Bir kaç gündür gelen mesajları okuyorum. Yorum yapmadan önce diğer kullanıcılardan gelecek cevapları merak ettiğim için müdahale etmedim. Ancak bir konuya açıklık getirmek istiyorum:
BtcTurk bir kripto para alım satım platformudur, foreks platformu değildir. Alım satım emirlerinin tamamı kullanıcılar tarafından verilmektedir. Bot kullanılmamaktadır
Şimdi, mevzuyu tekrar tekrar detaylı inceleyeyim:
Fiyatlar arasındaki farkın daralmasını borsanın müdahalesine bağlayan arkadaşım, Türk borsalarının genelindeki işlem hacimlerinin son 6 ayda ne kadar azaldığını biliyor mu? X borsasında günde ortalama 3000BTC hacim vardı dediğiniz dönemde Türkiye'de sadece 3 borsa vardı. Şu an 26!
Yine aynı dönemde Bitcoin'in değeri global borsalarda 14binUSD iken şu an 6binUSD civarında. Bu durumun Türk kripto para kullanıcılarını nasıl etkilediğinin biliyor musunuz?
Herkes "istediğim zaman satamıyorum" diye şikayet ediyor. Peki siz, "istediği zaman satmak isteyen"lerden onların istedikleri zaman satın alıyor musunuz? Hiç zannetmiyorum. Gözardı ettiğiniz noktalardan biri de global pazarda, Bitcoin ve diğer kripto paralarla zengin olan (ve işlem yaparken daha fazla risk alabilecek) kullanıcı sayısı ve o borsalarda işlem yapan yatırımcı şirketleri... Türkiye'de kripto para zengini yok denecek kadar az...
Geçmişte Forex'te işlem yapmış olmanızı anlıyorum ancak, kripto para platformlarını Forex'e benzetmeniz yanlış. Özellikle Türkiye'de...
Sorunuz varsa, cevaplamaktan memnun olurum. Ekip olarak da bunu yapmaya çalışıyoruz. Ancak bazı arkadaşlar kafaları karıştırmaya çalışmaktan vazgeçmiyorlar.
Selamlar,
Açıklama çok bilgilendirici ve yararlı olmuş. Zaten BtcTürk bot kullansa hacmi 185 BTC olmaz. Bot olsa bu hacim kat be kat artar. Keza buna yetecek kapasiteleri var.
BTCTürk bu kadar reklam ve pazarlama yaparken hala Paribu'nun (kişisel görüşüm Paribu'nun hacimlerinin doğru olmadığını, borsa müdahalesi ile BTC yüklü bir hesaptan bot ile trade yaratılıp hacim yaratıldığını düşünüyorum) üçte biri hacimi ancak yakalayabiliyor.
Paribu'nun hacimlerinin gerçek olduğunu kabuluyla;
Bu iki borsa arasındaki uçurumun sebepleri Paribu'ya olan güven, kullanıcılardaki alışkanlık, 'En büyük hacimli borsa' algısı, ilk olanın en güvenilir olduğu düşüncesi.
Ayrıca Bitcoin deyince insanların aklına paribu geliyor ve bu algı çok belirgin şekilde oluştu.