Pages:
Author

Topic: [ANN][BOUNTY] Akche Projesi - Akche, Türkiye'nin Dijital Parası - page 7. (Read 24263 times)

jr. member
Activity: 98
Merit: 1
Ak AKCHE kara gun icindir!
#AkcheÖdüllüBulmaca

Merak edilen sorunun cevabı; neden bulmaca?

Herkes önce para kaybeder sonra aklı başına gelir. Biz para kazandırarak cüzdan sahiplerini uyarmak istedik; cüzdan ve SEED korunması hakkında.

Yapılan pratik; SEED nasıl kullanılır, SEED ne demek, cüzdana şifre girmek yeterli oluyor mu yoksa SEED daha mı önemli, SEED ler nasıl korunur...

Dipnot; Cüzdanda paralar hala duruyor, bulmaca şu ana kadar çözülemedi. Tüm herkes özellikle şansına güvenen katılabilir. Bulmacaya katılmak için hiç bir zorunluluk-kural yok.

Tek kural; ipuçları verilen 16 adet SEED (KELIME GRUBUNU) dogru sırada girip cüzdanı ele geçirmek. Cüzdanda tam 120 Waves 12.000AKCHE ve BTC, ETH, LTC, WTRY gibi paralar var...
newbie
Activity: 33
Merit: 0
Kampanyalarının çoğuna katılmış bulunmaktayım. Bizden birilerinin de başarılı olmasını gönülden istiyorum.  Smiley
sr. member
Activity: 672
Merit: 253
Buy $BGL before it's too late!
bulduğum ipuçlarını ve cevaba giden yolu yazayım , forumdan birileri bulsun
IPUCU-1; Son günlerde çok popüler! cevap doğu ekspresi
IPUCU-2; Kelime grubunda AKCHE yok, Akche ile ilgili herhangi bir kelime yok , zaten olmasını beklemiyorduk  o şifreli  kelimelerden sonra
IPUCU-3; Şifre kelimeler bulunacak KELIME GRUBUNDA yer almıyor.

Şifre Kelimeler; Gasefe, Efelek, Hasuta, Tuvalak, Nevzine, Peskütan, Umaç, Arabaşı   bu yemekler doğu ekspresinin geçtiği illerin yöresel yemekleri.

Ankara,kırıkkale, yozgat ,kayseri, sivas, erzincan,erzurum, kars 8 il var, netten araştırıdım 54 durak var bu illerde , cevap 54 durağın 16 lı kombinasyonu.
burdan sonrası ayrı bir mantık varmı bilmiyorum, ilin ilk ve son durağı gibi bana göre sonrası  şans, yada bot yazıp sırayla denetceksin.
birde telegramda bir kaç tüyo daha  verilmiş 5. kelime divriği , 1. kelime de ırmak diye kesinliğinden emin değilim. doğruysa ihtimal daha azalıyor.
ödülü bulan benide görmeyi unutmasın Wink hadi herkese kolay gelsin.

1 ırmak doğrulanmış bir şey değil.
5. kelime divriği, bugun gelen kelime ise gullubag

bu ikisi seed içinde kesin olanlar, birinin yeri belli diğeri belirsiz.
durakları alt alta yazıp sadece farklı harfleri sayacak olursak 16 harf var (noktalılar dahil)
durakları alfabetik dizdiğimizde divriği düzeni bozuyor (önünde d ile başlayan 2 durak daha var)
durak il şeklinde yazılacak olursa divrigi 5. sıraya gelmiyor. ama mevcut plakalarına göre tersten sıralarsak divriği 5. sıraya koyabiliriz. ama divriği neden seçtiğimizi yine çözemiyoruz.

ben bu noktadayım.

Bir de tcdd dogu ekspresi şeklinde akrostij yapmayı düşünenler var ama öyle o yerine yozgat oltu yazmak çok saçma olur.
jr. member
Ya yok arkadaşlar ya adminlerini çözemedim bu kadar başarısız bir ödül projesi olmaz.Ben şahsen hiç bir şey anlamadım.Durmadan mantık var ama şansta var diyorlar

Mantık şurada; örneğin ilk şifre kelimeleri vermiştik. Bu kelimelerle bazı iyi mantık yürüten arkadaşlar bunların Ankara-Kars Tren güzergahındaki şehirler olduğunu buldu.

Sonrasında bu güzergazhla ilgili İpucu paylaşıldı. (divrigi) Bu ipucundan hareketle de yani mantık yürüterek ilgili kelimeler bulunacak.

Mantık yürütmek kelimeleri bulurken geçerli; şans ise bu kelimeleri dizerken yani sıralama yaparken gerekiyor.

Akche Soft kardeş. İşin sonunda çok kolay bişe çıkacak ama bakalım ne

Doğru! Zor olan ve şansa dayalı kısım kelimeleri dogru sıraya dizmek. Burası şans...
newbie
Activity: 15
Ya yok arkadaşlar ya adminlerini çözemedim bu kadar başarısız bir ödül projesi olmaz.Ben şahsen hiç bir şey anlamadım.Durmadan mantık var ama şansta var diyorlar

Mantık şurada; örneğin ilk şifre kelimeleri vermiştik. Bu kelimelerle bazı iyi mantık yürüten arkadaşlar bunların Ankara-Kars Tren güzergahındaki şehirler olduğunu buldu.

Sonrasında bu güzergazhla ilgili İpucu paylaşıldı. (divrigi) Bu ipucundan hareketle de yani mantık yürüterek ilgili kelimeler bulunacak.

Mantık yürütmek kelimeleri bulurken geçerli; şans ise bu kelimeleri dizerken yani sıralama yaparken gerekiyor.

Akche Soft kardeş. İşin sonunda çok kolay bişe çıkacak ama bakalım ne
legendary
Activity: 2338
Merit: 1070
bulduğum ipuçlarını ve cevaba giden yolu yazayım , forumdan birileri bulsun
IPUCU-1; Son günlerde çok popüler! cevap doğu ekspresi
IPUCU-2; Kelime grubunda AKCHE yok, Akche ile ilgili herhangi bir kelime yok , zaten olmasını beklemiyorduk  o şifreli  kelimelerden sonra

Şifre Kelimeler; Gasefe, Efelek, Hasuta, Tuvalak, Nevzine, Peskütan, Umaç, Arabaşı   bu yemekler doğu ekspresinin geçtiği illerin yöresel yemekleri.

Ankara,kırıkkale, yozgat ,kayseri, sivas, erzincan,erzurum, kars 8 il var, netten araştırıdım 54 durak var bu illerde , cevap 54 durağın 16 lı kombinasyonu.
burdan sonrası ayrı bir mantık varmı bilmiyorum, ilin ilk ve son durağı gibi bana göre sonrası  şans, yada bot yazıp sırayla denetceksin.
birde telegramda bir kaç tüyo daha  verilmiş 5. kelime divriği , 1. kelime de ırmak diye kesinliğinden emin değilim. doğruysa ihtimal daha azalıyor.
ödülü bulan benide görmeyi unutmasın Wink hadi herkese kolay gelsin.

jr. member

sr. member
Activity: 672
Merit: 253
Buy $BGL before it's too late!
işin şans tarafı metot kısmı sanırım (diziliş sıranın tespiti.)
full member
Activity: 420
Merit: 100
newbie
Bu projeden ne çıkacak çok merak ediyorum. Şu ana kadar ortalamanın üstü gidişatı sevindirici. Bounty'sine de katılmış olduk.
member
Activity: 476
Merit: 10
Files.fm - Store, Share and Sell Files
Ipucu 1 le alakalı hiç bir şey aklıma gelmedi ne olabilir son günlerde popüler olan şey.Bir de doğu ekspresi ile alakalı olacak.
sr. member
Activity: 506
Merit: 251
kardeşim adam gibi ipucu ver 2 saatir kafam şişti bulmak için.

verdiğin yörsel yemeklerin hangi şehirlere ait oldukları tartışmalı.

kelimeleri versen kombinasyonu çözeceğim.

8 kelime 8 yöre yanlarına bir kelime daha alacak. tamam mantık örgüsünü tahmin ediyorum ama illerde sıkıntı var. sen 8 ili ver gerisini tamamlamaya çalışalım.

1 kelime hariç hepsi tamam. Son kelimeyi arıyorum, karşılığında 10 - 15 tane kelime çıkıyor.

neler buldun?

Bulduklarımın hepsi yalan oldu...
member
Activity: 714
Merit: 82

8 kelime 8 yöre yanlarına bir kelime daha alacak. tamam mantık örgüsünü tahmin ediyorum ama illerde sıkıntı var. sen 8 ili ver gerisini tamamlamaya çalışalım.

1 kelime hariç hepsi tamam. Son kelimeyi arıyorum, karşılığında 10 - 15 tane kelime çıkıyor.

neler buldun?

jr. member
Beynim yandı resmen kaç farklı ihtimal düşündüm. 2-3 güne yayacaklar bulmaca çözümünü bence. Doğu ekspresi hariç admin divriği falan demese neredeyse mantık yürütmek imkansızlaşıyor.

Amaç bu zaten! Cüzdanınız ne kadar güvende bunu anlatmaya çalışıyoruz...
full member
Activity: 616
Merit: 100
Beynim yandı resmen kaç farklı ihtimal düşündüm. 2-3 güne yayacaklar bulmaca çözümünü bence. Doğu ekspresi hariç admin divriği falan demese neredeyse mantık yürütmek imkansızlaşıyor.
member
Activity: 378
Merit: 21
English ↳ Turkish Translator ✓
bunu bulabilecek arkadaş burada harcanmasın bence ve o cüzdandaki az bile bulabilene Cheesy Shocked Shocked
sr. member
Activity: 506
Merit: 251

member
Activity: 714
Merit: 82

jr. member
#AkcheÖdüllüBulmaca
100 Waves ve 10,000 AKCHE kazanmak için yapmanız gereken çok basit!
Kuralları okuyun, mantık yürütün ve kelimeleri tahmin edin. Kelimeleri cüzdana DOĞRU sırada girerseniz, içindeki para sizin.
Herkese açık, hiçbir kural yok, kısıtlama yok.

1. https://akche.io/ ya giriyorsunuz. HESAP AKTAR seçiyorsunuz. Çıkan kutucuğa aşağıdaki şifreye göre bulduğunuz kelimeleri yazmanız gerekiyor.

2. Kelimeler doğru girildiğinde 3P4oAySc7qgs6yhP97GLf59cdfTAC9p26KM cüzdan adresi gözükür. Hemen cüzdana girip içindeki parayı kendi hesabınıza transfer etmelisiniz.

3. Kutucuğa yazılacak kelimeler aşağıdaki şifreye göre bulunması gereken kelimelerdir.

4. Bulunacak kelime sayısı toplam 16 adet. Kelimeler küçük harfli, aralarında tek boşluk var, sonda boşluk yok. İngilizce karakter olmalı. Muğla yerine mugla.

5. Tek bir harf bile yanlış girilse veya kelimeler arasında fazladan bir boşluk olursa farklı cüzdan adresi çıkar.

6. Bütün kelimeleri DOĞRU sırada girmek önemli. Tüm kelimeleri bulsanız bile sıralama yanlış olursa farklı cüzdan adresi çıkar.

7. Matematik, geometri, hesaplama gerekmiyor. Mantık yürütmek, kafa yormak ve BOLCA şansla bulunabilir. Sınırsız sayıda deneme-yanılma yapabilirsiniz.

8. Cüzdanla ilgili hareketleri şeffaf olarak buradan izleyebilirsiniz. https://wavesexplorer.com/address/3P4oAySc7qgs6yhP97GLf59cdfTAC9p26KM

9. DM yarışma boyunca kapalı olacak. Lütfen ısrar etmeyin! Sorularınızı panodan sorabilirsiniz. Lütfen sorularınızı #Akche tag le sorun.

KURALLAR
* Verilen şifrelerle mantığı çözebilen kelime grubunun ne olduğunu bulabilir.
* Kelime grubunun ne olduğunu bulduktan sonra geriye kelimeleri DOĞRU sırada yerleştirmek kalıyor.
* Yapmanız gereken; KELİME GRUBUNU doğru sıralama ile kutuya girmek/ cüzdanı açmak.

Şifre Kelimeler; Gasefe, Efelek, Hasuta, Tuvalak, Nevzine, Peskütan, Umaç, Arabaşı  
IPUCU-1; Son günlerde çok popüler!
IPUCU-2; Kelime grubunda AKCHE yok, Akche ile ilgili herhangi bir kelime yok.
jr. member
AKCHE DEX Kelime Bulmaca 10 Şubat 2018 Cumartesi günü saat 16:00'da yine başlayacak! Çözülene kadar sürecek...
Tam 100 Waves + 10,000 AKCHE ödüllü!

Kelimelerin bulunamadığı her gün ekstra +10 Waves ve +1,000 AKCHE cüzdana eklenecek.

* Yarışmaya herkes katılabilir. Bot dahil!
* Yarışma boyunca DM kapalı olacak. Lütfen email veya Telegram da denemeyin!
* Cüzdanın ekran görüntüsü yarışma boyunca paylaşılacak, şeffaf bir şekilde cüzdan adresinden işlemleri takip edebilirsiniz.
* Detaylar Cumartesi duyurulacak.

Cumartesi günü saat 16;00da kelime grubu için şifre ve bulunması gereken Cüzdan Adresi paylaşılacaktır.
Yarışma boyunca sadece panodan / herkesin görebileceği şekilde soru sorabilirsiniz.

güzel haber bu parayı kim ödeyecek akche ekibi mi? sponsor falan mı buldunuz. kaçırmazsak katılmayı düşünüyorum.

Yarisma, DEX Cuzdanlara olan ilgiyi artirmak, SEED lerin ne derece onemli olduguna dikkat cekmek icin yapiliyor.

Reklam tanitim butcesinden karsilaniyor.
Pages:
Jump to: