Bir acemi olarak bunu size en güzel ben ifade ederim beni dinleyin
Öncelikli kural yapmamanız gereken şeyleri yazayım.
Bir borsaya para gönderdiğiniz zaman öncelikle hemen alış girmemenizdir. günlük kayıtları ve piyasa durumlarını inceleyip ona göre paranızı elinizde tutun. mesela ethereum olsun örneğimiz günün en düşük değer 1000 TL, En yüksek Değeri ise 1233 TL ise ve mevcutta olan değer 1231 ise siz 1231 yazıp almaya çalışmayın. çok büyük miktarlarda yatırım yapmıyorsanız sizi anlık olarak çok etkilemeyecektir. biraz bekleyin ve borsadaki ani dalgalanmalara aldanmayın. birisi 150 Ethereum alış girmiştir ama onun altında 0.1 0.2 0.4 Eth alışları vardır 150 ethereum satıldıktan sonra diğer küçük parçaların satılması kolay.. yani ani bir çıkış olup olmadığını kontrol edin sonra alış girin. benim en çok yaptım sanki arkamdan birileri kovalıyor gibi borsaya para yatar yatmaz almamdır.. 10 kez böyle alış yaptım ve hiç kar etmedim
aynı hataları yapmayın para yatırmadan önce ve sonra iyice araştırın.
Genel olarak borsadaki hareketliliğe dikkat ettin.. bir coin yatırımına karar verdiyseniz ve işlemde 1500 Ethereum alımı varsa inatla onun önüne geçip almaya çalışmayın.. emin olun 1500 ethereum alımını çektikleri anda siz en pahalıdan alan olacaksınız.. bu nedenle alım/satım da yapılan uyanıklıkları farkedin ve ona göre davranın. Sizden daha zeki insanların olduğunu hiç unutmadan alım satım yapın
Son olarak en önemli kısım borsada para kaybetmenin ilk adımı kesinlikle başkalarının sözünü dinlemektir. Twitter, Telegram gruplarına kulak asmayın yani %10 kazanırsınız %90 paranızı hiç edersiniz.. Twitter da boğa koşusu başlayınca herkes analizci oluyor.. zaten boğa koşusu sırasında Fıstık diye bir coin yapsanız emin olun o bile para eder o nedenle adını sanını bilmediğiniz projelere sadece öneriliyor diye balıklama dalmayın.. bakın kazanırsınız ilk seferinde, ikinciye yine kazanırsınız ama emin olun üçüncü seferde %70 zarar edeceksinizdir.
Borsada para kaybetmenin basit ve bilinen yolu ise.. ''ulan az yükseldi hemen satayım düşerse alırım'' ''düştü satayım daha dipten alayım'' kafasıdır. Ayı sezonunda beklemek sizi öldürür ama boğa sezonunda beklememek sizi ciddi anlamda üzer
bu nedenle sabit ve sağlam bir iki coin belirleyin ve onun üzerinden devam edin.