Ova moja kampanja nije za preporuku. Ne kažem da je loše nego jednostavno nemam vremena proučiti o čemu se radi da bi napisao neki smisleni post. Možda idući tjedan kad počnem raditi
Ako sam dobro računao, nekako mi se čini da previše tokena poklanjaju. Gledao sam malo po tablici za signature, oni bi po nekoj logici trebali isplatiti tokene u vrijednosti 1700 ethereuma, ima oko 50tak ljudi u kampanji pa to bi ispalo ugrubo 34eth po accountu
Što se tiče projekta, nisam ga išao proučavati - jednostavno ne vidim više smisao u tome. 99% ICO-a je ovako i onako prevara, ili se uzmu random sliku sa interneta i napišu da je to CEO, ili ukradu identitet ili ukradu "whitepaper" od nekog drugog projekta, a u novije vrijeme koriste umjetno generirane slike tima. Ili "dobro odrade" pa na kraju opet prevare ljude, recimo kao onaj projekt sa karticama, obećavali jednu karticu, izdavali drugu, rekli imaju ugovor s bankom - a banka reče pojma nema tko i što(
minex). Tko bi normalan išao uopće ulagati u takvo nešto
Čista kocka.
A čuj... Neću imati ništa protiv da od sig. kampanje zaradim 34 ETH, pa makar i po ICO cijeni. Naravno, to ne očekujem niti u ludilu. Prije očekujem drastično smanjivanje tokena koje će podijeliti i onda neko usrano objašnjenje poput "bounty kampanje nisu donijele nikakvu korist". Tako to obično bude...
Što se tiče proučavanja projekta, upravo zbog razloga koji si opisao (99% ICO-ova su scam) mi se ne da proučavati. Mogu oni opisati savršen projekt ali onda čak i ako ne naprave scam, useru s izvedbom kao što je to napravio MiracleTele.
Miracle Tele prica je veoma cudna. Ne samo da su mogli ranije da pobegnu sa mnogo vise para, nego ni sad nisu pobegli. Jeste im ceo sistem u fazi raspada, ali regularni korisnici i dalje dobijaju nagrade za stack-ovanje i mogu povuci taj novac na svoj racun. Ja sam prekjuce skupio desetak EUR i zamenio za BTC koji mi je uredno legao u wallet. Da je u pitanju exit scam valjda ne bi i dalje davali ljudima BTC i ETH? Ne kazem da nece propasti, ali ce to pre biti posledica nestrucnog vodjenja firme nego namernog varanja korisnika.
Da, menu se isto čini da projekt nije planiran kao scam jer onda se ne bi trudili napraviti proizvod. Jednostavno bi opisali dobar projekt, skupili pare i pobjegli. Ovako to stvarno izgleda kao loš management koji će (vjerojatno) odvesti koliko-toliko dobar projekt u propast. Šteta...