Terörle mücadelenin en ideal yollarından biri beslendiği kaynakları kurutmaktır ki bu da içinde bulunduğumuz şartlarda pek mümkün görünmüyor.
Aslında evet haklısın kaynakları kurutmak için mesela önce Suriye'deki teröristlere silah yardımını kessek mesela ne dersin? Hoş olur değil mi?..
kaynaklarından vazgeçmemek,
Ben hayatımda bu kadar saçma şey okumadım... Kaynaklarımızın çoğunluğunu yabancı şirketlerin işlettiğini bilmiyorsun sanırım?
O zaman sana aynı cümleyi on defa üstüste okuma cezası veriyorum fuathan.
Suriyeli terörist dediklerin de Türkmenler ve ÖSO.
Ama kime anlatıyorsun ki! Daha okuduğunu bile doğru düzgün anlayamamış
Ne yazmışsın da okumamışım kardeş? Tırlardaki silahlardan "cehape" zihniyeti mi sorumlu?.. El Nusra ve Işid'e yardım yapan kim?.. El kaide'nin finansörlerinden Yasin El Kadı'yla Erdoğan ailesinin yakınlığı nereden geliyor?.. Ya siz bizi salak zannediyorsunuz herhalde?..
Bu kadar yolsuzluk, baskı, şiddet, yalan, dolan, kendinden olmayan medyayı ya yok eden ya da ele geçiren bir hükümetin neresini savunuyorsun?.. Siz kumda "küçük osmanlıcılık" oynayacaksınız diye kimseyi ateşe atamazsınız...
Hiç mi düşünmüyorsunuz neden Feto'yla önceden sevişen hükümet şimdi kanlı bıcaklı oldu?.. Bilal'in kara para aklama iddiası ayyuka çıkınca, desteklediği sivil toplum örgütleri tecavüz iddialarıyla sallanınca, Tayyip yolsuzluk ve çürümüşlük kokan Rıza Zarraf'a "Hayır sefer saf ve dürüst" deyince hiç mi kıllanmıyorsun?.. Bu kadar çarpıklığın, pisliğin, çamurun arasında nasıl olur da savunursun bu hükümeti benim aklım almıyor...
İşid'i desteklemek denince bu hükümet seviyesinde izah edilebilecek bir şey değil. Çok vahim bir iddia ve genelde bu iddiaları ortaya atanlar tırları delil olarak gösteriyorlar. Peki bu tırların üzerinde İŞİD'e gidecek diye adres mi yazılıydı? Türkiye ÖSO ve Türkmenleri sila, lojistik ve insani yardım olarak desteklediğini hiç inkar etmedi. Bu tırlar bu bahsedilen direniş gruplarına gidiyor olamaz mı?
Her konuda iddialar ayyuka çıkıyor da nedense iş delile gelince bir şey tahakkuk etmiyor.
Ona bakarsan CHP'nin Alman vakıflarından aldığı para yardımı iddiaları da ayyuka çıkmıştı bir zamanlar ama adı üstünde, iddia
Küçük bir ilavede daha bulunacağım.
Devletler, düşmanı olan terör örgütlerine karşı bir diğer örgüte destek verebilirler. Bu kirli fakat bütün dünyada yapılan bir şeydir. Mesela Rusya PKK'yı PYD'yi desteklemiyor mu? Çünkü düşmanının düşmanı. Savaş ilan etmeden savaş doktrini bu. Amerika, İsrail, İngilyere, Almanya, Fransa yapmıyor mu?
Varsayalım ki Türkiye İŞİD'i bir an desteklemiş olsun. Bunu neden yapar? İŞİD islamı hakim kılacak diye mi? Kimse aptal değil. O örgütün ne maksatla kimler tarafından kurulmuş olduğunu herkes biliyor. Ama İŞİD PYD ile savaşıyor. PYD Suriye topraklarında bir devlet kurup Türkiye'te cephe açmak istiyor. Böylece PKK'yı daha kolay destekleyebilecek. Belki de ortada kirli bir denge politikası vardır. Bu yönü ile düşünülebilir eğer niyet kötü değilse.
Ayrıca karşımda ukalalık yapmadan, hakaret etmeden, önyargıdan uzak ve gerçekten gerçeklere ulaşmak için fikir fırtınası yapacak herkesle konuşmaya ve tartışmaya açığım.
Herkes, her şey eleştirilebilir. Ama eleştiri ile karalama arasında kocaman bir fark var