Beta test aşamasında, formu doldurup başvuru yapanlardan 100 kişi seçip test ettiriyorlar şu an. Bana mail geldi test ediyorum.
bizi de haberdar edersen sevinirim. resim veya video gönderirmisin. çok merak ediyorum
Özür dilerim bunun yapılmaması için uyarıldık. Herşey yolunda gidiyor şimdilik. Yavaş yavaş ilerliyoruz.
Arada böyle yazıyorum arkadaşlar waves ile ilgili, bugünde yazasım var. Biliyorsunuz bende yalan dolan yok. İnsanları yalanlarla inandığım projede tutma gibi bir amacımda yok.
Sasha ile ilgili eleştirilerin birçoğuna katılıyorum. İnsanda birçok zeka türü var bunların tamamının eşit seviyede olmasını bekleyemezsiniz.
Ben waves'in sabırları zorladığının farkındayım ama bunun sebebi ekibin yavaş çalıştığı veya pazarlama çalışması yapmadığı için değil de başka sebeplerden kaynaklandığı fikrindeyim. Öncelikle şunu söylemeliyim ki ekip gerçekten çok çalışıyor, github'tan projeyi takibe alırsanız mail box'ınıza günde onlarca mail düşecektir. Birçok proje henüz whitepaper üzerindeyken, github'da paylaşılmış bir kod bile yokken muazzam değer görüyor. Bunun sebebi bana göre yatırımcının rasyonel olmamasından kaynaklanıyor. Zaten bilenler bilir hisse senedi piyasalarında, açıklanmış muhasabe tablolarına rağmen piyasa rasyonel hareket etmiyor her zaman bir spekülasyon var hele borsa istanbul'da en son yaşanan aselsan olayını hatırlatayım.
Dash yıllık %10 getiri vaat ediyor ve fiyatı ortada, aynı şekilde hiçbirşey vaat etmeyen ripple'da nerelerde görebiliyorsunuz. Bu söylemek istediğimi net olarak açıklamıştır.
Şimdi gelelim waves'te sabırları zorlayan nedene; bildiğiniz gibi yeni geliştirmeler için sürekli bir tarih veriliyor ve o tarih sürekli testnet tarihi oluyor daha sonra yatırımcı hayal kırıklığına uğruyor. Hepimiz biliyoruz zaten kodlama basit birşey değil, herşey zamanında gerçekleşmeyebilir. Fakat bu sorunun çok basit bir çözümü var. O da geç bir tarih vermektir. Psikolojik olarak erteleme yatırımcı için iyi değil ama, erken bitirmeniz çok olumlu karşılanır. Örneğin; ng hesaplara göre 10 ekimde gelecek diye bir öngörü yapıyorsanız bunun üstüne 2 ay koyun 10 aralık'ta yayınlayın ya da daha geç bir tarihte ama bu sizin imajınızı korumanızı sağlayacaktır. Evet adamlar sözlerinin eri der yatırımcı ve güvenir.
Bu dediğimi görmeyecek kadar aptal değillerdir. Bizim göremediğimiz bilmediğimiz birçok baskı vardır üstlerinde belki. Böyle vaatler vermek insanları çevrelerinde tutmak için bu tür vaatleri erken açıklamak zorunda kalıyor olabilirler. Hele son dönemde artan merkezsiz borsa projeleri ve her alanda rakiplerinin çoğalması onları buna zorluyorda olabilir.
Kripto dünyasında dünyayı değiştirmek isteyen, gerçek anlamda iyi diyebileceğimiz tek proje elbet waves'ten ibaret değil. Bir çırpıda sayabileceğim birçok proje var. İnternet altyapısı oluşturmaya çalışanlar, blog, müzik video endüstirisini blockchain'e taşımak isteyenler, merkezsiz vpn ağı oluşturmaya çalışanlar. Birçok yenilikçi fikir.
Ama bir yatırımcı gözünden bunların değerini ölçmek sadece size kalmış birşey. Müzik ile uğraşan biri iseniz size göre müzik projesi tüm piyasayı sarsacak ve spotify'ı koltuğundan edecektir. Aynı şekilde bir başkası için bir başka proje.
Ben finans ile içli dışlı olduğum ve insanlığın yaratmış olduğu bu düzende en önemli şeyin bu değerler olduğunu düşündüğüm için önce bitcoin dünyasına girdim daha sonra waves projesine. Saydığım projelerden hiçbiri bana göre fikir olarak biri diğerinden üstün veya kötü değildir. Ama yatırım açısından hepsinin farklı farklı değerler olduğunu kabul etmemiz lazım. Örneğin ileride waves'in 100 m la sınırlı tuttuğu waves sayısı belkide ciddi bir sorun teşkil edecek, deflasyonist sebebi ile bitcoin 100.000 usd olacak veya eth hiçbir zaman zorluk patlaması yapmayıp enflasyona müsait bir coin olacak.
Dediğimi anlıyorsunuzdur umarım. Şimdi kendi kendinizin öğretmeni olup yatırım işini öyle yapın. Grafikmiş oymuş buymuş bakmayın. Gerçeklere göre hareket edin ve kendinizi tanıyın. Para istiyorsanız spekülasyonlara kulak kabartın, spekülasyon yaparım diyorsanız piyasayı manipüle edin. Bitfinex'e girip margin trading yapın.
Konuyu waves'e bağlayayım
Waves hayal ettiğim gibi gelişirse geleceği şekillendirecek bir proje olacak tıpkı diğer yenilikçi projeler gibi. Bağımsız değişkenler işimizi bozmadığı sürece böyle