Nisam siguran je li uopće moguće i približno izračunati koliko se dobiva prijavom na neku kampanju jer to najviše ovisi o broju prijavljenih ljudi. Jedino da se uz svaku kampanju stavi postotak od ukupnog broja tokena koji je izdvojen za kampanju. Već to bi dosta pomoglo...
Ja bih onako po osjećaju rekao da Telegram kampanje u kojima ne moraš ništa raditi donose do 20$, puno ovisi o broju prijavljenih. Kod bountyhiv stranice je to lako izračunati jer imaš maksimalni broj korisnika koji može sudjelovati.
Za signature kampanju ne znaš do samog kraja.
No nije ni toliko bitno koliko tokena dobiješ najbitnije je da je ICO uspješan i da tokeni imaju neku vrijednost kad izađu na burzu.
RegulusHR 20$ je po meni u najboljem slučaju. Od 130 telegram kampanja na koje sam se prijavio, do sada su mi je stiglo 7 tokena. Jedan je ispod 1%, drugi 5-6$, a treći 17$. Ostali tokeni još nisu izlistani na bruzama pa ni ne postoji nikakva procjena za cijenu na Etherscanu.
Također za neke mislim da je propao projekt jer nisu update-ali web stranicu preko 2 mjeseca.
Ozbiljno razmišljam da dodam još dvije stavke u tablicu - 1. datum kad će biti distribucija tokena i 2. postotak koji je određen za bounty + postotak za telegram bounty (iako bi onda trebao dodati još i softcap da se može izračunati koliko će novaca minimalno ići u bounty pool).
Stvar je da u dosta projekata datum distribucije nije poznat, jer se datum završetka ICO-a često odgađa.
Promjene u tablicu neću staviti danas ili sutra no svakako sam svijestan da bi gore navedene informacije bile korisne i vrlo vjerojatno ću ih dodati kad budem mjenjao tablicu...
Pa kad sam rekao do 20$ i mislio sam u najboljem slučaju. U pravilu to su puno manji iznosi. Pogledao sam danas točnu brojku za tu Telegram kampanju i iznos je čak nešto iznad 20$.
Evo vam podataka pa možete sami izračunati koliko vrijedi.
Radi se o Dropil tokenu, dobio sam ih
ovoliko a njegovu trenutna vrijednost na Etherdelti možete vidjeti
ovdje.
Etherscan pokaže vrijednost tokenu kad je službeno negdje izlistan. Na EtherDelti ili ForkDelti (u principu su to potpuno iste stranice) se možete trgovati ERC20 tokenima čim se podjele.
Zato vam je moj prijedlog da gledate na
https://ethplorer.io tu ćete odmah vidjeti kad dobijete neki token. Također ćete vidjeti adresu ugovora, simbol tokena i broj decimalnih mjesta. A to vam je dovoljno da pronađete na EtherDelti taj token.
@ovcijisir tablice su ovakve kakve jesu više nego dobre. Tu su svi osnovni podaci potrebni za prijavu, ne treba gomilati podatke, koga zanimaju datumi potražit će ih sam. Ako si zadaš previše posla brzo ćeš posustati.
Većina ionako zaboravi na tu Telegram kampanju dok ne dobije tokene.