Bugun deneme firsatim oldu.
Kisa kisa deneyimlerimi ve nacizane "fikirlerimi" yazayim. Lakin "sunu soyle yapin" diye emir yagdirir gibi gorunmek istemem.
Oncelikle uye olduktan sonra benim gibi merakli iseniz Ucretler sayfasinda Limitler bilgisini bulabiliyorsunuz.
Eger bu bilgiye sahip degilseniz benim gibi fellik fellik Limit bilgilerini arayip, bulamayip, forumda soruyorsunuz ve Ucretler sayfasina yonlendiriliyorsunuz
- Ucretler linkini Ucretler ve Limitler seklinde guncellenmesi.
Ardindan alim satim yapmak istiyorsunuz dogal olarak. Bu esnada Gelismis Alim Satim sayfasina girdiginizde cok guzel, gercekten detayli bir ara yuz karsiniza cikiyor. Alim-satim mumkun olan tum pairleri tek ekranda gorebiliyorsunuz.
Ardindan islem yapacaginiz pairi seciyorsunuz, ben BTC / TRY islemi ile basladim. Bunu da tek ekran uzerinden net bir sekilde gorup, hangi pairlerin mevcut oldugunu gorebiliyorsunuz. Bu da cok hos.
BTC / TRY pairini sectim ve hacim bilgisini kontrol etmek istedim. Bu esnada hacim bilgisinin BTC olarak degil, TRY olarak gosterildigini gordum.
- Hacim bilgisinin TRY / BTC marketinde BTC olarak, TRY/ LTC marketinde LTC olarak vb. gosterilmesi.
Alim satim yapiyorsunuz, bazi emirleri yari yolda iptal edip yeni emir aciyorsunuz vesaire. Borsadan borsaya bu islemlerin takip edilebilirligi degisiyor.
Bitnekste gorunum su sekilde:
- Burada da ozet kismini basarili buldum. Fakat benim favorim Kraken bu konuda. Tum islemleri tek tek listelemenin yaninda, order bazinda da listelenmesinden yanayim, boylece actiginiz order ne sekilde kapatilmis, ne kadari tamamlanmis, ne kadari iptal edilmis, bunun uzerinden ne kadar komisyon kesilmis gorebiliyorsunuz. Son olarak da acik emirlerin guncel durumunu asagidaki gibi goruntuluyorsunuz:
Satmak istediginiz adet, tamamlanan miktar, kalan miktar vb gosteriliyor, boylece emirleri iptal etmeniz gerekirse kalan miktari islem yapmadan once kopyalama sansiniz oluyor. Bu cok faydali bir ozellik. Kraken'i bu yuzden seviyorum.
TL yatirma islemleri EFT araciligi ile gayet hizli gerceklesti. BTC cekim islemini henuz denemedim, orderlarimin tamamlanmasini bekliyorum. Millet, biraz hacim getirin suraya hadi.
- Ucretler sayfasinda sadece TL Cekim limiti listelenmis, TL Yatirma limitsiz midir? Eger limitsiz ise bunun da belirtilmesinden yanayim. (Birsey gozumden kactiysa affola)Simdilik bu kadar.
Ilk gozlenimlerim basarili. Frontend gayet guzel gorunuyor fakat Backend, guvenlik vesaire konusunda yorum yapamayacagim, yorum yapanlarin da neye dayanarak yaptiklarini anlayamadim. "8btc hacim ile hizli calisiyor" diye "Backend saglam gorunuyor" yorumu yapmayi uygun gormuyorum (Amacim kimseyi gocundurmak degil). Kullanici miktari, hacim, yogunluk vesaire arttikca backendin performansini hep birlikte gorecegiz. Fakat hicbir urun dogustan mukemmel dogmaz. Bitneks de bizimle birlikte, deneyimlerimiz isiginda olusan sorunlari cozerek gelisip buyuyecek.
Yazilim urunlerinin dogasi budur. Yazilim ve gelistirme hic bir zaman bitmez.
Hayirli olsun tekrardan.
Edit: BTC cekim islemi emri verdikten 6 dakika sonra basladi fakat "BTC cek" sayfasinda cekim isleminin akibetini takip etmek adina bir gosterim yok. Islem gecmisi sayfasina gittiginizde takip edebiliyorsunuz.
- Bence Islem gecmisi sayfasindaki TX id ve kac onay aldigini gosteren bilgi "BTC cek" sayfasinda da gosterilirse faydali olur.