Apsolutno se slazem sa ovim. Izgleda da nam ovde alarmantno nedostaju novi memberi. Nas lokalni forum je nekako izgubio interesovanje i nema puno novih tema za raspravu.
Bitkoin ide u novi bull run i mogao bi dostici nove visine do kraja godine, ali angazovanost u nasem lokalu se nekako smanjila. Mozda neko ima ideju kako privuci mlade membere? Takodje bih zeleo da se ukljucim u ovo. Mogli bismo promovisati Bitcointalk i na drugim drustvenim mrezama.
Mislim da nema ništa od toga. Svi mladi koje ja znam nikad ne koriste forume nego samo društvene mreže. Forum je očito medij koji je zastario (iako ima puno prednosti nad društvenim mrežama) tako da smo mi tu koji smo valjda stariji i bolje nam je pisati po forumu nego na Telegramu. Ja mrzim pisati po Telegramu jer dok napišem odgovor, već u međuvremenu bude 10-tak poruka i kako onda voditi neki smisleni razgovor tamo? Nikako.
Slažem se sa Slackovicem.
U zadnjih par godina došlo je jako malo novih članova na ovaj naš lokal a dosta ih je i otišlo.
Uglavnom istih desetak članova sudjeluje u diskusijama a većina nas se zna već godinama 😀
I na engleskom dijelu foruma je slična situacija.
Da nema raznoraznih altcoin i btc kampanja vjerojatno bi ovaj forum već bio "polumrtav".
I na svim drugim internetskim forumima koje pratim je slična situacija , sve manje članova i kvalitetnih diskusija.
Statistike već govore da čak i FB "gubi bitku " u kategoriji djece od 12-16 i da samo 6% njih aktivno koristi FB koji polako postaje društvena mreža za starce.
S obzirom na te dugoročne trendove,, ni internetski forumi nemaju šanse i polako odumiru.
Nijedna "akcija privlačenja novih mladih članova " tu ne može puno pomoći.
BTW; ja ne odlazim nigdje a imam "viška " merita pa ako je netko još zainteresiran za tako nešto a napisao je nešto kvalitetno u zadnje vrijeme neka se javi