- Haziran-Kasım 2011'de Bitcoin 32 $'dan 2 $'a düştü. Evet yanlış duymadınız. 32.000 $'lık yatırım yaptınız öyle bir hale geliyorki yatırımınız tamı tamına 2.000 $'a düşüyor. Kayıp % 94 yani şimdiki duruma ahlar vahlar edenler. Acaba o dönemde ne yaparlardı.
- Haziran 2012'de BTC 7 $'dan 4 $'a düşüyor. Yani 7 birimlik yatırımınız 4 birime düşüyor. Kısacası zararınız da % 45 olmuş oluyor.
- Nisan 2013'te BTC 266 $'dan 54 $'a düşüyor. % 80' lik bir düşüş trendi yaşanmış.
- Kasım 2013'ten Ocak 2015'e 1166 $'dan 170 $'a düşüyor BTC'miz. %87'lik bir kayıp trendine girmiş hemde 1.5 yıllık bir düşüş trendinden bahsediyoruz.
- Eylül 2017'de BTC 5000 $'dan 2972 $'a düşmüş. %40'lık bir düşüş yaşamış ama sonrası malum 20.000 $ seviyeleri.
- Son olarak Ocak 2018DE 19.000 $ seviyelerinden 8000 $ seviyelerine geriledi. Düşüş trendimiz % 58.
Sonuç olarak BTC bir çok kez balondu ve patladı denildi. Her düşüşünde bir önceki zirvesini aşarak BTC balon patlayacak diyenleri patlattı. BTC öldü, bitti, saadet zinciri diyenler, BTC rekor üstüne rekor kırınca toz duman oldu. Unutmayalım BTC şu anda bulunduğu seviyesinin de altına düşebilir ancak önceki zirvesini tekrardan aşarak yoluna devam edecektir.
Şimdi size soruyorum arkadaşlar ? Sizce BTC tekrar eski günlerine dönüp zirvesini aşarak yola mı devam edecek ? Yoksa balon diyenler haklı çıkacak ve tarihin tozlu sayfalarında yerini mi alacak ?
Yorumları alalım....
Dipnot: Veriler twitterdan fatihhamurcu adlı kullanıcıdan alınmıştır. Bunun üzerine kendi yorumlama mı yaptım. Bilginiz olsun.
Yazdık çizdik ama sanırım sen halâ farklı düşünüyorsun, arkadaşın birisi güzel bir post açmış zamanında aynen alıntıladım;
Şimdi buna göre yorum yapar mısın tekrardan.