Prensip gereği kesinlikle siyasal konularda foruma mesaj atmadım pek. Fakat bu ilk, umarım son olacak.
Dün akşam aynı saatte, aynı yerdeydim, patlama dün olsa belki artık aranızda olmayacaktım.
Evet ecel geldi mi kurtuluş yoktur. Ölüm nerede gelecek, bilemezsin. Buna inanırım. Dediğim gibi, dün olsa bende onlar arasında olacaktım belki, çocuklarımı düşünüyorum, ölenleri, onların kalanlarını düşünüyorum, içim boğum boğum oluyor.
Bu terör olaylarından sonra, o terörü yapanlardan, yaptıranlardan,yardımcı olanlardan, fırsat verenlerden sonra, en çok kızdığım kişiler, önce ölenleri umursamayıp iktidara vurmak için kullanan timsah tıynetliler; sonra devlet nedir, hükümet nedir ayrımını yapamadan cansiperane hükümet savunan beyinsizler. Bir yere olta atmışsındır, işim tehlikeye girmesin dersin anlarım, çıkarın vardır anlarım, ama bir yere kadar.
Devletinin başkentinde, başkentinin göbeğinde ard arda bomba patlayacak, yüzlerce vatandaş hayatını kaybedecek, yüzlerce aileye ateş düşecek, çoluk çocuk ortada kalacak, sen büyük devlet mastürbasyonu yapacaksın. Büyük devlet olmanın en birinci gereği, vatandaşının önce canını, sonra malını, sonra çıkarını korumaktır. Vatandaş devlet için değildir, devlet vatandaş için vardır, önce bir bunu anlayın.
burada sağ, sol vs. ayrımı yapmıyorum. Yaşım neredeyse 40 oldu, kendimi bildim bileli aynı terane. Kötü bir olay oldu mu, dış güçler şöyle, dış güçler büyümemizi istemiyor, iyi bir şey oldu mu bunu biz yaptık, bizim eserimiz. Hep dış mihraklar, dış mihraklar. Dış mihraklr tabii ki engel olacak, taş koyacak, kendi çıkarını koruyacak, eşyanın tabiatı gereği.
Hükümetin görevi de bunu engellemek, demek ki sen görevini tam yapamıyorsun, liyakatli adamları görevlendirmemişsin ki, dış güçler başarılı olabiliyor.
Sonra neymiş güvenlik zirvesi toplanmış, ne oldu geçen ay ki olayda da zirve toplandı, gerekli önlemler alındı, tedbirler arttırıldı diye açıklama yapılmıştı, hani nerede?
Daha bir ay geçmeden, bugün yine aynısı, yine güvenlik zirvesi toplandı, yine aynı açıklamalar. Nasıl inanacağız, nasıl güveneceğiz
Bir vatandaş olarak bunu sormak benim hakkım değil mi?
Yok soramazsın, sorarsan vatan haini oluyorsun, dış güçlerin destekçisi oluyorsun bilmem ne.
Hadi ordan derim bunu diyene başka bir şey demem, haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Ömrüm boyunca buna inandım, bunu savundum, vazgeçmem de.
Benim için sağcısı, solcusu yok, dincisi, dinsizi yok, haklı olan ile haksız olan vardır o kadar.
Eğer çoğunluk böyle düşünse, bu hale gelmezdik.
Adam işe yaramıyor, liyakati yok, ama olsun o bizden, işe alalım.
Adam yetimin hakkını yemiş, devlete milyarlarca borcu var, bize yakın, borcunu silelim.
Adam suç işliyor, milletin hakkına giriyor, olsun o bizden, görmezden gelelim.
Adamın suçu-günahı yok, olsun o bize muhalif, delil uydur içeri alalım, işini zorlaştıralım.
Bu kafayla bu ülkede hiç bir şey olmaz. Çünkü ortalık, devleti-milleti değil, iktidarı seven adam dolu. Yanlış anlaşılmasın bu söylediklerim bugün için değil. Bugüne dek gördüğüm tüm iktidarlar için geçerli.
Bugün bu iktidarı sevenler güçlü, dün mazlumdular. Diğerleri de tam tersi.
Neyse, nerden nereye geldik. Zamanınızı aldıysam affola, ama yazmasam içimde kalacaktı.