Pohlepa je čudna stvar i svi hoće više i više ali to je obično mjehur od sapunice koji raste sve dok se ne raspukne.
Kada balon pukne bitcoin bi mogao jako puno i jako brzo potonuti i zato planiram do kraja ljeta izaći van bar s pola bitcoina i uživati u dobitku.
Mislim da bi cijena btc mogla narasti čak i na puno više od 200 k, posebno ako se covid kriza brzo ne riješi a politička situacija i nesigurnost u Americi nastavi.
Zašto svi u bull runu govore o balonu (bubble)? Po meni je to klasičan bull run, samo što je kripto i dalje jako volatilan pa jako pada i jako raste. A tu volatilnost "duguje" činjenici da se trejdanjem može baviti apsolutno bilo tko, a ne samo licencirani brokeri kao kod dionica. Negdje sam pročitao da kad pravi bubble pukne, cijena padne jako i nikad više se ne vrati na ATH. A vidjeli smo da je Bitcoin upravo napravio rast od 100% u odnosu na ATH cijenu od prije tri godine.
Istina, rast je prebrz i svi stalno pričaju o korekciji. Ali isto tako nemojmo zaboraviti da je u bull runu 2017. godine cijena BTC-a nekoliko puta padala za 30% i više te se nakon toga brzo oporavila i nastavila rasti. Ova dva pada jučer i prije par dana su ništa u odnosu na tih 30%. Zapravo, otkad je BTC probio ATH cijenu, imao je samo jedan značajniji pad 25.12.-27.12. kad je pao za "bijednih" 16%.
EDIT: Eto, drago mi je da ima još ljudi koji misle kao ja (Trofo). Jer stvarno puno ljudi priča o balonu, a zapravo je samo stvar da se rast i pad vrijednosti odvijaju puno brže nego što su klasični investitori navikli pa spominju balon.
A dobro, imamo svi pravo na različita mišljenja.
Meni se osobno čini da je trenutno jako puno spekulativnog trgovanja na btc burzi od strane institucionalnih ulagača.
Njima je u cilju "napuhavati " umjetno cijenu iznad svih realnih fundamenata i onda se povući sa što većim profitom
Mislim da trenutni rast nije ni prirodan ni održiv i da je došao prerano.
2017 je bila drugačija situacija jer je bilo puno manje institucionalnih ulagača na burzi.
Na kraju krajeva, ne postoji tako nešto kao što je "beskonačni rast " i veći pad cijene je predvidiv i očekivan.
Slažem se da je BTC već imao svoje cikluse uspona i padova ali što je njegova cijena veća tako bi se ti ciklusi mogli produzavati uz manje skokove cijena.