Krenimo od Bitcoina, iako u startu napominjem da nemam trading plan. Kad se odvijaju stvari od fundamentalne važnosti, u pravilu ne trejdam jer sam fundamentalno slab.
Halving stiže, međutim pitanje je koliko je 'priced in' ili ne. Bitcoin je i dalje špekulativan instrument i nije mi baš realno da raste puno brže od sveg ostalog u situaciji u kojoj se nalazimo.
Miriši mi na dump, otvorio sam mali short na 8900 neki dan ali osim toga ću čuvati svoj BTC i pustiti da se stvari odviju same od sebe.
U startu sori na lošem Tradingview setupu - nisam htio crtati sa svog jer imam neke linije koje mi se ne da micati pa ponovno dodavati na svoj chart.
M1Prošla 2 mjeseca imala su rejection na prijašnjem highu (wick through, close below), na monthly razini imamo higher high tek ukoliko imamo monthly close iznad zone 9350.
Sljedeći monthly close već če biti nakon halvinga, da gledam samo u neki random chart i vidim ovako nešto ne bih bio previše optimističan.
W1Weekly daje još bolji prikaz rejectiona, tu imamo high od 10200 kojeg trebamo prebaciti za potvrdu bullish trenda. Zona koja je meni od interesa je ova oko ~7650, i low nakon kojeg imamo veliki move up (crna linija) i support/resistance flip.
Vjerujem da ćemo doći do te razine prije nego napadnemo novi high, tu bih eventualno kupovao još ukoliko mi se svidi chart na taj dan (dobar volumen, reakcija na supportu itd).
Postoji i nišža zona, ~6900, ali ona je još predaleko da se trenutno zamaramo njom. Tamo bih kupovao dodatno za long hold.
D1Samo malo bolji prikaz support zone od trenutnog interesa. Također, daily high na 9175 koji nije prebačen, ukoliko bi zatvorili iznad daily higha vjerujem da bi nas to odvelo do retesta zone 10400.
To je manje-više to, ponavljam da plan nemam. Stvarno ne znam što misliti. Prodavati neću (osim eventualno tu 10400 zonu ako mislim da će imati smisla), kupšovati planiram malo oko zone 7600, puno oko zone 6900 i all in ukoliko se otvori prilika niže od toga - u što ipak trenutno ne vjerujem.
ETH/BTC
Evo, prema željama uvriježenog kolege slackovica, ETH-BTC.
Težak chart, uzeo bih trenutnu 22-23 zonu kao nekakav support. Za rast trebaš daily close iznad minimalno 26, idealno iznad 28. I weekly se manje-više podudara s time, .22 mora izdržati kao support.
Ruku na panj - trenutno više bullish nego bearish. Bez ruke na panju - ne diram.