"""geçmişe bakmadım ama bip 2048 kelimeden oluşan listeyi adrese dönüştürerek arayan varmıdır? varsa projede örnekler varmıdır? sonuçta hardwallerlar bip listesine göre adres oluşturmuyor mu ?"""diğer arkadaşlarında dediği gibi bende dahil olmak üzere her türlü kombinasyonu deniyoruz, ve bu tür basit algoritmalar üzerine bağlı şifreler zaten botlara bağlı durumda... anında çekiliyor yani...
Bura da bir şeyi hatırlatmak isterim ki önceki mesajlarda oldukça detaylı anlatılıyor vede kimi kodlar ile çözümler sunuluyor ; wallet uygulamaları için üretilen 12 15 18 24 kelimelik seedler size bir adres verir ama bu verilen adres walletteki btc leri size vermez... Wallettin kurtarma seed i ile adreslerin seedi apayrı şeylerdir... daha önceki mesajlarda bunu örnek bir seed le de açıklamıştım.
Burada tarama veya adres üretimi yaparken en son başvuracağınız yöntem olmalıdır seed olayı...Tekrar basit bir örnek vermek gerekirse (geçmiş mesajları okumayan arkadaşlar için 21. sayfaya bakabilirler)....
12 kelimelik bir seed oluşturduğum anda 2^31 * 2 -1 bir adres karmaşasının içine giriyoruz... örnegin şu adresin
1GWN13gMpGBVMfdHmrp53EcHzedBj226om 1 2 3....64 karakterlik bir seed karşılığı vardır... ama bu seed i ben bir hd wallette import ettiğim zaman walletin algoritmasına göre ya seedi kabul etmeyecektir yada bana bambaşka adresler üretecektir...
Bura da anlatmaya çalıştığım özetle bip 2048 ile oluşturulan kombinasyonlar genel kullanımda (12 15 18 24 vs.) kurtarma seed leridir (
ve tabiki bip 2048 ile bir şifre üretebilirsiniz örneğin 4 kelimelik bir şifre ve bu şifreyle üretilen adresi kullanabilirsiniz ve birileride bip 2048 deki kelimeleri 4 lü kombinasyonlarına random taramayla adresinize ulaşabilir ) ve her wallette farklı algoritmalar üzerine inşa edilmiştir.
https://github.com/bitcoin/bips/blob/master/bip-0039/english.txt bu listeden oluşturacağınız (12 15 18 24 vs.) kombinasyonlarla adres üretiminde işi daha zora sokmaktan başka bir şey yapamazssınız...
Adres üretiminde en iyi yöntem vanitygen olarak gözükmekte alternatif arayanlar için daha önceki mesajlarda paylaştığım kodlar var ama hız biraz düşük... vanitygen de benim yaşadığım sorun adres tekrarı bunu da fark etmek biraz zor oldu (dosyalar çok büyük olduğu için) donanımsal bir sorun olarak gördüm farklı güçte bilgisayarlarla da deneyince de sonuç değişmedi belli bir büyüklükten sonra adres tekrarına geçiyor...(Çok fazla büyüklükte adres üreten arkadaşların kontrol etmesini öneririm, büyük bir zaman kaybı oluyor)