Pages:
Author

Topic: 0.64 / 0.74 faizle kredi olayı (Read 1193 times)

hero member
Activity: 2170
Merit: 640
Undeads.com - P2E Runner Game
September 24, 2020, 05:31:50 AM
Bu oranlar gerçekten çok büyük fırsattı, hem düşük maliyetle ev sahibi olundu hem de evlerin fiyatlarını inanılmaz arttı, her türlü kara geçti krediyi kullanabilenler, evi şimdi satsalar yine para kazanırlar.
sr. member
Activity: 1176
Merit: 305
September 21, 2020, 02:51:26 PM
İnsanlar riski seviyor hele ev olunca. Satılan evler baya artmış. Bakalım nasip. Benim kredi borcum yok iki kredi kartım var onları da kapatıyorum hayırlısı diyorum.
member
Activity: 462
Merit: 14
September 21, 2020, 11:47:46 AM
bu krediler 100 yılda bir gelirdi oda pandemide geldi. ben bir daha bu kadar düşeceğini düşünmüyorum. açık ve net bundan yararlananlar ne şanslı . ev alanlar vs oldu. çok fazla.
legendary
Activity: 2128
Merit: 1656
August 29, 2020, 05:58:59 PM
İlginç bir tablo oluştu, kredilerin yükselmesiyle ev fiyatları düşüşe geçti,

Arap ya da gurbetçi biri çıkarır dövizi bastırır "rayiç bedelin çok üzerinde kar ederim" ümidiyle özellikle müstakil ev, yazlık villa gibi turistin ilgi gösterebileceği yerlerde çok yüksek fiyatlar çekiyorlar, (uçuk fiyat çekilen) 10 evden 1'i bu şekilde satılıyorsa 9'u satıcının elinde patlıyor, yıllarca boşta bekleyip çürüyen bir sürü villa var, Türkiye'ye ve 3. dünya kurnazlıklarına has manzaralar...
legendary
Activity: 1848
Merit: 1334
just in case
August 29, 2020, 03:55:12 PM
dedimki çekin, sonuna ytd filanda yazmadım bayaği bildiğin yatırım tavsiyesiydi dinlemediniz Cheesy
legendary
Activity: 1582
Merit: 1268
August 29, 2020, 01:48:11 AM
Bu oranları neredeyse ikiye katladık. Borçlanmak için mükemmel bir zamandı. Umarım borçlanabilmiştir fırsatı olanlar.

Arkadaş çok önemli bir noktaya değinmiş. Bunlar maalesef zorlama faiz oranları ve bu durum piyasa için gelecekte tehlike yaratabilir. Normal şartlarda merkezin alınan kredileri hedge lemesi gerekir. Tabi bizde böyle şeyler yok zira 2 yıl sonrasının parasını bugünden kullanıyoruz. İmkanınız varsa kredi kullanın.
hero member
Activity: 2170
Merit: 640
Undeads.com - P2E Runner Game
August 28, 2020, 04:34:48 PM
Artık uzun bir süre krediler düşmez,hatta yavaş yavaş daha fazla artacak, artmak zorunda zaten, hükümet bankalara zarar pahasına verdirtti düşük faizleri, faydalanabilenler faydalandı. Bundan sonra ev fiyatları da çok hızlı bir şekilde artmaz, uzun bir süre sabit kalacak gibi çünkü bu faizlerden ev alan sayısı mutlaka azalacaktır.
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
August 28, 2020, 03:16:08 PM
Arkadaşlar, ev ya da dükkan alıp kiraya verip kazanç sağlamak (ya da kredi taksitini kiradan çıkartmak) isteyenler varsa tekrar düşünsün. Kira olayı bazen çok sakat oluyor. "Sağlam adamdır her ay zamanında öder" diye düşünüp de bütçenizi buna göre ayarlarsanız çok yaş oluyor o işler! Hele dükkancılıkta çok daha zor.

Adam o ay iş yapamazsa rica minnet ertelemeye çalışıyor, öbür ayın kirası da üstüne binince 1-2 ay geriden ödemeye başlıyor bu sefer. İnsanlık haldir olabilir elbette. Ama işte bunun suyunu çıkartanlar da oluyor. Pandemi şartlarının dışında konuşuyorum; şu donem herkesin işi ayrı zor. Zamanında ödeyenleri de tenzih ederim! Bazı insanlar (mal sahipleri) sadece fazladan bir evinin ya da dükkanının getirisi ile yaşamak zorunda olabiliyor. Bir de çirkef kiracılar var; parası olduğu halde ödemeyip sallarlar. Babamın eski dükkanına böyle bir kiracı gelmişti. Adamdan parasını alıp da çıkarttırana kadar gerçekten hasta oldu. Çıkan adam bir de dükkanı dağıtıp gitmişti. İyi kiracı bulmak gerçekten çok çok zor!
legendary
Activity: 2352
Merit: 2592
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
August 28, 2020, 08:42:27 AM
@gospodin o lafları kendi seçmeni yiyor yoksa gerisinin ağzında küfür düşmüyor.

Ev değilde imkanın varsa dükkan almaya bak daha kısa sürede gelir sağlıyor. şuan bulunduğum yer 200 metre kare 1650 tl çarşıda 10 metre kare dükkan 1500 lira Cheesy

10 metrekare yerin fiyatını belirtmeyi unutmuşsun hocam fiyat olmadan hiç bir veri elde edemeyiz tahminim minimum 450-500k aralığıdır. 300 ayda amorti etmesi çok iyi bir durum değil şu an satılan çoğu yer böyle, makul bulunan değer ki çoğu bölge için bu 200 aya denk gelir.
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
August 27, 2020, 06:35:34 AM

Ev değilde imkanın varsa dükkan almaya bak daha kısa sürede gelir sağlıyor. şuan bulunduğum yer 200 metre kare 1650 tl çarşıda 10 metre kare dükkan 1500 lira Cheesy
hocam o dediğin özelliklerde buralarda dükkan alacak parayla 2 adet ev alırım:) bir de pandemi olayından dolayı adam belki dükkanını 3 ay kapatacak. ben bu adamdam kiramı almak için çok uğraşmam gerekir. o da haklı ki sen de yaşadın bu durumu biliyorsun. hem kredi ödeyip hem de kira peşinde koşmak insanı yorar. dükkandan 1200 lira kira alacağıma memur olan kiracımdan 1000 alırım daha iyidir:)
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
August 27, 2020, 05:46:39 AM

legendary
alex
August 27, 2020, 05:43:48 AM
Yeni kredi oranlarından haberiniz var mı hocam
evet, kredi oranlarında haberim var: 1,05
bu oranlardan ev almayı hala düşünüyorum. 2-3 ay önce oranların 0,64-0,74 olması şu an oranların yüksek olduğu anlamına gelmesin. o kısa dönemli yapılmış siyasi bir hareketti.

Tl ile borçlanıyorsan sıkıntı yok yapıştır gitsin nasıl olsa birkaç yıla kalmadan enflasyon yüzünden o faiz anlamsız bir rakam olacak.  Hayırlı olsun şimdiden.

"dolarla mı maaş alıyorsun?" "dolarla ne işin var?" Grin
buradaki en büyük sıkıntı maaşlarımızın gerçek enflasyon değerinde artmıyor oluşu. bu yüzden en kötü ilk 3-4 sene sıkıntı yaşanır sonrası çerez parası. benim ara ödeme yapma şansım da yüksek ama işte istanbul'da o "evi" bulmak çok zor. bir diğer sıkıntı da bu.
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
August 27, 2020, 05:23:21 AM
bu oranlardan ev almayı hala düşünüyorum. 2-3 ay önce oranların 0,64-0,74 olması şu an oranların yüksek olduğu anlamına gelmesin. o kısa dönemli yapılmış siyasi bir hareketti.

Tl ile borçlanıyorsan sıkıntı yok yapıştır gitsin nasıl olsa birkaç yıla kalmadan enflasyon yüzünden o faiz anlamsız bir rakam olacak.  Hayırlı olsun şimdiden.

legendary
alex
August 27, 2020, 03:16:09 AM
sr. member
Activity: 1358
Merit: 374
August 26, 2020, 05:43:10 PM
Kredi faiz oranı çok iyi gerçekten. Bir sene ödemesiz olması da süper! Özellikle İstanbul'da 40 yaş üzerinde çok fazla bina var. Bu binaların malum depremden önce hızlıca yıkılıp yenilenmesi lazım. Ama müteahhitler noktasında çok fazla sıkıntı çıkıyor. İşini düzgün yapmayan, başladıktan sonra yarım bırakıp kaçan, yönetmeliğe aykırı davranan, ek ödemeler çıkartan, vs... Bunları koordine edip süreci hızlandıracak bir güce ihtiyaç var!

Dolayısıyla bu kredi işini kentsel dönüşüm kapsamında bir bütünlük içinde yapsalar çok daha kıymetli olur aslında. Yıkılıp yapılacak olan evini satıp, üstüne para koyarak başka bir yerden ev almak isteyenler olabilir. Ya da mevcut evi yenileneceği zaman üstüne para vermek zorunda olanlar olabilir. Bunlar için de bu tarz bir kredi harika olurdu! Sonuçta apartman 5 katlı olup da 6 kata müsade verilmediğinde, müteahhit de kazancı olan o tek katın parasını 5 daireden istiyor. Haliyle de çoğu insanın buna gücü yetmiyor.

Yeni kredi oranlarından haberiniz var mı hocam şuan Türkiye cumhuriyetinde bu oranlardan kredi veren bir kurum kalmadı, yine eski sistem yüksek faize döndük, kredi ile iş yapmak zorunda olanlara allah sabır versin,
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
August 26, 2020, 02:51:53 PM
Kredi faiz oranı çok iyi gerçekten. Bir sene ödemesiz olması da süper! Özellikle İstanbul'da 40 yaş üzerinde çok fazla bina var. Bu binaların malum depremden önce hızlıca yıkılıp yenilenmesi lazım. Ama müteahhitler noktasında çok fazla sıkıntı çıkıyor. İşini düzgün yapmayan, başladıktan sonra yarım bırakıp kaçan, yönetmeliğe aykırı davranan, ek ödemeler çıkartan, vs... Bunları koordine edip süreci hızlandıracak bir güce ihtiyaç var!

Dolayısıyla bu kredi işini kentsel dönüşüm kapsamında bir bütünlük içinde yapsalar çok daha kıymetli olur aslında. Yıkılıp yapılacak olan evini satıp, üstüne para koyarak başka bir yerden ev almak isteyenler olabilir. Ya da mevcut evi yenileneceği zaman üstüne para vermek zorunda olanlar olabilir. Bunlar için de bu tarz bir kredi harika olurdu! Sonuçta apartman 5 katlı olup da 6 kata müsade verilmediğinde, müteahhit de kazancı olan o tek katın parasını 5 daireden istiyor. Haliyle de çoğu insanın buna gücü yetmiyor.
legendary
alex
August 26, 2020, 02:01:29 PM
oranlar yüksek vs. eyvallah ama arkadaşlar real olarak bakarsanız oranlar hala düşük. ev fiyatları artmış durumda ama tahminim 1-2 hafta içinde pandemi öncesi fiyatlara yaklaşacağı yönünde. (dolar arttı biliyorum ama çekilir fiyatlar. %10 lan çok değil.) elinde biraz parası olan, borcu olmayan ve özellikle kamuda çalışan arkadaşların bu faiz oranlarından tırsmaması gerekiyor. ikinci bir ev için alacaksanız siktir edin ama içinde yaşamak için alacaksanız iyi düşünün. ben mesela 250 bin lira 1+1 bir site içinde bir yer patlatacağım. kiracısı olur hele ki memursa kiracı allaaaaaa:)
ara ödeme olayı gibi şeyler de var. tam olarak nedir bilmiyorum ama oluyorsa 2-3 sene içinde 30-40 bin lira da ateşlenir.
Hocam yüksekten çekseniz dahi herhangi bir kredi düşüş kampanyalarında bankanıza gidip yapılandırıp ona göre sizde o fiyata çekebiliyorsunuz dediğiniz gibi aslında korkmamak gerek Evi olmayanlar bir şekilde fiyatlar düşünce tekrar deneyebilir
valla hocam birkaç tane ev için görüştüm hatta tapularını bile verdiler bana ama ne bileyim son anda vazgeçtim. bir tane 50 senelik binada 1+1 ve 50 mt2 buldum. çok merkezi bir yer ama fiyatı 300 bine kadar indirdim. içinde biraz masraf vardı ama masrafı yaptıktan sonra 1600-1700 liraya rahatlıkla kiraya verilecek bir yerdi. iş yerime de yakın olduğu için ileride kendim de taşınabilirdim. binanın çok eski olması kararımı etkiledi. şu an ara vermiş durumdayım. belki pandemi 2'de yine kredi faizlerini indirirler:)
legendary
Activity: 2324
Merit: 1175
August 26, 2020, 12:07:31 PM
oranlar yüksek vs. eyvallah ama arkadaşlar real olarak bakarsanız oranlar hala düşük. ev fiyatları artmış durumda ama tahminim 1-2 hafta içinde pandemi öncesi fiyatlara yaklaşacağı yönünde. (dolar arttı biliyorum ama çekilir fiyatlar. %10 lan çok değil.) elinde biraz parası olan, borcu olmayan ve özellikle kamuda çalışan arkadaşların bu faiz oranlarından tırsmaması gerekiyor. ikinci bir ev için alacaksanız siktir edin ama içinde yaşamak için alacaksanız iyi düşünün. ben mesela 250 bin lira 1+1 bir site içinde bir yer patlatacağım. kiracısı olur hele ki memursa kiracı allaaaaaa:)
ara ödeme olayı gibi şeyler de var. tam olarak nedir bilmiyorum ama oluyorsa 2-3 sene içinde 30-40 bin lira da ateşlenir.
Hocam yüksekten çekseniz dahi herhangi bir kredi düşüş kampanyalarında bankanıza gidip yapılandırıp ona göre sizde o fiyata çekebiliyorsunuz dediğiniz gibi aslında korkmamak gerek Evi olmayanlar bir şekilde fiyatlar düşünce tekrar deneyebilir
legendary
alex
August 20, 2020, 03:28:13 AM
legendary
Activity: 2324
Merit: 1175
August 19, 2020, 09:33:21 AM
Bundan sonra daha düşük fiyatlara gelecek evler çünkü iş bankasında bugün 1.15 kredi oranını görünce resmen gözlerim büyüdü daha da kimse ev alamaz fiyatlar arttı ama insanlar alabildiğini aldı daha da alamaz fiyatlarda ufak ufak birkaç yıl içinde aşağı düşer satanlar iyi yaptı bence
Pages:
Jump to: