Başakşehir İstanbul’da İsrail takımı Maccabi Netanya ile 1-1 berabere kaldı
Konyaspor ise Belarus takımı Bate’yi deplasmanda 3-0 yendi
Başakşehir’den iyi bir performans beklerdim ama İstanbul’daki maçta galip gelememişler. Mesut Özil oynadı mı bilmiyorum, takip edemedim. İsrail’deki maçta yenilirseler ülke puanı yine gerilemeye devam edecek çünkü konferans liginin altı yok. Direkt elenmiş olacaklar. Konyaspor ise 3 golle rövanşta avantajlı şimdiden turu geçti diyebiliriz. Gruplara kalmalarını isterim.
Maçı ve takımı yorumlamadan önce hakemin tartışılır kararları maça etki etti onu söyleyebilirim. Başakşehir maçın başında gol yiyerek biraz kendi dengesini bozdu. Ev sahibi avantajını kullanmaları lazım, Başakşehir öyle basit bir takım da değil kadro bakımından süper ligde üst sıralarda. Bu arada Mesut kadroda yoktu. Avrupa ligleri bakımından dibin dibi olan bu kupada böyle bir ilk maç geçirmek gerçekten hayal kırıklığı. Rövanş maçı 28 Temmuz'da oynanacak, umarım turu geçen takım oluruz. Konyaspor ilk maçta işi bitirdi. Dakika 40'ta 1-0 öndeyken kırmızı yememize rağmen 58 ve 90+5'te bulduğumuz gollerle ilk maçta işi bitirdik diyebiliriz. Her puana ihtiyacımız var yıllardır diye diye artık her şampiyonaya en az 2 ön eleme oynayarak gidiyoruz. Üzücü bir durum.
Avrupa futbolunda önemli başarılara damga vurduğumuz yıllara bakınca doların 1.2-1.5 lira olduğu zamanlara denk geldiği için dünya futbolunun önemli yıldızlarının maaşları kolaylıkla ödenebiliyordu ve onlar da süper lige geliyordu. Özellikle Aziz yıldırım bunu en iyi yapan kulüp başkanı olmuştu. Şu ekonomik dalgalanmada Aziz yıldırım bile böyle transferler yapamaz. Bu bir kere futbolumuzu etkileyen ana sorunlardan birisi.
Diğer konuya gelirsek Avrupa’da oynadığımız maçlarda gerçekten objektif hakem sorunu yaşıyoruz. Üst klasman hakemler dışında Türk futbolu Avrupa’da hakemler yüzünden yıllarca katledildi. Başakşehir’de bunu yaşamış olabilir, inanırım. Rövanşta İsrail’de onları yenecek güçte bir kadroyla çıkarlar. Başakşehir gruplara rahatça kalır.