Merhaba;
Bizde scam proje yok arkadaşlar. Scam olduğu iddia edilen projeler var, biz de bu durumu tekrar tekrar inceliyoruz. Her proje için scam denilebiliyor açın bakın ingilizce konulara. Ben nucleusa da scam denildiğini gördüm ve birçok kişiden duydum,gördüğünüz gibi piyasalarda. Çok başarılı bulduğum ArcBlock ICO'yu googleda yazın her tarafta scam ibarelerini göreceksiniz, 1 saatte tüm tokenler satıldı ve coin şuanda borsalarda işlemde ki kendimde bir miktar yatırım yaptım. Bana bir çok özelden mesaj geldi dropil scam diye, şuanda ilk 100de bu token. Hepsini kenara koyun, Ethereuma bile zamanında scam dendi, başlıkları mevcut. Scam dendi diye proje scam olmuyor, bu konuda insanların emeklerine saygı duyuyoruz.
Kampanya süreleri konusunda ve ödülleri hakkında size söyleyeceğim şu, hepimiz yatırımcıyız gizlemenin anlamı yok; piyasaların sıkıntılı olması sebebiyle neredeyse bütün ICO'lar süre uzatacak. Bir çok projede bunu göreceksiniz sadece bizde değil, ICO şirketleri maalesef bu piyasaların en az 3 ay düzelmeyeceğini öngörüyor ve Bitcoinin 3-4K aralığına demir atacağından korkuyorlar. Bu da ister istemez onların kampanya hareketlerini etkiliyor, biz ancak onların whitepaperindeki belirledikleri % bounty değerini dağıtabiliyoruz, bu konu elimizde olmuyor maalesef.
Şimdi belki aklınızdan şu geçecek, dolarla ICO satsınlar. O zamanda projeler için bazı regülasyon şartları oluşuyor, bu da kolay bir durum değil onlar için.
Benzer örnekler var ve son dağıttığımız bitcoinusun henüz bugün bile ICO'sunun bitmesine 2 hafta var. Böyle ertelemeler göreceksiniz sadece bizde değil bir çok projede ve maalesef 3 ay boyunca piyasalarda bazı olumsuz beklenti mevcut. 1000 Ethereuma denk gelen token değerlerinden aşağı ödüllü kampanya almamaya çalışıyoruz. Yani kampanyaların sürelerinin uzamasının sebebi bizimle proje şirketlerinin ısrarlı süre uzatma politikaları.
Şirketlerin isteklerini ve öngörülerini size tüm açıklığıyla anlatmaya çalıştım. İnşallah yanılırlar.
Hocam çok güzel açıklamışsınız ama sürenin uzaması hem yatırımcının hemde ödül avcılarının zararına oluyor. 1-2 ay içinde toplayacağı miktar 4 ay sonra toplayacağı miktardan daha fazla. Şuan 370$ olan Ethereum'dan token satılıyor 3 ay sonra belki aynı miktar token 200$'dan satılacak. Bu şekilde yatırımcı kaybediyorlar. Şuan yapmasınlar 2 ay beklesinler o zaman. Sizin de işiniz zor.