A što bih ja trebao reći radim njihovu signature kampanju, nigdje nisu spominjali da će trebati raditi KYC verifikaciju.
Kako će ICO vrlo vjerojatno uspjeti (zapravo ne vidim kako ne bi uspio) a sve što sam gledao o UBEXu do sad čini mi se više nego solidno, tako da ću ja napraviti KYC.
Btw. mislim da ti neće prihvatiti verifikaciju ako po brišeš dijelove dokumenta. Jesi li probao već tako napraviti verifikaciju?
Jesam, prihvaćaju. Barem su u mojim slučajevima prihvatili.
Ostavim ime i sliku, eventualno još broj dokumenta ako traže.
Uvijek šaljem vozačku, nikada osobnu ili putovnicu.
Lako poslati vozačku kad si mlad i imaš novu vozačku koja je u obliku kartice. Što s nama starijima koji imamo one bezvezne roze vozačke u obliku knjižice? To vjerujem nigdje ne bi prihvatili... Zato sam prisiljen slati osobnu.
Ja saljem sliku osobne koja nije vazeca. Promijenio sam prebivaliste nedavno i napravio novu. Stara po datumu vrijedi jos 5 godina samo kod selfija ju drzim za odrezani kut. A imam slike dok je bila cijela. Ne znam da li pomaze ali ne moze odmoci valjda.
Dobro, ti si iznimka jer si mijenjao prebivalište pa imaš nevažeću osobnu koju možeš koristiti jer joj datum isteka nije prošao. Ja nemam te mogućnosti tako da mi preostaje jedino nadati se da nitko neće zloupotrijebiti podatke.
Ustvari ne razumijem čemu uopće KYC za stvari tipa bounty. Ajde, još mogu shvatiti burze jer ih (valjda) zakon tjera na to. Ali sve ovo ostalo... Stvarno ne razumijem.
Nije samo stvar u njima da li će zloupotrijebiti naše privatne podatke (prodati ih dalje), nego je pitanje i da li se ti podaci čuvaju na sigurnim računalima sa kontrolom pristupa.
Ukoliko se podaci čuvaju na računalima koja imaju sigurnosne propuste, može doći do curenja ogromne količine privatnih podataka prema ljudima s tko zna kakvim namjerama.
Užasno me živcira kad za bountyje traže toliko podataka od nas, a sam ne daju nikakve informacije što će raditi dalje sa podacima i tko im može pristupiti.
Po meni bi obavezno trebalo uvesti pravilo da se za svaki projekt koji traži osobne podatke uvede i ocjena treće strane koja bi procjenjivala sigurnost sustava za pohranu podataka.