Borsada al sat yapmadan önce stop-loss mantığını nereye stop koymamız gerektiğini hangi durumda bizi kurtaracağını öğrenmemiz çok önemli. Bakın acı tecrübelerle bunu öğrenmeden kesinlikle al-sat yapmayın diyebilirim kendi öğrendiğim kadarıyla. Başımıza gelecek birçok zararı da önler diye tahmin ediyorum.
Satmadıktan sonra zararda değiliz mantığı da insanları bir bakıma oyalama taktiği olarak düşünüyorum insanların umutlarını hepten kaybetmemesi için kendini avutma yöntemidir şahsi yorurum.
Tamam satmadın teorik olarak zararda değilsin lakin işin iç yüzünde eğer gerçekten bir noktada emin isen oradan satıp daha altlardan alma gibi işlevleri de gerçekleştirebilirsin.
Boğa sezonunda herkes kazanır. Benim edindiğim , çevreden gördüğüm kadarıyla eğer ayı sezonunda bir insan elindeki token miktarını artırabiliyor, kazanç sağlayabiliyorsa o zaman bu işi becermiştir diyebilirim.
Bu güzel mesajınız ve tecrübe paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Ne yazık ki gönderilebilir merit kalmadığı için size ufak bir teşekkür etmek zorunda kaldım. Birçok üye boş yorum yapmayı tercih ederken bu şekilde yorumların yapıldığını görmek oldukça güzel bir şey. Son cümlenize bir eleştiri yapmak gerekirse boğa sezonu içinde herkesin kazanmadığını söyleyebilirim. Bilgili ve tecrübeli yatırımcı bu dönem içerisinde kazanç elde eder fakat amatör ve paragöz yatırımcı sadece yüksek fiyatlar üzerinden alımlar yaparak zarar eder. O sebeple o cümleyi boğa döneminde bilgili yatırımcı kazanır olarak düzeltmek gerekiyor diye düşünüyorum.
Real de iş hayatının vermiş olduğu sıkıntılardan cevabınızı biraz geç gördüm hocam kusura kalmayın, inanın bana o güzel değerli teşekkürünüz herşeyden daha fazla mutlu etti beni ki bir arkadaş merit konusunu halletmiş ona da ayrıca çok teşekkür ederim.
Benim düşüncelerim tamamen boğa sezonunda piyasayla tanışıp;
nede olsa yarın artacak,
şimdi satarsam ben sattıktan sonra kesin uçacak,
herşey, herkes 2x-3x yaparken 30% razı olmamak; bu da piyasadaki dinamikleri yeterince öğrenmemenin getirdiği bilgisizlik olduğuna inanıyorum kendi açımdan,
ve tüm bunların yanında şu anda aklıma gelmeyen birçok nedenden ötürü mecburi hodl a kalmış bir yatırımcı olarak portföyün günbegün erimesini izliyorum. Benim tek mottom kaldı ki ya sıfırlanacak ya da en kötü aldığım yerlere geldiğinde satış yapacağım. Bakalım sonucu ne olacak.