Možeš li citirati post koji je "jako dobar" i objasniti kako on osporava ono što je rečeno u članku? Ako takav post zaista postoji onda ti neće biti teško odgovoriti na pitanje.
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5124715.0;all Imaš objašnjenja u postovima, ne treba ih nitko ponavljati. Uostalom, koja bi svrha bila toga, ako te netko do sad nije uspio razuvjeriti čisto sumnjam da i bude i vjerovatno će se ova tema vrtiti u krug dok svi ne odustanu od bilo kakve rasprave s tobom, tvoja bude zadnja i onda budeš mislio da si dobio raspravu
Tvoj link me odveo na prvu stranicu sa postovima koje sam sve adresirao i osporio. Evo, pomoći ću ti tako da članak svedem na tri prilično jednostavna silogizma koji izgledaju ovako:
Silogizam 1Premisa 1: Novac je ili roba ili pravni instrument u kojem subjekt - nositelj obveza ima dužnost ispuniti konkretnu činidbu prema imatelju tog instrumenta.(npr. fiat novac, certifikat o zlatu, žetoni u kasinima)
Premisa 2: Bitcoin nije roba i nema nositelja obveza koji je dužan ispuniti činidbu prema imatelju Bitcoina.
Zaključak: Bitcoin nije novac.
Silogizam 2Premisa 1: Financijski instrument je pravno obvezujući instrument koji subjekta - nositelj obveza obvezuje da periodički ili na kraju ugovorenog razdoblja prema imatelju instrumenta ispuni određenu činidbu. (npr. obveznice, dionice, CFD ugovori, Forward ugovori...)
Premisa 2: Bitcoin nema nositelja obveza koji je periodički ili na kraju ugovorenog razdoblja obvezan prema imatelju Bitcoina ispuni određenu činidbu.
Zaključak: Bitcoin nije financijski instrument.
Silogizam 3:Premisa 1: Ulaganjem u investicijsku prevaru investitor ne dolazi u posjed novca ili financijskog instrumenata, iako se u javnosti investicija prezentirala na taj način. Umjesto toga, investitor dolazi u posjed alfanumeričkog zapisa koji samo evidentira činjenicu ulaganja.
Premisa 2: Ulaganje u Bitcoin javno se prezentira kao ulaganje u novac ili financijski instrumet, iako investitor ulaganjem dolazi u posjed alfanumeričkog zapisa (virtualne adrese i broja) koji samo evidentiraju činjenicu ulaganja.
Zaključak: Bitcoin je investicijska prevara.
Eto, ti silogizmi su suština članka. Oni se, kao i svaki drugi silogizam, mogu osporiti prilično jednostavno: dokazivanjem da sadrže pogrešku u pogledu istinitosti, odnosno da sadrže neistinitu premisu. Jesu li se odgovori na ovom topicu odnosili na to? Ne. Forumaši su se bavili svim i svačim samo ne time. Tako su forumaši stalkali moju aktivnost na drugim temama i propitkivali moje motive. Drugi su pisali o nedostacima monetarnog i pravnog sustava. Treći su me optuživali za trolanje. Bilo je pokušaja da se Bitcoin poveže sa tzv. "običajnim pravom", što sam sve osporio. Uglavnom pisao je o svemu i svačemu, samo ne o suštini članka. Zato je to tvoje linkanje prve stranice foruma i apel na nekakvo "vrtenje u krug" ništa drugo nego samo jedna iz lepeze tih tehnika za izbjegavanje rasprave o temi ovog topica.
Postove ti brišu admini jer ne poštuješ pravila foruma. Pročitaj ih ako te zanimaju.
Kao što je neko prethodno napisao dojam je da si pametan ali očito neke probleme imaš kad osjećaš potrebu da s vremena na vrijeme otvoriš novu temu o tome kako je bitcoin prevara. To je trolanje.
Otići na forum BMW-a i dvije godine otvarati teme o Mercedesu je trolanje članova.
Pisati na vjerskim forumima da Bog ne postoji i da su sve vjere bajke i priče za djecu je također trolanje.
Da, pozivanje na "pravila foruma" uvijek je zgodan način za eliminaciju neistomišljenika. Problem je što se ta pravila primjenjuju selektivno - samo na mene, naravno upitno, a svi drugi postovi koji doslovno nemaju nikakve veze s temom i svode se na kratke upadice, doskočice, šarene sličice te
ad homineme o mojim motivima pisanja, uredno stoje na forumu bez ikakvih sankcija. Također, u pravilima foruma nigdje ne stoji da se ne smije kritizirati Bitcoin ili iznostiti argumenti protiv metoda kojima se on predstavlja općoj javnosti. A upravo to je tema ovog topica. Ako nemate kontraargumente bilo bi dobro da se suzdržite od rasprave, a ne da u svakom drugom postu glumite nekakve šerife koji će drugima određivati sto smiju, a što ne smiju reći tj. napisati.