Cini mi se da je neko pomenuo kako je Bountyhive poceo da deli neke informacije o broju ucesnika signature kampanja i njihovom rangu. Da li je to istina i gde se moze videti ta tabela za kampanje koje su zavrsene? Nisam uspeo da nadjem.
Uspio sam da je nadjem. Vjerovatno na ovu mislis
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1AHLSodZFQ_sU1xIuE3mYmi33919tfy5R9CYK57Iz61I/edit#gid=1942609728EDIT: ustvari to mozda i nije to sto si trazio ali prema informaciji koju sam dobio od admina sa njihovog telegrama:
Spreadsheets are dead on Bountyhive! We are using a database, not an excel documentKazu da nema nikakvih tabela.
Znam da kazu da nema tabela, ali mi negde u malom mozgu ostalo da sam procitao kako su zbog transparentnosti uveli da nakon kampanje prikazu koliko je bilo ucesnika Signature kampanje u kom rangu, da bi ljudi znali da nisu zakinuti.
Ma vjeromatno misli na nove statitstike koje su najavili. Jučer su ima novu početnu sranicu neko vrijeme, ali koliko sad vidim vratili su na staro.
Uglavnom postavit će da u svakom trenutku vidimo koliko ima sudionika u kojem rangu i još neke statistike.
Moguce je da su samo najavili, a ja pomislio da su vec uveli. Bice da je to.
Drago mi je da će dodati tu mogućnost, ali mislim da bi ljudima korisnije bilo da (barem za signature kampanje) postave info o tome kako po tjednima poštuju pravilo o broju postova u tom tjednu. Ali nekako sumnjam da ćemo to ikad dočekati jer bi onda morali provjere raditi tjedan za tjednom, a ovako ih rade tek na kraju kampanje.
Da, mislim da od ovoga nema nista. To bi im oduzimalo previse vremena, mada bi nama znacilo.
Elem, sinoc sam dobio od njih jednu informaciju koju zelim da podelim sa vama, jer mislim da je
veoma bitna za sve koji rade Signature kampanje preko Bounty Hive-a. Productivist kampanja traje od 07.04. do 03.07. a to mu dodje 88 dana, ako sam dobro racunao. Ja sam se prikljucio 20.05. odnosno tacno na polovini kampanje (tacno 44. dana). Da bih bio siguran da sam upao prvu polovinu, kontaktirao sam ih na Telegram grupi. Uputili su me na jednog od clanova njihove ekipe, koga sam dva dana molio da mi odgovori na pitanje i koji je bio prilicno arogantan (odgovori su bili u fazonu "pogledaj timeline" i "valjda umes sam da izracunas"). Na kraju sam saznao da se ovo "polovina kampanje" odnosi na polovinu perioda za prijavljivanje, a ne cele kampanje. U konkretnom slucaju, prijavljivanje je do 28.05. pa druga polovina pocinje vec 03.05. odnosno 60 dana pre kraja kampanje koja traje 88 dana.
Procitao sam ponovo zvanicno pojasnjenje kako rade i tamo se nigde ne pominje da ovako racunaju "polovinu" kampanje. Neka me neko ispravi ako gresim. Ovo mi se cini vrlo nekorektnim i nefer prema korisnicima koji su dovedeni u zabludu. Pitacu ih ponovo da mi potvrde ovakvo tumacenje i ako ostanu pri istom stavu malo cu da razglasim po forumu na engleskom jeziku.