Mart-Nisan ayında da en güncel konularla aranızdayım
Bakalım neler neler olmuş son 30 günde...
1. Grafiklerden Trend Takibi Yapmak İçin GöstergelerAçıklama: Temel düzeyde grafik okumak için kullanılan en bilindik formasyonları göstermek için bu başlığı açmak istedim. Görsellerle destekleyip, birkaç formasyon hakkında da bilgi verdim.
2. BTC Dominance Düşüşü ve Altcoinlere EtkileriAçıklama: BTC dominasyonu ile altcoin boğası arasındaki ilişki herkesin bildiği bir gerçek. Altcoin (Total2 market) dominasyonu yükselirken, BTC dominasyonu düşer ve piyasalar hareketlenir. Eklemiş olduğum dominasyon grafiğini biraz yazıya dökerek önümüzdeki güçlü boğaya vurgu yapmak istedim.
3. Re: Boğada her yönüyle şaşırtan coinler ve diğer coinlerAçıklama: Aralık 2019'dan bu yana oldukça iyi performans gösteren birkaç coin/token'i bu başlık altında detaylandırmaya çalıştım. Yüzüne bakılmayan projeler gün geliyor insanı zengin edebiliyor! Hayat dersi niteliğinde:)
4. Re: Fiyatı değil işlevi.Açıklama: Piyasaya yeni giren arkadaşların sıkça yaptığı hataları vurguladığım bu yazımda; coin/token seçerken (yatırım yaparken) nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatmaya çalıştım. Ezbere ve kulaktan dolma bilgilerle para kaybetmemek lazım! Bu bilgilerin, yeni arkadaşlara faydalı olmasını diliyorum...
5. Re: Bitcoin 60 bin $ sınırını geçti.Alt’larda hareket sizce nasıl olacak?Açıklama: Ocak ayında başlamış olan boğa sezonu aslında mart ayında güç kazandı ve nisan ayında da ağırlığını daha kuvvetli hissettirdi. Önümüze daha iyi görmek adına, BTC ve altcoinlere ilişkin gözlemlerimi aktarmak istedim.
6. Re: BTC Dominance Düşüşü ve Altcoinlere EtkileriAçıklama: Açmış olduğum bu başlığa bir ilave yaparak konuyu zenginleştirmeye çalıştım. TradingView üzerinde oluşturduğum BTC dominasyon grafiğimi de buraya ekledim. %70'lerden düşerek %55'e kadar dayanan BTC hakimiyeti artık piyasayı altcoinlerle yarı yarıya paylaşmak zorunda kalabilir. Önümüzdeki destek kademelerini yazarak gidişatı altcoinler açısından aktardım. Bunu yaparken de 2018 yılının yıldızları olan ve günümüzde uykularından yeni uyanan bazı coinlere vurgu yaptım.
7. Re: BTC/USD ve BTC/TRY Fiyat Takibi, Spekülasyon, Tartışma AlanıAçıklama: Geçmişteki yarılanma sonrası gelen ATH fiyatlarını ve bu fiyatlara ulaşana kadar geçen süreleri hesapladığım birkaç yazım vardı. Onları da bu konuda alıntılayarak, son yarılanma sonrasında gelen zirveleri üzerinden Bitcoin performansını değerlendirdim. Geçmişe bakmadan geleceği göremeyiz sonuçta!
8. Re: Bitcoin'i USD olarak bozup çekmek? - Varlık BarışıAçıklama: Zurnanın sırt dediği yer tam da bu konu! Son 1 ayda epey bilgi paylaştık ve sorunları çözmek açısından yol da katettik. Bu yazımda, Akbank örneğinden yola çıkarak yurt dışından para çekerken kullanacağımız swift işleminin komisyon ücretleri hakkında bilgi vermek istedim.
9. Re: USD/TRYAçıklama: Adettendir! Bu konuya her ay birkaç mesaj atılır:) Enflasyonun kademleri hakkında (stagflasyon, resesyon, slumpflasyon, depresyon) bilgiler verdiğim bu kısa yazımda, mevcut durumumuz ve USD/TL artışının etkileri üzerine görüşlerimi de paylaştım.
10. Re: “bozdurun” çağrısı vatandaşta karşılık bulmadı!!Açıklama: Bozdurmak ya da bozdurmamak; işte bütün mesele bu! Öngörülerim yazıda efenimmmm
11. Re: GİRİŞ YAPARKEN BİNANCE CC UZANTISINA YÖNLENDİRİLMEAçıklama: Hazır konusu açılmışken biraz güvenlik hakkında uyarılarımı yapayım dedim. Malum piyasa yükseldikçe dolandırıcılar da artıyor. SSL konusu da bu bakımdan önemli. Binance olsun, diğer borsalar olsun; login olurken dikkat etmemiz gereken birkaç nokta var. Bu başlıkta ben de bunları aktardım!
12. Dünya Çapında Yapılan Kripto Para Araştırması Yayınlandı!Açıklama: Kapsamlı yapılmış bir kripto para araştırmasının detaylarını bu haber yazımda aktardım. Türkiye açısından oldukça iyi bir yerdeyiz.
13. Re: Yükselmeyen kaldı mı?Açıklama: Cevap kısa aslında, evet kaldı; hem de çooook! Birkaç hafta önce bu başlık altında bazı coin isimleri vererek nostalji yapmak istedim. Boğa geldi elbette ama güçlü boğayı bekliyoruz. Bunu beklerken eskinin ağır toplarına da odaklanmak lazım. Malum son zamanlarda ölü toprağını üzerinden atan kahramanlarımız var! Hoş gelmişler sefalar getirmişler... Bu yazıyı mart ayının sonunda yazdıktan 2 hafta sonra WAVES üstadımız ATH yaptı; ZIL, ZRX, IOTA ve MTL belini iyice doğrulttu!