Kod BTC je u posljednje vrijeme problem što su transakcije veoma spore tako da ti ni jedan wallet tu ne može pomoći. Jedino da držiš BTC direktno na exchangeu na kojem misliš trgovati, ali kao što rekoh to je rizično za veće količine.
Da li ti uopće razumiješ što je NiceHash usluga i čemu služi? Ne razumiijem kako bi pomoglo da su korisnici bili u posjedu svojih privatnih ključeva kada su im novčanici ispražnjeni?!
Koliko znam (a možda sam i u krivu pa me ispravite), niti jedan servis poput NiceHash-a ili neke burze nema opciju da je korisnik vlasnik privatnih ključeva od wallet-a koji se nalaze na tim servisima. To je zato jer to nisu pravi walleti nego servis ima bazu u kojoj piše koliko pojedini korisnik ima nekih coina. Recimo, dobar primjer je EtherDelta. Ako odete na njihov ETH wallet na etherscan.io (https://etherscan.io/address/0x8d12a197cb00d4747a1fe03395095ce2a5cc6819), vidjet ćete da ima jako velika količina ETH-a i još veća količina raznih tokena. Naravno, to nije njihovo vlasništvo nego oni imaju svoju internu bazu u kojoj piše tko je vlasnik kojeg tokena. Zbog toga burze i slični servisi ne daju private key novčanika koje otvorite tamo. Nadam se da sam bio razumljiv
Zbog čega sam sad ovo sve napisao? Zato što kod hakiranja NiceHash-a nisu ispražnjeni novčanici pojedinih korisnika. Ispražnjen je centralni BTC novčanik NiceHasha (kao što EtherDelta ima centralni ETH novčanik) pa sad oni nemaju otkuda isplatiti ljudima njihov pošteno zarađen BTC.