Vidim da si izbrisao jednu svoju objavu prije nego sam ti stigao odgovoriti pa ću ti sad u nastavku tu napisati logikom koju ti razumiješ:
Ja nisam izbrisao niti jedan post. Moderator mi je obrisao jedno 8 postova, nema pojma zašto.
Brojevi u bankovnim tablicama nisu niti roba, niti novac. Oni su matematičke apstrakcije koje izražavaju veličinu novca, a novac tj. u konkretnom slučaju bankarski, žiralni ili knjižni novac, je dugovni instrument nastao sklapanjem ugovora o kreditu, kako je objašnjeno u članku.
Brojevi na bitcoin blok lancu nisu niti roba niti novac. Oni us matematičke apstrakcije koje izražavaju veličinu novca, a novac tj. u konkretnom slučaju nije dugovni instrument nastao sklapanjem ugovora o kreditu nego nego količina električne energije i vremena koje je korisnik dobrovoljno utrošio
na održavanje bitcoin mreže računala.
Imatelj Bitcoina NEMA pravo na određenu količinu električne energije. Izdavatelj Bitcoina nije pravna ili fizička osoba koja bi mogla biti nositelj obveze za ostvarenje navedenog prava. Ukratko, Bitcoin nije pravni instrument poput fiat novca, žetona u kockarnicama, zlatnih certifikata, obveznica i sl. Zato Bitcoin nije novac. Bitcoin je samo BROJ. Simbol unesen u tablicu nakon što ljudi poklone svoje stvari drugima.
Kad ti daš nalog banci da ti izbriše 1000 jedinica iz tablice, i upiše te jedinice meni onda to nema veze s poklonom AUTA nego njegovom kupoprodajom, jer je došlo do razmjene dvije STVARI - fizičke(auta) i pravne(dugovnog instrumenta). Ja sam tebi prodao auto, a ti meni udio u PRAVIMA proizašlima iz OBVEZE zajmoprimaca koje su evidentirane u poslovnim knjigama banke.
Kad ti meni daš papire sa brojevima koje je izdala središnja banka to isto nema veze s poklonom AUTA nego njegovom kupoprodajom, jer je došlo do razmjene dvije STVARI - fizičke(auta) i pravne (dugovnog instrumenta u formi vrijednosnog papira - novčanice). Ja sam tebi prodao auto, a ti meni udio u PRAVIMA proizašlima iz OBVEZA zajmoprimaca i banaka, a koje su evidentirane u poslovnim knjigama središnje i komercijalne banke. To je stoga što je papirnati novac potvrda da je središnja banka odobrila kredit komercijalnoj banci koja ga je onda proslijedila pravnim i fizičkim osobama isto u formi kredita.
Dakle, zbog činjenice da ne razumiješ način funkcioniranja pravnog i monetarnog sustava, baš poput tvojih kolega živiš u iluziji da su novac brojevi. Ne, novac nisu brojevi nego roba ili pravni instrumenti. Brojevi pak su matematičke apstrakcije.
Ja razumijem da su pravni i monetarni sustav jedna velika prevara.
Nadam se da će i drugi ljudi progledati zahvaljujući ovoj raspravi ovdje i vidjeti to isto i da će shvatiti
da plaćanjem poreza samo hrane takav usrani sustav koji se zasniva na manipulaciji.
Ti tu koristiš termine kao "kupoprodaja" jer dodjeljuješ svojstvo "stvari" pravnim apstrakcijama koje to fizički nisu, već su plodovi ljudskoga uma.
Bit će da si ti neki pravnik i ako nisi jako si vješt u manipulaciji ljudskoga uma jezikom.
Znači po tvojoj logici pravne apstrakcije su stvari dok matematičke su niša, a obje su apstrakcije proizvedene od ljudskoga uma?!
Manipulacija se nalazi u tome da se apstrakcijama dodaje svojstva "stvari" iako to one nisu da bi se od toga izvukla korist
kao što to financijski i pravni sustav čine kako i kada njima ide u korist tj. kako i ti to sad tvrdiš gore.
Svaka ti čast na trudu koji si uložio u ovaj video
https://www.youtube.com/watch?v=mqaRp4FqAck,ali možda da si pročitaš ovo:
http://www.yourstrawman.com/bi ti došlo iz guzice u glavu da sustav temeljan na PRAVIMA i OBVEZAMA nije ništa drugo nego prevara pošto se zasniva na prisili
jer da nema te prisile takav sustav ne bi opstao. Ne znam jesi li namjerno iz videa izostavio instituciju koja 2000 godina vara ljude.
Upravo se pravo i financije i ne zaboravimo religija i politika zasnivaju na manipulaciji ljudskoga uma jezikom.
To su 4 stupa manipulacije 4 neproizvodne djelatnosti u kojima blebetanjem i ispiranjem mozga ljudima dolazi do kontrole njihovog života
i njihove imovine.
Možeš si pogledat objavu i videa koju sam stavio tu:
https://bitcointalksearch.org/topic/money-as-debt-documentary-193376prije 6 godina da ti pojasni situaciju u svijetu koji se mijenja.
Predlažem svima koji sudjeluju u raspravi da propituju sve i svakoga kao što to korisnik fxsurfer čini i da
posebno ne uzimaju zdravo za gotovo trenutni financijsko pravni sustav koji se temelji na jezičnoj manipulaciji i prisili.
Nije lako uočljivo jer je dobro skriveno. Ne postoje neupitne stvari, sve treba propitivati.
Koga zanima ima tu više:
https://zadarski.slobodnadalmacija.hr/4-kantuna/clanak/id/529676/vedran-odbio-sam-registrirati-auto-policija-me-kaznila-a-sada-mi-moraju-platiti-odstetuhttp://kontrolauma.org/http://zvono-istine.orgA ti korisnik fxsurfer ako želiš nastavit raspravu o pravu i pravdi i objasniti
meni logički zašto je mateamtička apstrakcija
ništa a pravna apstrakcija je
stvar i
obrazložiti koji su to autoriteti koji određuju što je što možemo otovoriti novu raspravu
na tu temu jer ovdje baš nisi iznesao neke logičke argumente zbog kojih bi mi svi trebali pokleknuti
pred tvojim argumentima i reći da si 100% neupitno u pravu.
Teorije zavjere o tome da su pravni i financijski sustav prevara ne bih komentirao jer to nije tema. Samo bih odgovorio na ovo:
Pravo nije apstrakcija neko konkretne institucije koje štite i provode dogovore među ljudima. Ako ti s nekim dogovoriš posudbu 1000 kuna na godinu dana i to potvrdiš ugovorom ili potvrdom na donositelja koja daje pravo na 1000 kuna plus 10 kuna kamate na taj i taj datum, pravne institucije će samo osigurati da se taj dogovor provede. I to je cijela mudrost. Dakle vrijednost papira (pravnog instrumenta) je u dogovoru - gdje jedna strana ima pravo na činidbu koju je druga strana dužna ispuniti temeljem prethodnog dogovora - ugovora. A dogovor nije apstrakcija. Bitcoin pak je, zato jer je on samo broj po kojem nitko nije obvezan na činidbu prema imatelju Bitcoina. Baš kao kod poklona. A nepostojanje obveze činidbe se ukratko zove NIŠTA.