Her şeyden önce Bitcoin halving nedeniyle sürekli olarak değer kazanmak zorunda olan bir para birimi.
Safsata. Bir şeyin daha önce olması "tekrar ve tekrar" olacağı anlamına gelmez. Halving gerçekten bu kadar çok önemli olsa Bitcoin'in fiyatı halvingden sonra değil önce fiyatlanır ve uçardı. Bitcoin boğası tamamen deterministik ve manipülatiftir.
Bu forumdaki ya da başka platformlardaki bir çok insan borsadan Bitcoin satın aldığı anda kendini yatırımcı olarak tanımlıyor halbuki siz yatırımcı değil, tradersiniz. Bir yatırımcı Bitcoin düştüğü zaman satın alır ve kendine en düşük 2 yıl ile 20 yıl arasında vade belirler, siz anlık işlem yaparak ya da bütün gün bilgisayar başında grafik kovalayarak sadece trader olmuş oluyorsunuz dolayısıyla para kaybediyorsunuz.
Alakası yok. Şahsen ben trader olmasam da, traderler de yatırımcı. Bir şeyi desteklemen için illa "al-unut" stratejisini benimsemene gerek yok, onu alıp satarak, hacim yaratarak da desteklersin onu. Trade yaparak da iyi paralara kavuşan tanıdıklarım var. Her ne kadar deneyimli olmayanlar için idam ipi olsa da, böyle volatil bir emtianın deneyimliler için kaçırılamayacak bir fırsat kapısı olduğu inkar edilemez.
Ekonomi varsayımlar üzerine kuruludur, talebin aynı kaldığını ‘varsaydığımızda’, arz azalırsa değer artar. Bunun dışında her gün, her hafta trade yapan bir kişi yatırımcı değil traderdir. Haberleri güncel olarak takip edip koşula göre al-sat yapmak ile her gün, her hafta trade yapmak arasında büyük fark var. Biz şu an bir şeyi desteklemek ya da iyi para kazanmaktan bahsetmiyoruz. Biz yatırımcı tanımını değiştiriyoruz. Bitcoin’de yatirimci olup da para kaybeden yok 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 ve 2017’de 9 sene boyunca herhangi bir zamanda alıp bugüne kadar sabreden bir yatırımcı şu anki koşullarda bile kârda. Bir yatırımcı ucuzken alır ve kendine hedef belirler. Ben 1000 dolarla 35 sene vadelide beklemektense, 1000 dolarlık Bitcoin’le 35 sene yatırımcı pozisyonunda beklerim, trade falan da yapmam. Halving’e safsata denmesi ise en büyük safsata her gün 1800 Bitcoin üretilirken arzın 900’e düşürülmesiyle arada oluşan 3.6m$ ile bu piyasayı önce hoplatır sonra zıplatırsın. Bana göre 900’e düşmesi bile yeterli değil. Ben bir yatırımcı olarak 450’yi, 225’i, 112.5, 51.75’i beklemeye hazırım.