Uz napomenu da trenutno u TA vjerujem ipak puno manje nego u normalnim okolnostima i usprkos ipak lijepom i sunčanom vremenu, ajde da nešto malo ipak i nacrtam kad sam već obećao..
Krenimo od weeklyja:
Imamo 11550 high, 6100 low i meni dvije interesantne weekly zone između - trenutni 9550 resistance i potencijalni 7630 support. Uz to se vidi da se BTC kreće unutar nečeg što se zove
symmetrical triangle a ti trokuti imaju tendenciju velikih pokreta nakon breakouta/breakdowna. Češća je situacija u kojoj symmetrical triangle prati smjer inicijalnog stvaranja - to je u ovom slučaju upside jer je triangle formiran od točke ATH-a. Izlaskom iz njega i probijanjem ključne 11500 zone vjerujem da imamo novi ATH i full-out dugotrajan bull market na svim poljima.
Zona 7630 je poželjan correction, imam buy ordere unutar te zone. 6150 trenutno nije u kombinacijama, ako reakcija na 7600 ne bude prava postaje aktualna zona - u to nimalo ne vjerujem.
Daily:
Prije svega, zaista ne volim ovoliko linija na chartovima ali sve su relevantne. Preneseni su obrisi trokuta i iscrtane weekly zone, a na daily timeframeu primjetno je da se nalazimo unutar rangea (označeno sivo). Imali smo fakeout prema gore koji je odbijen od zone 10500 i odmah potvrdio 9k kao donji dio rangea.
Imamo dosta bitnih resistancea prema gore - imamo range high, imamo trendline simetričnog trokuta i imamo taj 10500 daily high kao ključni rejection.
Ove crne crte su
Fibonacci zone - alat kojeg volim koristiti kao potvrdu neke ideje ali ga rijetko ostavljam na chartu. To je retracement tool koji pokazuje zone od interesa nakon što cijena formira low i high. Low je naravno wick na 3600, high taj rejection na 10400. Zona najčešćeg retracementa je 0.382 koja se podudara s onim što želim vidjeti - BTC na retestu 7630 supporta a idealno unutar ove 6900 zone koja je po meni idealan ulaz ako BTC krene prema dolje.
4h
4h je unutar rangea, tu je siva linija koja označava sredinu. Ja ne volim sredinu rangea, dosta tradera da, ja ju samo imam naznačenu a u ovom konkretnom slučaju vidi se da je bila i support i resistance i da je zona od nekakvog značaja/interesa. Breakout iz rangea vodi nas do gorespomenutog resistancea, breakdown vrlovjerojatno na inicijalni breakout (7750) ili još niže.
1h
Za skalpere, 2 interesantne intraday zone - 9550 kao fakeout (označava nedovoljnu snagu inicijalnog proboja i zonu na kojoj supply nadjačava demand) i 8930 kao nekakav više puta isprobani support.
Globalna situacija je nešto na što također treba obratiti pozornost jer sva legacy tržišta divljaju, balon će puknuti a kad se sve prodaje, prodavati će se i BTC. Mislim da je puno neiskusnih koji će na dionicama izgubiti jako puno - jer trenutno dionice prema gore tjera samo retail market.