Pages:
Author

Topic: Yüklü miktarda BTC satmak - page 2. (Read 3839 times)

newbie
Activity: 23
Merit: 0
December 03, 2017, 05:36:28 AM
Zengin güvenilir bi ticari hesabı ( aylık hesap hareketleri 1 milyonun üzerinde olan )  olan biri bulunup onun hesabından aktarım yapılabilir.ozaman ne maliye nede banka bi sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum.Benim kanaatim.
member
Activity: 294
Merit: 10
December 02, 2017, 10:49:03 PM
Birden yuksek mebla cekmesi dikkar cekebilir maliye acisindan uzun doneme yayarsaniz sorun olmaz diye dusunuyorum
member
Activity: 308
December 02, 2017, 01:16:04 PM
bu tarz konularda btcturk gibi kuruluşlarla görüşüp kurumsal hizmet talep edilebilir
full member
Activity: 434
Merit: 107
December 02, 2017, 01:11:29 PM
paranın kaynağıyla ilkgili endişeniz yoksa salın gitsin namınız yürüsün. millet kendine ait olmayan paraları ayan beyan yerken sen kendi parandan korkmamalısın.
member
Activity: 380
Merit: 31
December 02, 2017, 12:39:20 PM
Türk coin borsalarından mı çekiyorsunuz paralarınızı arkadaşlar büyük miktarları ödemelerde sıkıntı çıkarmadan yatırıyorlar mı ?

En güvenilir ödeyen hangisi ?
full member
Activity: 268
Merit: 109
November 26, 2017, 01:45:42 PM
Ya amerikan filmimi çeviriyoz bisey olmaz olursada koyarım cebine 3-5 kapatırım konuyu çok fazla kurcalayacaklarını zannetmiyorum.Ben papara kullanıyorum direk eft havale yapmıyorum mesela
member
Activity: 155
November 26, 2017, 12:07:58 PM
Xapo kartı bi inceleyin hocam
full member
Activity: 434
Merit: 111
Hydax Global Bounty Program
November 25, 2017, 10:28:12 PM
Yüksek miktarlarda BTC satınca komisyon nispeten az oluyor, o üzden mantıklı, fakat küçük miktarlar için Fee devasa boyutlarda o yüzden ethereum gibi alt coinler daha öne çıkıyor,
member
Activity: 202
November 24, 2017, 03:16:46 AM
bana en mantıklı gelen şu.

eğer gerçekten yüklü bir miktarsa, farklı yurtdışı ülkelerden ödeme kartları çıkartılır. btc kazançları yurtdışı exchangelerden dövize çevrilip bu kartlara aralıklarla gönderilir. daha sonra türkiye'de farklı atm lerden ara ara buralardaki paralar çekilir. tabii burada komisyonlar ödenecek. ama bence en mantıklısı bu. devlet hiçbirşey diyemez. çünkü hesaplar yurtdışında. aynı turist bizim ülkede atm kullanıyor gibi. ama şu olabilir. diyelim ABD'de böyle bir hesabınızda yüklü giriş çıkış oldu. Bu sefer oradakiler vergi vs. problem çıkarabilir. ama o zamana kadar bu iş biter. bir daha da ABD'ye felan gitmezsiniz olur biter Smiley

sizce böyle bir mantık olabilir mi? tavsiyelerinizi dinliyorum arkadaşlar.
full member
Activity: 392
Merit: 100
November 23, 2017, 12:56:12 AM
En mantıklısı elden ticaret gibi duruyor ya da yurtdışına gidip cashout yapmak. Zaten milyon dolarlık bir yatırımım olsa sanırım onu TR'de değerlendirmezdim.
member
Activity: 83
November 22, 2017, 09:06:25 PM
Banka hesaplarını aktif olarak kullanıyorsanız sorun çıkacağını sanmıyorum.Uzun zamandır bankalar üzerinden para giriş çıkışı yapıyorum devamlı olarak aylık işlem hacmin milyonun üzerinde şirket hesabı falan değil bireysel hesaplarım yanlız bankalar da skorum çok yüksek SSK yok, maaş yok yüksek limitli kredi kartlarım var bankalar benim gibi müşterilerini severler Smiley hayrına sevmiyor orası ayrı.

Zamanında Youtube spam yaparken aynı sorular vardı vergi, inceleme, cart curt bir korku devamlı vardı umursamadım yıllarca ödeme aldım daha  kapımı çalan olmadı İNŞALLAH çalmazlar da Smiley

Ama  yok ben işimi sağlam yapacam dersen gider elden ticaretinizi yaparsınız yoksa BTC sattınız para banka hesabınıza geldi yine aynı sorun ha borsadan geldi ha Ali veya Veli' den geldi aynı iş sonuçta para hesabına girdi ve sen bunu belirtemiyorsun  Huh
full member
Activity: 686
Merit: 104
November 22, 2017, 05:24:20 PM
bir de bilinmesinde fayda var, bankalar bu hesaplara belli algoritmalarla bakıp listeliyorlar. mesela onlardan biri şu, aylarca hiç işlem yapılmamış bir hesaba bi anda 20bin lira giriş çıkış olursa aynı gün içinde, o hesap hemen ekrana düşer gözden geçirirler.

bunun dışında hiç bir geliri olmayan kişiler, örneğin resmi bir maaş yada işveren değilseniz, yine bir anda yüksek miktarlarda giriş çıkış yaparsanız ekrana düşersiniz.
buna göre dikkatli davranın.
full member
Activity: 686
Merit: 104
November 22, 2017, 05:12:53 PM
Açıkcası bu konu benimde kafamı karıştırıyor.Aktif 2 - 3 farklı banka hesabına parça parça aynı zmanda istesek takılma ihtimali ne olur yada enparaya çekim istense onlarında işleyişi aynı mı olur ?

bölüştürmek herzaman daha mantıklı. tek bankaya çekmek zorundaysanız da parçalar halinde dinlendirerek çekin.

ama 3-4 farklı bankaya bölüştürüp transfer miktarını düşürmek çok daha iyidir.
full member
Activity: 322
Merit: 101
https://owloper.com
November 22, 2017, 11:30:52 AM
Açıkcası bu konu benimde kafamı karıştırıyor.Aktif 2 - 3 farklı banka hesabına parça parça aynı zmanda istesek takılma ihtimali ne olur yada enparaya çekim istense onlarında işleyişi aynı mı olur ?
member
Activity: 406
Merit: 11
November 22, 2017, 10:29:46 AM
daha bu işlerden vergi vereni görmedim yüzde 25 vergi demek bu işi türkiye 1 tek kişinin yapmayacağı anlamına da gelir aynı zamanda.
legendary
Activity: 1122
Merit: 1019
Bitcoin Trader
November 22, 2017, 09:32:57 AM
benim vermiş olduğum bilgi kendimce yasadıgım ve benim ne yasadıgımı benim çevremdeki kisilerinde işlem yaptıklarım bilir ve sunu soyliyeyim forumda benim gibi ticaret yapan insan var istedigi insanla çalışmayı kendisi seçer

bunun yanı sıra ben zaten şirketim isterseniz ki musterilerime sunuyorum fatura istemeleri durumunda faturalıda işlem yapabilecegimi bildiriyorum

bunun yanı sıra burada muhasebesel işlemleri sana daha net ve uzunda anlatabilirim ögrenmek istiyorsan özel mesaj göndermen yeterli

son olarak kazanç kısmına gelirsek kazanc bu kaybettigimizde zarar ettgimizde nasıl kimse bilmiyorsa kazandıgımızıda kimse bilmez
newbie
Activity: 26
November 22, 2017, 09:16:11 AM
Sanırım en mantıklısı olarak öncelikle gidip şube müdürü ile yüzyüze görüşeceğim. Daha sonra oradan nasıl bir yol izleyeceğime karar vereceğim.

Sanırım hep cevabı olmayan sorular soruyorum. Cheesy Diyelim ki 2012 senesiden beri elimde tuttuğum belli bir miktar BTC var. Sonuçta bu da bir para birimi veya hisse benzeri şekilde değer kazanmış durumda. Ama tabii çok daha fazla. Yine de bunun üzerinden vergilendirme olur mu? Yani arayıp sorduklarında "ben bu BTC'leri uzun süredir cüzdanımda tutuyordum, şimdi bozdurmaya karar verdim" dedikten sonra ve bunu kanıtlayabilirsem ne olur? Kanıtlayamazsam ne olur? Bu işe erken girip de üç beş sigara parasına iyi bir miktar BTC alanlar ne yapıyorlar? Al sat yapılan şekillerde her ne kadar daha netmiş gibi olsa da, onda da inanılmaz işlem sayısı dolayısı ile işlerin karışacağını düşünüyorum. Yani nihayetinde bu da bir borsa.

ben size bu vermiş olduğunuz örneğe göre örnek vereyim.

Bu işlerle uğraşan çoğu arkadaşlar bankalarında dolar euro hesapları yada zamanında hisse senedi satışları gibi işlerde bulunmuştur. Forex de dahil

şimdi devlet zaten bu işlemler üzerinden her halukarda sizlerden belli cüzzi bir vergi alıyor nasıl alıyor banka kanalı ile

mesela faize bir para yatırdınız.

misal 100k TL aylık 1k TL faizi vardır ama siz ay sonunda bu 1k TL yi hesabınızda 990 TL olarak görürsünüz ama 10 TL yi gizliden işlem ücreti adı altında bankaya verdiğinizde aslında siz aracı kuruma vergiyi ödediğiniz anlamına denk gelir.

Şimdi bu bahsettiğimiz örnekler yasal prosedürde geçen süreç. Bitcoin henüz yasal olmadığı gibi illegal bir durumda değil.

ama henüz ülkeler devletler bile tanımıyor ve bir kanun içermiyorken devlet senin ne kadar yatırım yaptığını ne kadar kaybettiğine bakmıyor.

Devlet senin hesabına giren paranın kazanç olarak nitelendirir ve sana bunu sorar

az öncede sizin yaazdığınız gibi siz 2012 yılında yapmış olduğunuz yatırımı bilmez gerçekte bu yatırım varmı diye sorgulamaz kaybetmişmisin diye bakmaz

şuandakis sürede sizin hesabınıza örnek 1milyon TL girdiğinde hop diyecek sen şirketmisin hayır vergi veriyormusun hayır birşey mi sattın hayır (bu birşeyde gayrimenkul araba ev gibi bişi bunlarda yasaldır bunu belgelersen sorun yok ama bu malın senin üzerinde oncesinde olması şart)

O zaman bu para nereden geldi.

Kişinin vericeği cevap Merhaba efendim ben zamannda 100$ para yatırdım ve 1000 adet bitcoin aldım. sonra unutmuşum buda değerlenmiş birgün aklıma geldi ve kontrol ettiğimde hemen bozdurdum ve bu benim karım kazancım borsa gibi düşünün (en yakın örneği bu)

Vericekleri cevap oo iyi hayırlı olsun bin bereket versin ama şu varki bu yasal vergilendirmeye tabii olacağı için ve herhangi bir ürün satışı gibi bir durum söz konusu olmayacağından siz kdv ödemeden gelir vergisi ödemek zorundasınız bunun nedeni paranızı kayıt altına almak zorundayız.

Senin vericeğin cevap peki ne kadar vergi vericem ne vergisi bu

Oda vericeği cevap söyleki vericeğiniz vergi GELİR VERGİSİ yani sizin kazanmış olduğunuz paranın vergisi buda misal Ortalama %25 dir.

Sende mecburen devlet seni vergi borclandırması olacağı için ödemek zorundasın

Arkadaşa özel mesajda'da belirtmiştim.

Burada ne size banka müdür ne maliye kimse size bunu net söyleyemez

Bu arada bu yazılanlar tamamen yaşanılan ve yaşanabilir durumlar herkesin başına gelicek diye bir kaide yoktur.

Siz sadece hesabınıza para yatırdığınızda size yatırmış olduğunuz (elden bankaya) tutarı soramazlar sonuçda yastık altı parası olur mantığı ile düşünebilirsiniz. Nacizane yinede elde olan parayı yine bankaya atmayın derim.

Umarım faydalı bir yazı olmuştur.

Dostum madem sorun çıkıyor sen nasıl işlem yapıyorsun? Yoksa söylediğin gibi % 25 vergi mi veriyorsun. Peki vergi veriyorsan nasıl %10 komisyonla işlem yapıp %25 vergi verip batmıyorsun?
Bence verdiğin cevaplar yanıltıcı. Resmen bilgi veriyorum ayağına adamı korkutup kendin bozup komisyon almak istiyorsun.
jr. member
Activity: 161
Merit: 1
November 22, 2017, 09:08:54 AM
Cevap çok basit, bankalarla işlem yapmacayaksınız, elden bozduracaksınız, bankalar bitcoinin varoluş sebebine aykırı zaten...
legendary
Activity: 1122
Merit: 1019
Bitcoin Trader
November 22, 2017, 09:00:39 AM
Sanırım en mantıklısı olarak öncelikle gidip şube müdürü ile yüzyüze görüşeceğim. Daha sonra oradan nasıl bir yol izleyeceğime karar vereceğim.

Sanırım hep cevabı olmayan sorular soruyorum. Cheesy Diyelim ki 2012 senesiden beri elimde tuttuğum belli bir miktar BTC var. Sonuçta bu da bir para birimi veya hisse benzeri şekilde değer kazanmış durumda. Ama tabii çok daha fazla. Yine de bunun üzerinden vergilendirme olur mu? Yani arayıp sorduklarında "ben bu BTC'leri uzun süredir cüzdanımda tutuyordum, şimdi bozdurmaya karar verdim" dedikten sonra ve bunu kanıtlayabilirsem ne olur? Kanıtlayamazsam ne olur? Bu işe erken girip de üç beş sigara parasına iyi bir miktar BTC alanlar ne yapıyorlar? Al sat yapılan şekillerde her ne kadar daha netmiş gibi olsa da, onda da inanılmaz işlem sayısı dolayısı ile işlerin karışacağını düşünüyorum. Yani nihayetinde bu da bir borsa.

ben size bu vermiş olduğunuz örneğe göre örnek vereyim.

Bu işlerle uğraşan çoğu arkadaşlar bankalarında dolar euro hesapları yada zamanında hisse senedi satışları gibi işlerde bulunmuştur. Forex de dahil

şimdi devlet zaten bu işlemler üzerinden her halukarda sizlerden belli cüzzi bir vergi alıyor nasıl alıyor banka kanalı ile

mesela faize bir para yatırdınız.

misal 100k TL aylık 1k TL faizi vardır ama siz ay sonunda bu 1k TL yi hesabınızda 990 TL olarak görürsünüz ama 10 TL yi gizliden işlem ücreti adı altında bankaya verdiğinizde aslında siz aracı kuruma vergiyi ödediğiniz anlamına denk gelir.

Şimdi bu bahsettiğimiz örnekler yasal prosedürde geçen süreç. Bitcoin henüz yasal olmadığı gibi illegal bir durumda değil.

ama henüz ülkeler devletler bile tanımıyor ve bir kanun içermiyorken devlet senin ne kadar yatırım yaptığını ne kadar kaybettiğine bakmıyor.

Devlet senin hesabına giren paranın kazanç olarak nitelendirir ve sana bunu sorar

az öncede sizin yaazdığınız gibi siz 2012 yılında yapmış olduğunuz yatırımı bilmez gerçekte bu yatırım varmı diye sorgulamaz kaybetmişmisin diye bakmaz

şuandakis sürede sizin hesabınıza örnek 1milyon TL girdiğinde hop diyecek sen şirketmisin hayır vergi veriyormusun hayır birşey mi sattın hayır (bu birşeyde gayrimenkul araba ev gibi bişi bunlarda yasaldır bunu belgelersen sorun yok ama bu malın senin üzerinde oncesinde olması şart)

O zaman bu para nereden geldi.

Kişinin vericeği cevap Merhaba efendim ben zamannda 100$ para yatırdım ve 1000 adet bitcoin aldım. sonra unutmuşum buda değerlenmiş birgün aklıma geldi ve kontrol ettiğimde hemen bozdurdum ve bu benim karım kazancım borsa gibi düşünün (en yakın örneği bu)

Vericekleri cevap oo iyi hayırlı olsun bin bereket versin ama şu varki bu yasal vergilendirmeye tabii olacağı için ve herhangi bir ürün satışı gibi bir durum söz konusu olmayacağından siz kdv ödemeden gelir vergisi ödemek zorundasınız bunun nedeni paranızı kayıt altına almak zorundayız.

Senin vericeğin cevap peki ne kadar vergi vericem ne vergisi bu

Oda vericeği cevap söyleki vericeğiniz vergi GELİR VERGİSİ yani sizin kazanmış olduğunuz paranın vergisi buda misal Ortalama %25 dir.

Sende mecburen devlet seni vergi borclandırması olacağı için ödemek zorundasın

Arkadaşa özel mesajda'da belirtmiştim.

Burada ne size banka müdür ne maliye kimse size bunu net söyleyemez

Bu arada bu yazılanlar tamamen yaşanılan ve yaşanabilir durumlar herkesin başına gelicek diye bir kaide yoktur.

Siz sadece hesabınıza para yatırdığınızda size yatırmış olduğunuz (elden bankaya) tutarı soramazlar sonuçda yastık altı parası olur mantığı ile düşünebilirsiniz. Nacizane yinede elde olan parayı yine bankaya atmayın derim.

Umarım faydalı bir yazı olmuştur.
newbie
Activity: 8
November 22, 2017, 08:13:49 AM

Pages:
Jump to: