Pages:
Author

Topic: Bitcoin Fiyatı Machine Learning Tahminleme Günlüğü - page 6. (Read 2039 times)

jr. member
Activity: 154
Merit: 6
Hello World!
jr. member
Hello World!
jr. member
Hello World!
member
Activity: 294
Merit: 10
 Machine Learning yani sanal öğrenme her zaman dikkatimi çekmiş bir konu, bence ülkemizde bu tip konulara çok değer vermemiz gerekiyor, gelecek bunlarda çünkü
member
Activity: 280
Merit: 10
güzel güzel, ilerleme var gibi gözüküyor, bence tablolar gelecek vaat ediyor gençler.
jr. member
Hello World!
jr. member
Hello World!
jr. member
Hello World!
jr. member
Hello World!
member
Activity: 560
Merit: 11
gerçekten yapay zeka fiyat tahmini yapıyorsa ki en uzman analistler bile yanılabildiği için yapay zekanın yanılması sorun değil. onları kodlayan da insan. uzman analist bile kodlasa o yapay zekayı illa bir noktada patlak verecektir. çok takılmanın doğru olmadığı kanısındayım. haa ne fiyat tahmininde bulunmuş iyi bakalım bu kadar.
jr. member
Hello World!
jr. member
Hello World!
jr. member
Hello World!
jr. member
Hello World!
jr. member
Activity: 196
Merit: 1
Bugün için ki tahmin neredeyse tutmuş denilebilir 7.040 denilmiş ve şu an baktığımda 6995 ti. Başarılı bir çalışma. Aynı zamanda farklı da bir çalışma olmuş
full member
Activity: 434
Merit: 111
Hydax Global Bounty Program
valla değişik bir konu olmuş, ben de ara ara bakıyorum, yakından takip etmeye çalışıyorum, makine öğrenmesine ve programcılığa özel ilgim var diye düşünüyorum
jr. member
Hello World!
jr. member
Hello World!

Modellenemenizde sapma oranlarına bakıldığında genelde tahminleriniz yüksek kalmış, orandan ziyade modelinizi negatiflemeye doğru çekerek sapma oranınızı daha da düşürebilirsiniz.
Bunun yanında kırmızı işe işaretlediklerinizin nedenini mutlaka inceleyeceksinizdir ama orada 1,2 ve 1 in altında olan sağma oranlarının da neden olduğunu ciddi şekilde incelemek gerekebilir.
14 günün yaklaşık yüzde otuzu 3% sapma altında kalıyor bu gayet güzel bunu artırmanızı umarım.
Ayrıca volatalite nin 10% un üzerine çıktığı günlerde hassasiyetinizi artırmaya çalışmanız daha faydalı olacaktır.
ÖZellikle btc de tahmin edilemeyen günlerin o günler olduğunu düşünürsek..
Başarılar dilerim

Genel olarak o sapma oranlarını araştırdığımda şunlar karşıma çıkmıştı.
29-30.03.2018 - Japonyada 5 borsanın iflası
26.03.2018 dede reklam engelleme haberleri vardı

Bu kadar büyük farkların oluşmasının sebebinin bunlar olduğunu düşünüyorum. Direk neden bunlar demek biraz kaçmakta olabilir ama modelde bir problem görememiştim fud haberleri görüncede açıkcası çok detaya inmedim. %1 altındakileride hiç incelememiştim ama dediğiniz mantıklı o günleride incelemek lazım neden bu kadar tutarlı olmuş.

Volalitenin arttığını kendisinin görüp ben müdahale etmeden kendisini ayarlamasını bekliyorum modelin ama ayarlamazsa sanırım o konuda müdahalede etmek gerekebilir.

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
member
Activity: 392
Merit: 24
jr. member
Hello World!
Pages:
Jump to: