Я взагалі не розумію як можна користуватись відкритим блокчейном для грошей. Це ж що, припустимо, усі знатимуть що я купив новий телевізор і квитки у Туреччину? Крадіям напевно сподобається
І байки про запобігання корупції, ухилянню від сплати податків тощо це повна дурня, звичайно влада цього б хотіла, але є побічні ефекти. ПриватБанк звісно знав про мої операції,але ці дані не буди доступні усім кому заманеться. Та й то, ну немає у мене довіри не те що до банків, до органів тим більше. Ті так само можуть дати наводку. Аргумент, буцім я голодранець, мені переживати нема за що, хай собі дивляться не годиться, хоча б тому, що я б не хотів аби мій сусід знав, що я голодранець
)) Словом, якщо майбутнє грошей за блокчейном, то хоча б за таким, який дає фінансову приватність, при чому примусово для всіх. А для контролюючих органів по рішенню суду - доступ до гаманця "тільки для читання".
Або ще глибше. Майбутнє у поміркованій економічній анархії. Все має бути анонімно, а приватна власність - недоторкана. І це природньо. Якщо комусь заманеться це порушити - він це зробить, але буде покараний грошима - його репутація на рівні блокчейну/блокчейнів зіпсується і з ним не буде ніхто працювати. Поняття подактів - потрібно видалити з суспільства та вирішувати усі потреби попроектно і краудфандингово. Люди мають продавати свій час за ринковою вартістю благ для відновлення та приємностей для власного тіла (яким власне ми і працюємо), тобто справедлива оплата одного робочого дня має дорівнювати ринковій вартості відпочинку десь на узбережжі з їжею та медициною, добрим сексом та розвагами, але без предметів розкоші, тобто якщо ти працюєш тілом - маєш отримувати все для тіла, і ламборджіні в цю вартість не має входити.
А тому - блокчейни нам потрібен для а). справедливої зарплати, б). захисту від підарасів - банків та невнятних податків, в). суди і справедливість - вирішуватиме блокчейн, г). бізнес, підприємництво - ICO, краудфандинги - вирішуэ блокчейн та економічно підтримуэ перспективних, д). силові заходи, війни - справа приватних армій та коаліцій, вирішує блокчейн та ринок людей, яким подобається продавати свої тіла на війну. є). вирішення побутових проблем міст та розвитку територій - блокчейн.