Dame i gospodo, evo nam najvišeg monthly closea u Bitcoinovoj povijesti!
I to kakav, pravi BTC 40%!
M1Ako se sjećate, na označenom mjestu smo imali savršen retest i komentirali kako BTC na monthlyju izgleda kao super prilika - od tad smo narasli preko 80% u 2 mjeseca. Prošli monthly je završio kao neutralan iako je stao na resistanceu (najviši prijašnji monthly close), ovaj je stao 150 dolara u odnosu na ATH. Candle je opet neutralan, full body bez izraženih wickova, da nismo tako blizu ATH-a rekao bih bullish. Ovako sam neutralan i samo promatram. Na mjesečnoj razini prijašnji monthly high od ~14k$ izgleda kao eventualni retest, još jedan pokazatelj s koliko se različitih strana TA spaja u toj ~13k$ retest zoni.
Moramo voditi računa upravo o spomenutom 85% rastu u 2 mjeseca, to je ogromno čak i za BTC. Ne znači niti da nećemo nastaviti rast, samo da treba malo voditi računa i o tome da je i realno i vjerojatno da malo stanemo.
W1Ako se spustimo malo niže, vidimo da i na weekly razini zapravo imamo kontinuirani rast. Također je primjetno kako nemamo baš nekih izraženih support zona ukoliko krenemo padati, ono pravilo no resistance/no support vrijedi i ovdje. Imamo prijašnji high na ~16200 kojeg bih (i jesam, na žalost) ignorirao da nije poslužio kao support uslijed nedavnog dropa, i dalje ne vjerujem da je zona od nekog konkretno velikog interesa. Prve support zone na weeklyju su po mom mišljenju na ~13k$, resistance naravno ATH. Ne bi me čudilo da već ovaj tjedan imamo wick izvan, vjerujem da je puno stop losseva stavljano iznad ATH-a. Nije mi neki trenutak za short na ATH-u, to je BTC, moguće je da ode na 25k$ pa padne na 14 isti dan. U ovakvim situacijama se ne igram previše s tim, dugoročno ću čekati ili retest ATH-a ili drop na tih ~13k$.
D1Prvo stavljam wide chart, čisto da shvatite otkud će doći zone na zoomed in chartu:
Evo sad i nedavni presjek:
Dok god smo iznad ~19200, nastavljamo bull trend. Naravno, resistance je ATH, vidi se i kako je prijašnji high na ~17k poslužio kao support. Ja sam čekao drop na ~15800, nisam dočekao, i dalje mi je interesantna zona. Daily također izgleda interesantno unutar te zone od 13k$ koja iz trenutne perspektive izgleda potpuno nerealno, ali to bi predstavljalo drop od 30-35% što bi nakon rasta od 80% bilo ne samo očekivano, već i zdravo za nastavak bull trenda.
TL:DR - situacija je dugoročno bullish, čak i kratkoročno i vjerujem u novi ATH možda već ovaj tjedan. Nakon toga, bojim se velike korekcije i u trade ulazim ili na retestu ATH-a ili na puno nižim zonama - na monthlyju bi to bilo oko ~14k$, na weekly/daily chrtovima i malo niže. Zona ~13k je magnet koji ne mogu ignorirati tako da neću uletavati u bezglavi FOMO. Ovih dana biti će svega, ako trejdate, molim vas ko Boga radite to bez leveragea.