Nakon još jednog
liquiduty pool hacka odlučio sam ipak povući lovu iz Uniswap liquidity poola za LINK/ETH par. Jednostavno se ne osjećam ugodno obzirom da u tome ipak imam prilično love. Uglavnom, nakon mjesec dana što sam bio liquidity provider za LINK/ETH par na Uniswapu rezultat je da sam dobio više ETH-a i manje LINK-a. Međutim, nakon što sam kupio LINK da nadoknadim taj manjak, ostalo mi je oko 4.6% više ETH nego što sam imao na početku.
Dakle, moj zaključak je kako se da lijepo zaraditi kao liquidity provider ali problem je što je sve to još uvijek prilično nesigurno. Kad bi bio siguran da je kripto kojeg držim u poolu koliko-toliko siguran, mislim da ništa ne bi držao u walletu jer skoro 5% u mjesec dana je po meni sasvim dobra zarada.
I još nešto... Za sve transakcije (ukupno ih je bilo šest - approve, dva puta stavljanje i pool, pa approve za povlačenje i na kraju povlačenje) sam ukupno platio $15,74. Kako taj iznos ne ovisi o tome koliku vrijednost stavljate u liquidity pool, zbog toga se ne isplati stavljati malo novaca. Jer kad bi stavili $100, trebalo bi valjda godinu dana da isplatite samo cijenu transakcije. Ja sam stavio puno više ali upravo zbog toga me je cijelo vrijeme kopkalo što ako se ipak pronađe neki exploit u smart contractu i netko pokupi sav kripto.
Eto, pošto sam ovdje objasnio kako staviti kripto u liquidity pool smatrao sam da bi bilo OK napisati dojmove nakon mjesec dana i zašto sam ipak odustao od tog ipak dosta rizičnog "posla".