Pages:
Author

Topic: Borsalardan Nasıl Para Kaybedilir - page 3. (Read 2351 times)

member
Activity: 462
Merit: 10
May 16, 2019, 04:19:24 AM
Şu varki eğer ihtiyacınız olan bir parayı borsaya atmışsanız ve streste yapmışsanız kesinlikle kaybediliyor o para. Bu piyasa stresi kaldırmıyor sakin ve sabırlı olmak şart
hero member
Activity: 938
Merit: 501
May 15, 2019, 04:17:02 PM
Neredeyse hepsine sahibim Smiley Bazıları önce tecrübe ve bilgi birikimi diyor ama ben özellikle psikolojik olarak kendimi geliştirme çalışması yapıyorum sonra bu sırada zaten az biraz tecrübe kazanmış olacam en son da sürekli eğitimle bilgi birkimimi ortalamanın üzerine çıkaracam

Bende öncelikli olarak bilgi ve tecrübe edinilmesi gerektiğini savunan tarafta yer alıyorum. Tabii ki psikolojik durum da bu gibi kayıplara sebep olabiliyor fakat yeterli bilgi ve tecrübe edinildiği zaman kendimizi zaten psikolojik olarak yatırım yapmaya hazır hissediyoruz. Doğru düşünce, doğru kararlar ve isabetli adımlar ile ilerlemedikçe borsalardan kazanç elde edilmiyor maalesef.

Güzel bir paylaşım olmuş. Herkesin dikkat etmesi gereken noktalar var. Eğer güzel bir tecrübe ve bilgi kazanılacaksa ufak kayıplar olmasını normal karşılıyorum mesela. Sonunda tüm o tecrübe ve doğru hamleler ile daha büyük kazançlar edinilebilir çünkü.
jr. member
Activity: 322
Merit: 1
May 14, 2019, 03:00:15 AM
mesela bitcoin artış gösteriyorken altcoin alan, btc düşerken de btc alıp tersin kralını yaşayan insanlar oluyor. bu konuya dikkat etmek gerek.
member
Activity: 630
Merit: 37
May 13, 2019, 08:01:57 PM
size ben nasıl para kaybettiğimi anlatayım arkadaşlar güzel bir örnek olur yeni giren arkadaşlar için de. aslında benim para kaybetmemin en büyük sebebi bitcoinin deli artışıydı.

nisan başlarında QKC tokene giriş yaptım 800 satoşi civarlarından çünkü nisan sonunda 30 nisanda mainnetleri olacaktı ve illaki fiyata olumlu bir yansıması olur diye düşündüm fakat

şansıma tam o sıralarda bitcoin beklenenin aksine deli gibi bir yükseliş atağına geçti ve sadece QKC değil bir çok altcoin erimeye başladı şu an 800 satoşiden aldığım 150 bin QKC 0.40 btc yapıyor ben bunları yaklaşık 1.2 btc ödeyerek almıştım yani bu da paramın yarıdan daha da fazla eridiğini gösteriyor

tam üç kat erimiş yatırım ama ben asla üzülmem üzülmüyorum da bu piyasada üzülünce bir şey değişmiyor neticede

işte tam olarak bu yüzden bu piyasaya sadece ve sadece ihtiyacın olmayan para ile gireceksin mesela ben bu parayı kredi çekerek yatırım yapsam

muhtemelen şu an stresten saçlarım dökülmüştü

umarım bir gün hepimiz kazanırız şu piyasada esenlikle kalın ...
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
May 13, 2019, 08:54:43 AM
Bazı projeler düzenledikleri bountylerin tokenlerini belli bir borsada hesap açtığınızda size oradan göndermeyi taahhüt ediyor mesela. Bu borsalar da genellikle adı pek duyulmayan düşük hacimli dandik borsalar olabiliyor. İşte buraya yatan tokenlerin üzerine bazen düşük fiyatlardan ekleme de yapabiliyoruz. Çekmek istediğimizde ise sorun çıkabiliyor; "yanlış adrese" gönderilebiliyor mesela. Borsada para kaybetmeye bir örnek de bu olabilir belki.
hero member
Activity: 1666
Merit: 629
May 09, 2019, 07:43:10 AM
mişli cümlelerle yapılan yatırımlar, fenomenlere inanarak yapılan yatırımlar, araştırmadan yapılan hamleler temel örnekler olur.

Kesinlikle başkalarının verdiği tavsiyeler ile yapılan yatırımlar ve özellikle popüler kişiler tarafından oluşturulan fud veya hype sonucu yapılan yatırımlar hüsran ile sonuçlanıyor. O sebeple kendi araştırmalarımızı yaparak yatırım yapmalı ve her gördüğümüz yatırım tavsiyesine kulak vermemeliyiz.

panik satışı ve sabırsızlık bence en büyük iki etken piyasada para kaybetmek için sabırsız bir insanın zaten bu piyasadan direkt olarak uzaklaşması gerektiğini düşünüyorum.

Sabırsız insan her zaman kaybetmeye mahkumdur. Bu durum hayatımızın her alanı için geçerli olsa da birçok kişi bu durumu çok acı şekilde kripto para piyasasında öğrenmiştir. Panik durumunda yapılan işlemler hiçbir zaman kullanıcıya bir katkı sağlamadığı gibi o panik ortamını oluşturan büyük yatırımcının cebini doldurur.
member
May 08, 2019, 02:27:28 PM
panik satışı ve sabırsızlık bence en büyük iki etken piyasada para kaybetmek için sabırsız bir insanın zaten bu piyasadan direkt olarak uzaklaşması gerektiğini düşünüyorum.
jr. member
Activity: 406
May 08, 2019, 08:40:07 AM
mişli cümlelerle yapılan yatırımlar, fenomenlere inanarak yapılan yatırımlar, araştırmadan yapılan hamleler temel örnekler olur.
member
Activity: 269
Merit: 20
May 07, 2019, 04:22:43 PM
Hemen sıralamak istiyorum fomo korkusu sabırsızlık tecrübesizlik şanssızlık bütün bunlar kaybetmenizi % 100 oranda garantiler. Bunların tersini yaparsanız kesin kazanırsınız.
member
Activity: 350
Merit: 14
May 02, 2019, 02:09:39 PM
Benim bu piyasada gördüğüm şey sabır. Alım yaparken tek seferde değil kademeli olarak satmak gerekiyor . Satarken de aynı şekilde fomoya kapılmadan eldekileri parça parça yollamak gerekiyor
jr. member
Merit: 2
May 02, 2019, 01:34:31 AM
bunun milyonlarca yolu var tabii ki. kaybetmemek için çok araştırmak, çok bilmek ve sabır gerekli. gerisi teferruat.
member
Activity: 392
May 01, 2019, 04:16:34 PM
İlk borsaya girdiğimde balıklama dalmıştım aman nolcak al sat yaparken öğrenirim dedim vede öyle oldu öğrendim ancak 7 8 bin tl kaybederek bu dersi almış oldum. Kaybında üzüntüsüyle tecrübelendim şimdi kurt oldum Smiley
jr. member
Activity: 257
April 29, 2019, 04:02:06 PM
Bu başlıkların tamamı tecrübesizlikle ilgili şeyler o yüzden borsada tecrübesiz iseniz mutlaka kaybedersiniz. Ama yediğiniz kazıklar sizi bizi usta yapar zamanla.
jr. member
April 29, 2019, 03:39:58 PM
tecrübe önemli bir etmen ama ne yazık ki bir şeyler yapmadan da tecrübe edilmiyor. o yüzden küçük de olsa bir miktar tecrübe için feda edilebilir.
newbie
Activity: 28
Merit: 0
April 28, 2019, 03:19:27 PM
Anlık panik satışları ve piyasanın düşüş durumu zarar ettirebiliyor.
member
April 27, 2019, 01:43:52 PM
en büyük etken sabırsızlık korku ve ardından gelen panik satışları tabi tecrübeyi asla kaybetmeden elde edemezsin o tecrübe kazanılana kadar kaybetmekte şart yoksa başka türlü bu piyasada kurt olamazsınız
jr. member
Activity: 350
Merit: 2
April 27, 2019, 09:31:37 AM
bilgisizce yapılan her iş her iş kolunda hüsranla sonuçlanacaktır. öyle kaynımdan duydum, eltime söylemişler gibi söylemlerle yapılmaz bu iş.
member
Activity: 392
April 25, 2019, 03:26:28 PM
Güzel konu olmuş borsada tecrübesiz olanlar kesinlikle bir kazık yiyerek başlar bu işe tabi yediği kazığın acısıyla işi öğrenmesi gerektiğini öğrenir yarısı pes edip kaçar.
member
Activity: 406
Merit: 12
April 25, 2019, 01:21:26 PM
Bu maddelerin hepsinin toplamı ve bir de üstüne para kazanma hırsı eklenince olay tamamen ters yönde seyredip zarar yazılabiliyor. Üstelik bunu telafi etmeye çalışırken verilen hatalı kararlar girilen çukuru daha da derinleştiriyor. Zarar da olsa bir durup nefeslenmek şart. Sağlıklı kararlar için sıcağı sıcağına hareket etmemek lazım.
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
April 25, 2019, 10:45:24 AM
Konu başındaki yazıyı okudum. Gayet güzel hazırlanmış bence. Yeni girenlerin okumasında fayda var...
Yetersiz bilgi ve tecrübe ile yatırım yapmaya başlamak zaten en büyük hata. Bu piyasaya gireceklerin öncelikle sabırlı olmayı öğrenmeleri lazım. Çoğu kişi aldıkları coinleri en fazla 6 ay kadar tutabiliyor ellerinde. Sonra zararına sattıklarında da ileride tekrar yükseldiğini görüp kahroluyorlar. Forumda yüzlerce post görülebilir bu şekilde. Pişman olmamak için sepeti çeşitlendirmek ve "çıkış fiyatı" belirlemek lazım. Açgözlülüğün fazlası zarardır. Yükselmeye başlayan her coinin sürekli yükseleceğini düşünmemek lazım. Aynı şey düşüşler için de geçerli.
Pages:
Jump to: