ETH je taman na resistanceu, čini se pravo vrijeme za analizu
W1Označene su 2 bitne zone, 620 koju trenutno pokušavamo probiti i 800 koja je moj target još od R/S flipa kojeg smo imali u zoni od cca 360$. Chart i dalje izgleda super, mislim da je ova zona tek privremeno usporavanje i još uvijek imam otvorenu poziciju s targetom 800$.
Što se nekakvog supporta u slučaju da cijena krene prema dolje tiče, prvi je unutar zone 480$. Tu se ne vidi ali na dailyju će biti naznačen, na weekly chartu bi bio u zoni cca 425$.
D1Prvo ću staviti širi prikaz, čisto da vidite otkud vučem neke linije:
Sada zumiramo nedavni:
Tu ponovno vidimo
bearish divergence u nastajanju. Bearish divergence nastaje kada postoji nesrazmjer između rasta cijene i pripadajućeg indikatora, u ovom slučaju RSI-ja. Cijena ide gore, RSI pada, znači da je moguć kraj trenda. Uvijek obraćam pažnju na to, ali kad se spustimo na 4h chart pokazati ću vam zašto u ovom slučaju ignoriram to kao pokazatelj.
Vidimo i ~480$ kao support nedavnog dropa (prije toga je bio prijašnji high), definitivno će biti zona koja će biti support i u slučaju da ponovno krenemo padati.
ETH mi je trenutno najzanimljiviji na 4h chartu pa ću tu i izvući konkretne zaključke:
4hPlavo je označeno to polje unutar kojeg indikator pokazuje pad na daily chartu. Međutim, tu vidimo da je ovo 3. napad na tu ~615 zonu u kratkom vremenu a redoviti napad na resistance ga ne jača već ga slabi - jer je već u prijašnjem napadu apsorbiralo dio selling pritiska i svaki sljedeći napad na tu zonu ima sve manje ljudi koji unutar te zone prodaju. Imamo i higher high, prvi support na zoni 585 i ovaj naznačeni na 560 koji mi se sviđa zbog načina na koji je svijeća zatvorena - dugi wick znači velik buy pritisak, što znači da unutar te zone ima puno ljudi spremnih kupovati ETH.
U slučaju probijanja zone 620, to bi bio prvi korak prema 800 - ne vidim neku zonu konkretnog interesa prije toga.
TL:DR - ETH je bullish usprkos potencijalnom bearish divergenceu na daily chartu. 4h pokazuje novi napad na lokalni resistance, 3. u kratkom vremenu, probijanje njega je prvi znak konkretnijeg pokreta - prema 800$. Taj target vidljiv je na svim timeframeovima, ukoliko ETH probije 620 očekujem tu zonu vidjeti kao support.
U slučaju pada cijene, prvi konkretan daily support je zona 480 ali to bi značilo lower low i prestanak bull trenda, u što trenutno ne vjerujem. Samim tim, support ću isto tražiti na 4h chartu i uzimam 560 kao zonu koja mora izdržati. Vrlo vjerojatno će izdržati i ova od 585.