Pages:
Author

Topic: Alkolizmden nasıl kurtulabilirim? - page 4. (Read 576 times)

full member
Activity: 434
Merit: 112
June 05, 2018, 07:55:00 AM
sigara, uyku, sex, alkol, uyuşturucu hepsi bağımlılıktır. Ben birisinden birisini farklı görmem. Hepsi kafada başlar kafada biter fakat bitirilemediği taktirde kesinlikle profesyonel destek alınmalıdır.

çünkü bu yolda yapılan yanlış denemeler yarardan çok zarar getirebilir. İnsan psikolojisinde öğrenilmiş çaresizlik diye bir durum var ve bunu yıkmak o alkolden, sigaradan veya uyuşturucudan kurtulmaktan daha zor olabilir.

Bırakamıyorum anasını sattımın sigarasını zaten diyerek daha fazla içebilirsiniz mesala. Birde ona dertlenerek hemde.

diğer taraftan bakarsak da öncelikle olayın köküne inmek gerekir. Neden içiyorsun? Hangi ruh halindeyken içmek istiyorsun? Hangi ortamlarda içiyorsun?
jr. member
Activity: 126
Merit: 2
June 05, 2018, 07:44:20 AM
Kendini icmeden mutlu olamiyorum seklinde şartlama bence asıl problem bu olabilir. Etrafına bak ve yaşamayı dene bir fırsat ver kendine emin ol seni çok daha mutlu edecek şeyler olduğunu göreceksin ve geçici bir mutluluk değil alkoldeki gibi.
full member
Activity: 322
Merit: 158
Türkçe/English/Deutsch/Earthling----@Marshal---
June 05, 2018, 07:40:56 AM
Öncelikle şunu sormak istiyorum alkolü hangi sebeple tüketiyorsun yani tamam bizde içiyoruz ara sıra da seni bu denli sürekli içmeye teşvik eden ne keyf mi kedermi tadını mı seviyorsun kafanın kıyak olmasını mı yada beraber içtiğin kişiler varsa onlarla bu süreçte sohbet etmekten mi hoşlanıyorsun tam olarak nedir dostum ?
newbie
Activity: 168
Merit: 0
June 05, 2018, 07:38:46 AM
Gercekten buyuk bir bagimliliksa eger bunu tek basina asman oldukca zor bir olay ve kesinlikle yardim almalisin. Kendi kendine bunun ustesinden gelmen icin buyuk bir irade gucune ihtiyacin var.
sr. member
Activity: 658
Merit: 252
June 05, 2018, 05:53:08 AM
Merhabalar, amateme falan yatmadan bu alışkanlığımdan nasıl kurtulabilirim. İçmeden duramıyorum. Ve mutlu olamıyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir. Teşekkürler.
Pages:
Jump to: