Önyargı ile ne alakası var arkadaşım. Sen BTCTürk'ün cüzdan bilgilerine mi sahipsin de sana gelen BTC'nin teyit bekleyen BTC olduğunu biliyorsun. Ayrıca 1 teyit olmuş BTC yi hangi exchange kabul edip hesaba geçip bir de başkasına gönderebilir.
Blockchain üzerinde görebilirsiniz önceki işlemin teyit alıp almadığını.
Ben ne demek istediğimi anlatamadım sanırım, o nedenle yanlış anlaşılmak istemem. Blockchain üzerinde tabii ki görebiliriz. Normalde exchange sitelerinde binlerce kullanıcı için ayrı adres oluşturuluyor otomatik. Ben BTCtürk gönderim yaparken tek cüzdandan işlem yapıyor sanıyordum. O nedenle cüzdanında BTC varken sana gönderdiği BTC'nin teyit bekleyip beklemediğini nereden bileceksin, cüzdanda binlerce işlem olur, anlamında yazmıştım. Hiç merak edip bakmamıştım, mesajdan sonra eski işlemlerime baktım o şekilde değilmiş. Misal:
https://blockchain.info/tr/tx/d9eb6b67d4776619c7a9a4370b8aefb01bc1d9bc9830aba168334a3357b2a9e8Fakat yine de BTC türk minimum 3 teyit olunca kabul edip hesaba geçiyorken, 1 teyit olmuş işlemi nasıl kabul edip, kendi hesabında olduğunu varsayıp bir de başka hesaba gönderebiliyor. Burda bir yanlışlık olmalı diyorum. Aklıma tek ihtimal geliyor, kendi hesapları arasında gönderirse 1 onayı yeterli görüyor olabilir. Yetkilisi buraya açıklama yaparsa biz de öğrenmiş oluruz.
Unconfirmed output'ları harcayabilirsiniz. Bunda herhangi bir sıkıntı yok. Ancak tavsiye edilen bir işlem değil. Zincir kuralına göre o işlemin onaylanabilmesi için önceki girdilerin bir bloğa girmesi, onay alması gerekir.
X BTC'yi Y'ye gönderdi; bu işlem henüz onay almadı.
Y gelen BTC'yi Z'ye gönderdi; 2. onaylanmamış işlemi oluşturdu.
Z de gelen BTC'yi harcamak isteyip A'ya gönderdi. Bu da 3. onaylanmamış işlemi oluşturur.
A kişisi kendisine gelen btc'yi blockchain üzerinde takip ederek X'in Y'ye gönderdiği onaysız işleme kadar takip edebilir ve kendisinden önce onaylanmamış işlemleri görebilir.
Bu durumda yapılabilecek bir şey var elbet. 3. işlemi yapan Z kişisi A kişisine gönderim yaparken örneğin "10 kat fazla" tx fee ödeyebilir (0.001 BTC) bunu gören madenciler kendisinden önceki o işlemlere de öncelikli muamelesi yapar, yani bir nevi çocuk işlem parent'ını (ebeveynini) yüksek öncelikli hale getirir.
Ek olarak Blok zincirinde girdi kısmında "U" harfi gösterilir kendisinden gelen önceki işlemlerde onaylanmamış tx varsa.