~snip
Cini mi see da sad razumem zasto je an CEXu uvec nesto veci staking. Trenutno je 20% za razliku od mreze gde je 15%.
Kod njih ne dobijam gZIL, ocigledno njega CEX zadrzava za sebe.
jesi siguran u ovo, negde sam na reddit-u procitao da cex.io daje i gZIL, kao i na regularnom staking-u, i da se to vidi u zillet novcaniku na primer (ne koristim cex, pa ne znam da li ti uopste treba novcanik za cex, ali eto mozes proveriti)
inace, kad se radi povlacenje celokupnog udela iz stake pool-a to traje nekih 24000 blokova (nekih 14 dana), sto nigde nije navedeno kad krenes u proces (hteo sam da izvadim deo i prebacim u drugi pool ostatak, i sad moram da cekam tih 14 dana)
99% sam siguran. Kontaktirao sam njihov support vezano za gZIL, dole je najpriblizniji odgovor. Nisam imao volje da ulazim u detalje, jer deluje da ovi iz supporta (poput James-a ) nisu upuceni u sve detalje, u ovom slucaju ZIL stakinga.
CEX kao i svaka menjacnica sto se tice walleta.
Ono sto je takodje dobro kod njih, mozes da povuces ZIL ili bilo sta drugo kad zelis. Staking period ti se racuna u odnosu na broj dana mesecno koliko si ih imao.
Cak i ako bi ih stavio u sell order, i dalje se racuna kao da su tvoji u tvom novcaniku i dobijas staking nagradu.
Ipak se eto nesto razmisljam zbog tog gZIL-a da ih premestam negde drugo
edit: sad videh big_daddy post.
na Cexu sigurno nema 14 dana limita, nesto ste pogresno razumeli. Bukvalno sam jedan mesec redovno trejdao sa ZILom tamo. na dnevnoj bazi. Bez problema i platforma je izracunala koliko vremena sam posedovao ZIL i prebacila mi staking reward.
Nisam pokusavao da povucem ZIL na drugi wallet ili slicno, ali ako mogu da ih prodam, sigurno nema price o 14dnevnom cekanju.