar verdik. Alışverişte kullanımının önünde engel yok. Gönderildiği tarihteki kurdan bitcoin olarak alabiliyoruz. Türk borsasındaki kuru kabul ediyoruz. Alınca TL'ye çeviriyoruz. Herhangi bir riski yok. Çok da büyük kolaylık sağlıyor. Avustralya'dan dolar üç günde gelirken, bitcoin'le işlem 5-6 dakika sürüyor" diye anlattı.

Kaynak:Milliyet
Pages:
Jump to: