hero member
Activity: 2198
Merit: 575
Alt yapılardan çıkan çocuklar öyle zorla oynatılarak falan bir yere gelmez, ne zaman nepotizm orada biter o zaman gelişir, ülkemizin neresinde yok ki adam kayırma burada olsun, sağ bek kaleci antrenörünün oğlu, sol bek yönetim kurulu üyesinin torunu, stoper zaten divan kurulu başkanının yeğeni falan diye takım kuruyorlar. Arda Gülerin başına gelenler için bugün ekşide gündem olan yazıya bakın isterseniz, çocuğun kramponları mı çalınmamış, verilen sözler mi yerine getirilmemiş, oyantıcaz denilip oynatılmamış mı, bütün herkes düşman gibi davranmamış mı, bir ton söz yerine getirilmeden gitmiş çocuk, yanlış anlamayın galatasaraylıyım diye fenere laf ediyor değilim, bizim takımında aşağı kalır yani yok, 10 milyon veya üstü etmiş kaç tane çocuk yetiştirmişliğimiz var son 10 senede? Bizimde gayet berbat, Arda efendi çocukmuş bak 30 milyon kazandırdı.
Öyle zorla takıma yerli koyma kuralıyla falanda olmaz o, sen eğer zorla yerli koyarsan, yerliler etmediği değere burada oynamaya başlar, 1lik adama 3-5 vermeye başlarsın, ondan sonra elinde patlar ama yinede satamaz oynatırsın çünkü muhtaçsın. Asıl nasıl gelişir biliyor musunuz? Yerli kuralı koymazsan, yabancılarda verir o kadar para, 1lik adam 1e hatta sırf yabancı takım diye 700e gidince, bi bakmışsın ülkemizden 30-40 tane oyuncu birden gitmiş, zaten olanları demiyorum bi anda gidecek olanları diyorum. İşte tam bu şekilde gelişir, çünkü o çocuklar burada bu hamaset içerisinde yetişeceğine, gerçekten bir sistemi olan takımların hocaları tarafından yetiştirilmeye başlanır. Bizim ülkede amcasının oğlu gibi karar veriyorlar, adam akıllı tesisler kuran bile az. Bir tek Altınordu bi ara denemişti, onunda sonucu çokta iyi oldu gibi değil, belli ki başka sıkıntıları çıktı. Kontrolü ve sohbeti komple yönetimin çektiği, sadece hocaların sorumluluğunda bir alt yapı yok bizde, hepsine deli gibi baskı yapılıyor, hadi bakalım divan kurulunun başında olanın torununu oynatma, kaç hafta hoca tutuyorlar seni. Bu yüzden bizde hiç gelişme olmaz, hep kötü gider bu işler.
edit : Galatasaray bu kadar parayı nereden buluyor diye bende merak etmiştim, sonra bi videoda denk geldim meğer bizim takımın gayrimenkulu çokmuş, Erden Timur gelir gelmez futbol takımını inşaat şirketine çevirmiş ahahahah, gerçi zaten bir çoğu önceden beri olan şeylermiş, sadece değerlendirmeye başlayalım moduna girilmiş. 2 milyar dolardan fazla gayrimenkul var, satarsan sıkıntı çünkü o para bi daha gelmez, ama değerlendirir onları kullanır o paralarla başka işler yapıp büyütürsen o 2 milyar doğru insanın elinde (Erden Timur) 10+ milyar dolar bile olabilir, sonra faizi ile zaten her sene takılırsın, borç harç hiçbir şey kalmaz gül gibi geçiniriz. He yapacaklar mı yoksa sıkıyorlar mı? Onu bilemiyorum, çok şöyle yapıcaz böyle yapıcaz diip 2 gün sonra ortadan kaybolan gördü bu gözler, yapılmadan güvenmem, yapılsın tebrik ederim.